Tersine limit aşıldığı ve aşırı şekilde tüketilmediği müddetçe patates kilo aldırmaz. Tersine diyetlerde çok faydalı ve tercih edilebilecek bir besindir.
Peki glisemik indeksleri yüksek diye yıllardır diyetlerin yasaklar listesine aldığımız bu besinleri aklamaya ne dersiniz? 1.Patates : Potasyum zengini patates yapısında bulunan ' kukoamin' bileşikleri ile kan basıncını düşürücü etki gösterir.
Elma ve armuttan daha çok C vitamini içeren patates, domates ve portakaldan sonra vitamin kulvarında üçüncü sırada yer alıyor. Her ne kadar nişastalı bir sebze olsa da yağ içermemesi ve lif oranının yüksek olması sayesinde tok tutan bir seçenek olarak diyet menülerine eklenebilir.
Haşlama patates içeriğinde yüksek nişasta bulunsa da içeriğinde yağ bulunmadığı için kilo almaya sebep olmaz. Ayrıca haşlanmış patates kalorisi düşük olduğu için tüketiminde bir sakınca yoktur.
Her ne kadar kalori yakılmasını sağlasa da, bilinenin aksine pilatesin direkt kilo vermede etkisi düşüktür. Ancak, uygulanacak diyet programı ve diğer egzersizlerle birlikte kilo verilmesine yüksek oranda yardımcı olur. Önemli olan pilatesle birlikte beslenme şeklinize, yaşam tarzınıza dikkat etmeniz.
İlgili 31 soru bulundu
Diyete uygun şekilde haşlayacağınız patates ile kilo verebilirsiniz. Yağ ve tuz kullanmadan haşlama ile pişireceğiniz patatesleri parçaya ayırmadan önce bir müddet dolapta bekletin. Böylelikle gerekli vitamin ve minerali alacak ve düşük kalori ile öğünü atlatmış olacaksınız.
Her halini sevdiğimiz, sofralarımıza sık sık davet ettiğimiz patates son dönemde hızlı kilo verdirmesiyle tanınan bir diyetin de başrolü olmuş durumda. 3 günde 5 kilo verdirdiği iddia edilen patates diyeti hem tok tutması hem de fazla kilolardan hızlıca kurtarmasıyla en fazla uygulanan şok diyetlerin başında geliyor.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
Haşlanmış patates besin değeri ve detaylar haberimizde. Haşlanmış patatesin kalori değeri; 100 gramda 93 kcal kalori olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra bir tane yani yaklaşık 200 gramlık haşlanmış patatesin 183 kalorisi bulunmaktadır. Patates, kök sebzelerden olduğu için nişasta içeriği yüksek bir sebzedir.
Nişasta oranı oldukça yüksek olan bir küçük boy patates, bir dilim ekmeğe eşdeğer!
Potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olan haşlanmış patates, kolesterol ve kan şekerini dengelemede yardımcıdır. Ancak yine de patatesi, vitamin ve mineral kaybını önlemek için haşlamayıp buharda pişirmeyi tercih edin.
- 1 adet küçük porsiyon yani 100 gram haşlanmış patatesin kalori değeri yaklaşık 93 kaloridir, - 1 adet orta porsiyon yani 200 gram haşlanmış patatesin kalori değeri yaklaşık 183 kaloridir, - 1 adet büyük porsiyon yani 300 gram haşlanmış patates 279 kaloridir.
Bağırsaklar için de sağlıklı bir besin olması yönüyle, bulgur diyette kilo vermeye destek olan bir karbonhidrat kaynağıdır. Tabi sağlıklı ve faydalı diye ölçüyü kaçırmamak gerekli. Diyet öğünlerinize dikkat edip bulguru tükettiğiniz sürece, bulgur ile zayıflamanız mümkün olacaktır.
Eğer dengeli bir kahvaltı tabağında ceviz ölçülü miktarda tüketilirse kilo alımına hiçbir etkisi yoktur. Ancak faydalarıyla dikkat çeken ceviz şekerli ve bol yağlı bir tatlı aracılığı ile mideye giderse işte burada bir dur demek gerekir. 1 adet ceviz ortalama 45 kalori içerir.
Salata, kalorisi düşük yiyeceklerle yapıldığı zaman kilo aldırmaz. Fakat durum tam tersi ise kilo almanıza neden olabilir. Bunun yanında soslu, yağlı ve tuzlu salatalar da kilo almanıza neden olabilir. Bu durum salatanın yanında ne yediğinize de bağlıdır.
Turşu, kilo aldıran bir besin değildir fakat içindeki tuz ve sirke oranından dolayı vücutta su tutulmasına sebep olabilir.
Yağ oranı yüksek olan kırmızı mercimek çorbası ölçülü olarak tüketilmediğinde kilo alımına sebep olabilir.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
Kişiden kişiye farklılık gösterse de her gün 1 saat boyunca yürüyüş yaptığınız takdirde ayda ortalama 5 veya 6 kilo verilebilmektedir.
B6 vitaminin vücuttaki pek çok etkisinin yanı sıra ödem oluşumunu azaltmada da etkili olur. Bu nedenle ceviz, patates, muz ve et gibi B6 vitamininden zengin gıdaları daha çok tüketmek faydalı olur. Potasyum, vücuttaki sodyum miktarını azaltarak ve idrar çıkışını artırarak ödemin çözülmesini sağlar.
Beslenme uzmanlarının görüşüne göre yoğurt mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biridir ve zayıflamaya olan etkisi büyüktür. Düzenli şekilde yoğurt tüketmek, metabolizmayı hızlandırdığı için yemeklerin sindirimini kolaylaştıracaktır. Yoğurt kalsiyum ve protein içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri