Patates kabuklarını ister sebze soyacağıyla isterseniz de bıçakla soyun. Soyulmuş patates kabuklarını güzelce yıkadıktan sonra bir süre suda bekletin. Daha sonra tuz ekleyerek kızartma işlemine başlayabilirsiniz. Aynı zamanda fırında da rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.
Patates yetiştirebilirsiniz.
Patates kabuklarını toprağa ekerek yeni patateslerin filizlenmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle çimlenmiş kabuklar, kısa sürede filiz vermeye başlayacaktır. Detaylı bilgi için patates yetiştirme yöntemlerine göz atın.
Vitamin ve mineral deposu olan patates kabuklarıyla tüketildiğinde vücuda pek çok yarar sağlıyor. Yüksek lif oranıyla tok tutarak kalp krizi riskini düşürüyor, kolesterolü azaltıp şeker hastalığına yakalanma ihtimalini önlüyor. İşte patates kabuğunun daha önce duymadığınız faydaları...
Patates kabukları, temizleme alanında da kullanılabilir. Örneğin lavabo veya seramik ocaklardaki lekeleri, patatesin ıslak tarafı ile ovalayabilirsiniz. Lekeleri çıkardıktan sonra su ile durulayıp kurulayabilirsiniz. Patates kabuğu, ciltteki koyu lekeleri veya sivilce izlerini gidermek için çok etkilidir.
Patates kabukları güzelce temizlenip soyularak çay gibi demlendiğinde, mide ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. Patatesin kabukları aynı zamanda zengin lif kaynağıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Kabukları soyulmuş patatesleri, yağ ve tuz ile kaplayın. Ardından buzdolabı poşetine koyarak ağzını bağlayın. Soyulmuş patatesleri bu şekilde, buzdolabında 3-4 gün, buzlukta ise uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Ancak patatesleri kullanmadan önce suyla durulayıp tuzundan arındırmayı unutmayın.
Patatesi kolay bir şekilde haşlamak istiyorsanız eğer kabuklarını soymanız çok yararlı olacaktır. Kabukları soyulan patatesin haşlama süreside azalacaktır. Bu şekilde kolaylıkla patates haşlayabilirsiniz.
Sulu yemeğinden, kızartmasına, püresinden, salatasına kadar birçok yemekte kullandığımız patatesin kabukları da yararlıdır. Kabuğu ile pişirilmiş bir patatesin potasyum miktarı daha yüksektir. Yine kabuğuyla tüketilen patatesin lif oranı kabuksuz haline oranla 7 gram daha fazladır. Bol C vitamini içerir.
2 çorba kaşığı siyah çayı kaynatın ve limon suyuyla karıştırın. Yarım saat bekledikten sonra saçınıza sürün. Saçınıza masaj yaparak uygulayın ve 40 dakika kadar bekledikten sonra şampuan ile yıkayın. Bu işlemi en az 2 ay düzenli olarak yapmanız önerilir.
Bu gübre, bitkilerin hızlı ve sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda çiçeklenme, güzel çiçekler açma ve daha uzun ömürlü olmalarına yardımcı olur, çünkü bitki ihtiyaç duyduğu besinlere bu gübre ile sahip olacaktır.
Patates kabuklarını güzelce yıkayın, hatta nişastasını almak için 15-20 dakika suda bekletin. Ardından kabukları kızdırılan yağda kabukları kızartmaya başlayın. Üzerine tuz, karabiber ve damak tadınıza göre eklemek istediğiniz baharatları ekleyin ve servis hazır. Afiyet Olsun.
Patatesin kabukları, patatesin kendisinden yaklaşık olarak 12 kat daha fazla antioksidan maddeler içerir. Patates kabuğu ayrıca, potasyum ve magnezyum kaynağıdır. Bu sebeple patates tüketileceği zaman kabuklarını kullanmak faydalı olabilir.
Patates kabuğu ise patatesten daha fazla demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B6 ve C vitamini içeriyor. Detroyer patatesi kabuğuyla pişirmeyi öneriyor. Ayrıca sebzelerin kabuklarında bulunan antioksidanlar serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor.
Patatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerin suyunu iyice sıkıp, derin bir kaba alın. Daha sonra rendelediğiniz patateslerin üzerine 1 adet yumurta kırın. Ardından yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 1 yemek kaşığı un ekleyin.
Yağlanmış ve fırında ısıtılmış demir döküm tavaya patateslerinizi aktarın. Tavanız yoksa yağlanmış seramik bir fırın kabına ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarabilirsiniz. Patateslerinizi 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Patates kabukları kaynadıktan sonra suyunu süzün. Suyunu kullanacağınızdan suyu biraz soğutun. Temiz saçlarınıza bu suyu güzelce yedirin. Kokusunun rahatsız etmemesi için krem ile birlikte de uygulayabilirsiniz.
Patatesin kabuklarını soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerini suyunu iyice sıkarak bir kaba aktarın. Bu suyla kuru olan yüzünüzü yıkayın, posasını da göz altlarınıza ve burun üzerine koyarak bir süre bekletebilirsiniz. Ardından yüzünüzü bol suyla durulayın.
Gri veya beyaz saçları patates kabuğu ile düzeltmek mümkün. Patatesin kabuğunu soyunca kararma yaşanır. Bunun nedeni de polifenol oksidaz enzimidir.
İnsanlarda sıkıntıdan kaynaklı görülen erken yaşta saç beyazlamasına ilişkin patates kabuğu ile ilgili verilen tarif büyük ölçüde fayda sağlıyor. Erkeklerde ve bayanlarda genetik yada yaş ilerlemesinden kaynaklı olarak saçlarda beyazlar görünür.
Kabukları soyulmuş şekilde tencereye konmuş bütün patatesin haşlanma süresi yaklaşık 30 dakikadır. Yine kabukları soyulmuş bir şekilde fakat bu sefer küp küp doğradığın patateslerin haşlanma süresi 15 dakika civarındadır.
Patates haşlarken suyuna tuz atılır mı diye merak ediyorsanız tuz ilavesinin özellikle zaman kazandırdığını belirtelim. Kaynamayı hızlandırmak için haşlama suyuna mutlaka bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tuz eklenen patates hem daha lezzetli haşlanır hem de kaynama süresini azaltır.
Eğer patatesleri kabuklu olarak haşlamayı tercih ediyorsanız patateslerin ortasından tam bir daire olacak şekilde kabuğu yarın. Bu kabuğun daha hızlı soyulmasını ve patateslerin içinin daha hızlı haşlanmasını sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri