Çünkü taze patatesin nişasta seviyesi düşüktür. Bu yüzden kolay parçalanmaz ve püreye kattığınız süt ürünlerini çok fazla emmez. Bu da pürenin dokusunun yapışkanlaşmasına neden olur. Makarna gibi, patates de haşlanırken tenceredeki suyu emer.
Eğer kıvamı cıvık olursa nişasta ile koyulaştırabilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa blenderdan geçireceğiniz zaman bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Püf noktası 4: Pürenin ideal kıvamı için önce patatesleri tereyağı ile güzelce ezin. Topaklar gidince süt dökmeye başlayın ve ezmeye karıştıra devam edin. Pürenin kıvamı homojen ve pamuksu olunca sıcakken servis edin. Patates püresi her türlü et, balık, sebze yemeğine çok yakışır.
İlgili 33 soru bulundu
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Patates püresi neden yapış yapış olur? Çünkü taze patatesin nişasta seviyesi düşüktür. Bu yüzden kolay parçalanmaz ve püreye kattığınız süt ürünlerini çok fazla emmez. Bu da pürenin dokusunun yapışkanlaşmasına neden olur.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sıvı olan patates püresi nasıl koyulaştırılır? Eğer kıvamı cıvık olursa nişasta ile koyulaştırabilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa blenderdan geçireceğiniz zaman bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin. Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
Süt ve krema asla soğuk olmamalı
Süt, krema gibi süt ürünlerini püreye eklerken mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz tarifinize eklemeyin. Zira patatesin sütü tam olarak emmesi için onun ılık olması gerek. Yoksa lezzetsiz bir püreniz olur.
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
Patates püresi yaparken genellikle kıvamını artırmak için içine süt eklenir. Biz bu tarifte sütün yanı sıra yoğurt ve mayonez de kullanarak hem lezzetini artırdık hem de yumuşacık bir püre elde ettik.
Patates püresi sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır.
Patates püresi hazırlamak için patatesleri soyarak iri şekilde doğrayın. Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin. Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.
Püre tekrar nasıl ısıtılır? 1 çay kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sütü tavada eriyene kadar ısıtın. Daha sonra patates püresini içine alarak ısıtmaya devam edin. Ocağın kısık ateşte olmasına dikkat edin ve püreyi sık sık karıştırın.
Çocuklar tarafından da sevilerek tüketilen bu lezzeti komşu ziyaretlerinde ve özel toplantılarda rahatlıkla yaparak tabağınızda bir yer verip güzel bir sunum yapabilirsiniz. Sütsüz patates püresi aynı zamanda kalorisi de düşük bir besin olduğu için gayet sağlıklı ve kilo alma derdini düşünmeden güvenle yiyebilirsiniz.
Patatesleri soyduktan sonra halka halka doğrayın ve bir tencereye dizin. Patateslerin üstüne gelecek ama çok da kapatmayacak kadar sütü dökün ve kaynamaya bırakın. 15 dk içinde kaynayan süt patatesleri yumuşatacak. Patatesler yumuşayıp çatalla parçalanacak kıvama gelince altını kapatın.
Sütü kaynatın, ardından ateşi kısın. Patates püresini kısık ateşte koyun ve özleşene kadar karıştırarak 50 gr tereyağını ekleyin. 50 ml süt daha ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Tereyağı ve sütün tamamı eklenene ve püre kremsi kıvama gelene kadar tekrarlayın.
Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra saklama kabının vakumlu kapağı kapatılarak buzdolabına alınır. Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
Patates püresi ertesi gün yenir mi? Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra saklama kabının vakumlu kapağı kapatılarak buzdolabına alınır. Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır. Püre formuna dönüştürülmüş sebzelerin hava almayacak kaplarda ve oldukça soğuk ortamlarda saklanması gerekir. Patates püresi için seçilen saklama kabının cam olmasında fayda vardır.
Sütlü Patates Püresi İçin Malzemeler :
4 adet orta boy patates. 1/2 su bardağı süt.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri