Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra saklama kabının vakumlu kapağı kapatılarak buzdolabına alınır. Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür.
Saatte bir karıştırarak 4 saate kadar sıcak tutun. Bu yöntem buzdolabından soğuk olan patatesleri ısıtırken önerilmez. Teknik olarak, yavaş bir ocakta yiyecekleri tekrar ısıtmak güvenli bir gıda uygulaması değildir, çünkü güvenli sıcaklığa yeterince çabuk girmez.
Patates püresi kaç dakikada pişer? Yaklaşık olarak 20-30 dakikada patates pürenizi hazırlayabilirsiniz.
Patates için en sağlıklı saklama ortamı serin ve kuru bir yerdir. Ancak elinizde artan patates püresi varsa, bunu 4 ile 6 ay arasında derin dondurucuda rahatlıkla saklayabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra saklama kabının vakumlu kapağı kapatılarak buzdolabına alınır. Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
Bozulmuş patates, birkaç gün içinde salmonella, listeria, botulizm ve stafilokok gibi hastalıklara neden olabilecek patojen ve bakterileri barındırmaya başlayabilir. Patates zehirlenmesinin belirtileri; ateş, karında kramp, kas ağrısı, kusma ve ishaldir.
Haşlandıktan sonra patatesler ezilir ve içine patatesler sıcakken tereyağı veya margarin eklenerek iyice karıştırılır. Sosu ve yoğurdu hazırlanır. Patatesler bir küçük boy borcama dökülerek iyice sıkıştırılır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da sosu dökülerek servis yapılır.
Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin. Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
Süt ve krema asla soğuk olmamalı
Süt, krema gibi süt ürünlerini püreye eklerken mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz tarifinize eklemeyin. Zira patatesin sütü tam olarak emmesi için onun ılık olması gerek. Yoksa lezzetsiz bir püreniz olur.
Patates piştikten sonra tekrar ısıtıldığında yada oda sıcaklığında uzun süre bırakıldığında, toksit etki yaratıp besin zehirlenmesine neden olabiliyor.
Patates taze olarak satın alındığında toprak ve cevizimsi bir kokusu olur. Patates çok bekletilmişse ve küf kokuyorsa bu da patatesin bozulduğu anlamına gelir. Patatesin çürüdüğünü her zaman görüntüsünden anlayamazsanız. Çünkü patatesler bazen içeriden çürümeye başlayabilir.
PİŞMİŞ PATATESİ BAKTERİLENMEDEN SAKLAMANIN YOLU
İlk olarak patatesi pişirin. Ardından pişmiş patatesleri hızlı bir şekilde soğutmak için buzlu suyun içinde birkaç dakika bekletin. Sonrasında patatesleri kurulayın ve hava geçirmez kapaklı bir kabın içine yerleştirip buzdolabına koyun.
Yumurtayı haşlıyoruz, patatesi buharda pişirip sıcakken tereyağını da ekleyip çatalla eziyoruz ve yumurta sarısını da ekliyoruz. (ben wasabi de pişirdiğim için kıvamı iyi oldu.
Soyulabilecek sıcaklığa geldiğinde kabukları soyulur. Üzerine tereyağ süt tuz ve kaşar peyniri eklenir. Ezici ile iyice ezilir. Blenderdan çekilir pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
Patates nispeten düşük kalorili, kolestrol ve yağ içermeyen, önemli miktarda C vitamini, potasyum, B6 vitamini ve demir muhtevalı bir yiyecektir. Haşlanmış ve fırınlanmış patates tüm bu özellikleri ile zayıflamak isteyen kişiler için de ideal gıdalardandır.
Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir.
Haşladığımız patatesleri güzelce soyuyoruz. Derin bir kaba alıyoruz. Üzerine 2-2. 5 çay kaşığı tuz, 1 adet sıkılmış limon suyu, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı döküyoruz ve blendırdan geçiriyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp üzerine karabiber dökerek süslüyoruz.
2 yemek kaşığı Zeytinyağı – Bu, süt içermeyen patates püresi yaparken tereyağı için harika bir alternatiftir! kullanmayı severim sızma zeytinyağı (EVOO), en iyi lezzet için.
Solanin içeren patatesin tüketilmesi de besin zehirlenmesine neden olur. Solanin adlı toksinin neden olduğu besin zehirlenmesi, patates tüketiminden birkaç saat sonra kendisini göstermeye başlar. Baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı ile ishal gibi belirtiler görülebilir.
Çünkü patatesler soyulduğu andan itibaren mikroorganizmalar üreterek kararmaya başlar. Bu kararmayı engellemek için soyulmuş patatesi bol yağ ve tuz ile kaplamak gerekir. Bu şekilde hem buzlukta hem dolapta saklanabilir. Buzlukta hava almayacak şekilde uzun süre dolapta ise 3 ila 4 güne kadar saklanabilir.
Uzmanlar haftada dört kez patates yemenin yüksek tansiyon riskini artırdığını belirtti. Sağlıklı olduğu düşünülen fırınlanmış ya da haşlanmış patates veya patates püresi olması tehlikenin boyutunu değiştirmiyor. Çünkü bunların da en az cips kadar tansiyonu yükselttiği belirtiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri