Süt, tuz ve karabiber eklenir. İyice püre haline gelene kadar ezilir. Patates püresi sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır.
4 saat kadar DÜŞÜK sıcak tutun. Püre patatesleri yavaş ocağa aktarın ve DÜŞÜK olarak ayarlayın. Saatte bir karıştırarak 4 saate kadar sıcak tutun. Bu yöntem buzdolabından soğuk olan patatesleri ısıtırken önerilmez.
Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra saklama kabının vakumlu kapağı kapatılarak buzdolabına alınır. Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
1 çay kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı sütü tavada eriyene kadar ısıtın. Daha sonra patates püresini içine alarak ısıtmaya devam edin. Ocağın kısık ateşte olmasına dikkat edin ve püreyi sık sık karıştırın. Püreden kaynıyor gibi kabarcıklar çıkmaya başladığında, ısıtma işlemi tamamlanmıştır.
1- Patatesin raf ömrü
Daha soğuk, kiler gibi ortamlarda biraz daha uzun süre dayanabilir. Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
Ortalama 20 derece altındaki sıcaklıklar, patateslerin sağlıklı saklanması için uygun bir ortamdır. Kısacası serin ortamlarda uzun süre saklanabilir.
Haşlanmış patateslerin ısıtılması uzun sürmez. Bunları yeniden ısıtmanın en iyi yöntemi, onları ne için kullanacağınıza bağlıdır. Haşlanmış patatesler en iyi fırında yeniden ısıtılır.
Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin. Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin. Patates püreniz hazır!
Patates nispeten düşük kalorili, kolestrol ve yağ içermeyen, önemli miktarda C vitamini, potasyum, B6 vitamini ve demir muhtevalı bir yiyecektir. Haşlanmış ve fırınlanmış patates tüm bu özellikleri ile zayıflamak isteyen kişiler için de ideal gıdalardandır.
Haşlandıktan sonra patatesler ezilir ve içine patatesler sıcakken tereyağı veya margarin eklenerek iyice karıştırılır. Sosu ve yoğurdu hazırlanır. Patatesler bir küçük boy borcama dökülerek iyice sıkıştırılır. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da sosu dökülerek servis yapılır.
Tereyağını özellikle patates hafif sıcakken eklemenizi öneririz. Böylelikle daha kolay özdeşlecektir. Hemen ardından tuzunu, dilerseniz de taze çekilmiş karabiberini ekleyerek biraz daha ezin.
Patateslerin üzerine sıcak su döktüğünüz takdirde haşlanma süresini de azaltmış olursunuz. Soğuk suyla haşlanan patatesler daha uzun süre ocakta kalır.
Salvador, "Patates, kas glikojen depolarını artırmaya yardımcı olabilir. Glikojen, hem dayanıklılık hem de kuvvet tabanlı egzersiz rutinlerde kaslarımızın kullandığı ana yakıttır." diyor.
Buzdolabında saklanan patatesin içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Patates pişirildiğinde veya kızartıldığında ise şeker, aminoasit asparajin ile birleşiyor ve zararlı olduğu düşünülen 'akrilamid' kimyasalı üretmeye başlıyor.
Süt ve krema asla soğuk olmamalı
Süt, krema gibi süt ürünlerini püreye eklerken mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz tarifinize eklemeyin. Zira patatesin sütü tam olarak emmesi için onun ılık olması gerek. Yoksa lezzetsiz bir püreniz olur.
Suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin, ardından örtün ve kaynatın. Ardından, ısıyı azaltın ve patatesleri 15 ila 20 dakika veya patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. bir çatalla kolayca kırılabilir. Patatesleri süzün ve ezin.
Tatlı Patates Püresi tarifimizi çok beğeneceksiniz. Patateslerin kabuklarını soyalım ve tuzlu suda 1 saat haşlayalım. Patatesleri soyalım içerisine tereyağı tuz ve muskat ekleyelim. Püre kıvamına gelene kadar güzelce ezelim.
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
Yumurtayı haşlıyoruz, patatesi buharda pişirip sıcakken tereyağını da ekleyip çatalla eziyoruz ve yumurta sarısını da ekliyoruz. (ben wasabi de pişirdiğim için kıvamı iyi oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri