Süt Kreması; Krema Pastörizatörü nde süt henüz pastörize sıcaklığına getirilmeden 35-55 C arasında Krema Seperatörleri aracılığıyla, süt yağının kısmen veya tamamen sütten ayrılmasıyla elde edilen bir üründür.
Pastörize krema ne demek? Yüksek kaliteli inek sütünden separatör ile alınan krema pastörize edilerek elde edilir. Hiçbir işlem yapmadan tüketilebilir. Kendine has krem renkte, kendine has kıvam ve yapıda, homojen, pürüzsüz, parlak görünümlü ve lekesiz.
Doğru şekilde pastörize edilen sütler, sağlık için herhangi bir tehlike oluşturmaz. Bu nedenle güvendiğiniz markaların pastörize sütlerini almayı tercih edin. Ayrıca sütte bulunan protein, kalsiyum ve doğal yağ, pastörizasyon uygulaması sırasında herhangi bir kayıp yaşamaz.
Pastörize süt soğuk zincirde yani dolapta saklanması gereken süttür. Uzun ömürlü süt ise dolap dışında da belirli bir sıcaklıkta bekleyebilir. Uzun ömürlü süte uygulanan işlem sırasında 135 derece ve 150 derece sıcaklık uygulanırken; pastörize süt için bu derece 72 olarak belirlenir.
İnek sütü kreması, emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri), kıvam arttırıcı (Sodyum aljinat ve karragenan; yenilebilir deniz yosunu özlerinden elde edilmiştir). En az %30 süt yağı içerir. Sütte doğal olarak bulunan süt şekerini içerir. İlave şeker içermez.
İlgili 34 soru bulundu
Pastörize inek sütü kreması, modifiye nişasta, kıvam artırıcı (selüloz, ksantan gam, karragenan), emülgatörler (yağ asitlerinin mono ve digliseritleri).
Yemek kreması, unlu krema ve sütlü krema olarak da anılan beyaz krema, tuzlu lezzetlerde en yaygın kullanılan krema çeşididir.
Markette satılan (UHT, pastörize veya ESL) sütler ise, bu besin değeri kaybını en aza indiriyor ve patojen mikroorganizmaları etkisiz hale getirerek hastalık (bakteri, virüs kaynaklı) riskini ortadan kaldırıyor.
Birliğin kendi tesislerinde Pastörize edilen Halk Süt'ü ilk tazeliğini, besin değerlerini ve vitaminlerini kaybetmeden vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Halk Süt hiçbir katkı maddesi içermez; %100 doğal ve yağlıdır.
Pastörizasyon işlemi ile üretilen günlük süt ya da diğer ismiyle pastörize süt, son yıllarda sıklıkla tercih edilmektedir.
Pastörize süt nedir? Taze, yeni sağılmış çiğ sütlerin içindeki zararlı organizmaların yok edilmesi amacıyla ısıya tabi tutulmuş süt türüdür. Burada kastedilen sütün yapısına zarar vermeden içilebilir hale getirmek. Önce ısıtılan süt hemen ardından çok hızlı bir şekilde soğutuluyor.
Doğal niteliklerinden uzaklaştırılmış süt, insan ömrünü uzatmada hiçbir fayda göstermezken; sütü pastörize etmek raf ömrünü uzattığından süt endüstrisi için daha kârlıdır.
Sütte pastörizasyon işlemi, sütün belli bir sıcaklığa kadar ısıtılıp aniden soğutulması ile gerçekleşir. Isıtma sıcaklığı 72°C ile 75°C arasındadır ve 15 - 20 saniye sürer. Sonrasında süt 5°C ye soğutulur. Bu işlemle insan sağlığına zararlı olan bakteriler yok edilir ve sütün dayanma süresi artırılır.
Sütün pastörize edilmesinin amacı süte bulaşmış olan bütün hastalık yapıcı mikropların öldürülmesi ve bu sayede sütün dayanma süresinin arttırılmasıdır. Bu işlem sırasında aynı zamanda sütün doğal niteliklerinin, özellikle de besin değerleri ve duyusal özelliklerinin mümkün olduğunca korunması da hedeflenir.
Krema Neden Pastörize Edilir ? Süt Kreması; süt henüz pastörize sıcaklığına getirilmeden 35-55 C arasında Krema Seperatörleri aracılığıyla, süt yağının kısmen veya tamamen sütten ayrılmasıyla elde edilen bir üründür.
İçim Şef Krema pastörize inek sütünden üretilen taze süt kremasıdır.
Ancak son dönemde piyasada pastörize edil miş kullanıma hazır sütler bulunmaktadır. diğer yiyecekler için sağlıklı olması açısından sokak sütü yerine pastörize edilmiş sütlerin kullanılması uygun olur.
UHT çok yüksek sıcaklıkta, 100 derece üzerinde kısa sürede uygulanan ısıl işlemdir ve sütün içerisindeki tüm mikroorganizmaları yok eder, bu durum yararlı bakterilerin de yok olması anlamına gelir. Pastörize süte ise 100 derece altında ısıl işlem uygulanır ve sadece hastalık yapan mikroorganizmalar öldürülür.
Pastörize sütten en sağlıklı koşullarda üretilmektedir. %100 doğal ve katkısızdır. Pınar Labne, tuz oranının uygunluğu, pütürsüz yapısı, mamaya kolay karışması ve nötr tadı sayesinde bebek tarafından kolayca kabul edilmekte ve anneye kolaylık sağlamaktadır.
Çiğ süt; ineklerden, koyunlardan ve keçilerden (veya başka bir hayvandan) gelen, zararlı bakterileri öldürmek için pastörize edilmemiş süttür. Çiğ süt; Brucella, Campylobacter, E. coli, Listeria ve Salmonella gibi tehlikeli mikroorganizmaları barındırarak, sağlık açısından önemli riskler oluşturabilmektedir.
UHT ve pastörize süt insan sağlığına herhangi bir tehlike teşkil etmemektedir. UHT süt yüksek sıcaklık ile birlikte sütün içerisindeki mikroorganizmaların çoğalmasını önleme hedefindedir. Pastörize süt ise UHT süte yapılan sıcaklık işleminin daha düşük sıcaklık ve sürede yapılmasıdır.
Pastörize sütü alıp kaynatmadan içmek mümkün olduğu gibi işlemden geçtiği için ısıtmak istendiğinde de kaynatmak gerekmemektedir. Pastörize süt sıcak kullanılması gerektiği durumlarda ısıtılabilmekte ve kaynamaya gerek duyulmadan da kullanılabilmektedir.
Sıvı krema özellikle tatlı, pasta ve çorbalar olmak üzere katıldığı tarifin tadını yumuşatma ve bir kıvam vermesi açısından çok tercih edilen bir malzemedir. Her markette bulunur ve genelde süt kutusu gibi paketlerde satılır.
Hazır paketlerde satılan sıvı krema, çorba, makarna, et ve tatlı tariflerinde kullanılarak yemeğin lezzetini arttırmaktadır. Özellikle ağır yemeklerin tadını hafifletmek ve aroma katmak amacıyla kullanılır.
En İyi Cevap. Krem şanti ve pastacı kreması aynı şeyler değil. Krem şanti hazır toz halde satılıyor ve süt koyarak elde ediliyor. Pastacı kremasının da hazır toz halde satılanları var ama daha çok muhallebiye benzer bir kıvamı var, krem şantiden çok farklı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri