Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz.
Kabızlık, Mide yanması ve Şişkinlik şikayetlerinin sonucunda yavaşlayan bağırsak fonksiyonları patates suyuyla yükselir. Patates suyu aynı zamanda içeriğinde çok yüksek antioksidan bulundurur. Karaciğer ve safra kesesinde biriken toksinlerin temizlenmesinde patates suyu kullanılır.
Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir. İltihapları kurutarak eklemlerdeki ağrıyı azaltır. Özellikle bel ve sırt eklemlerindeki ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.
Patates suyunu blenderda, katı meyve sıkacağında çıkarabilirsiniz. Zayıflama amaçlı kullanıldığında ise patates suyuna birkaç bardak ihtiyaç duyulabilir. Bu yüzden haşlanan patateslerden elde edilen suyun süzülerek kullanılması gerekir.
Özellikle sabah aç karnına içilen patates suyu, sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine, kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı tedavi edici etki göstermektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz. Ardından topakları ayırarak bir kavanoza aktarın.
Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır.
Patates suyu ciltteki yağların arındırılmasında ve tonik olarak kullanılabilir. Patates suyu, yaklaşık 10-15 dakika bekletilmesi gerekir.
Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir. Haşlanmış patates suyunun aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için de oldukça faydalı olduğu söylenebilir.
Patates maskesi tüm ciltler için uygun olan bir maske türüdür. Maskeyi denerken patatesi çiğ şekilde ve suyunu alarak kullanmanız tavsiye edilir. Maske tarifleri içeriğine göre patatesin püresi, patatesin suyu ve rendesi şeklinde hazırlıklar yapabilirsiniz. Etkilerini görmek için düzenli şekilde uygulamanız gerekecek.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Ciddi olmayan yanık ve kızarıklıklar için çiğ patates faydaları en doğal çözümlerden birisidir. Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Patates vitamin ve mineral açısından zengin bir sebze olduğu için, sinir sistemi üzerinde düzenleyici bir etki sunar.
Mide fıtığında, midenin asitlenmesi kişilere zorlu dakikalar yaşatır. Bu duruma ise patates suyuyla çözüm bulunur. Patates suyundaki mineraller midenin asitlenmesini önler ve mideyi rahatlatır.
Cildi beyazlatıyor
Düzenli patates suyu maskesi kullanımı; cildin en az birkaç ton açılmasını sağlıyor. Bu maske sayesinde göz altı ve göz çevrenizdeki renk koyulaşmalarından, morluklardan ve cildinizdeki lekelenmelerden kurtulabilirsiniz.
Patatesin kabuklarını soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerini suyunu iyice sıkarak bir kaba aktarın. Bu suyla kuru olan yüzünüzü yıkayın, posasını da göz altlarınıza ve burun üzerine koyarak bir süre bekletebilirsiniz. Ardından yüzünüzü bol suyla durulayın.
İnsanlarda sıkıntıdan kaynaklı görülen erken yaşta saç beyazlamasına ilişkin patates kabuğu ile ilgili verilen tarif büyük ölçüde fayda sağlıyor. Erkeklerde ve bayanlarda genetik yada yaş ilerlemesinden kaynaklı olarak saçlarda beyazlar görünür.
DNA onarımında önemli rol oynayan folat, kanser hücresi oluşumunu engeller. Patatesin içeriğinde de folat bulunmaktadır. Aynı zamanda patateste bulunan C vitamini ve kersetin antioksidan görevi görerek serbest radikallerle savaşır.
Özellikle de aç karna tüketildiğinde etkisini 2 kat daha hızlı göreceğiniz patates suyu kan dolaşımınızı düzenleyerek hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır. Doğru ve sağlıklı yöntemlerle uygulayabileceğiniz çiğ patates suyunda yağ olmaması ve zengin lif yapısı sayesinde 3 günde 5 kilo verebileceksiniz.
Bir hafta boyunca sabahları aç karna içtiğiniz patates suyu yağ yakımını hızlandırır. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi kazandırır. Patates suyu diyetini uygularken beslenme planınızdan şekerli yiyecekleri çıkarmanız gerekir. Aynı zamanda karbonhidrat tüketimini en aza indirmeniz önemlidir.
Bol miktarda A, C, K, E ve B6 vitaminleri içeren, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, folik asit ve beta-karoten kaynağı olan patates suyu, adeta doğal bir tonik etkisi gösterip, cildimizi sıkılaştırıyor.
Patatesleri dilim dilim keserek, katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu çıkarın. Eğer meyve sıkacağınız yoksa patatesleri rendeleyip, suyunu sıkabilirsiniz. 2 hafta boyunca her sabah aç karnına, kahvaltıdan 30 dakika önce 1 çay bardağı çiğ patates suyunu için.
Patates ve patatesin suyu doğal bir peeling maddesi olarak tanımlanabilir. Bu ise cildi ölü deriden arındırır. Patatesin içeriğinde bulunan amino asitler ile ciltteki lekelerin yok edilmesi mümkündür. Antioksidan özelliği ile ciltte bulunan kızarıkların ve yaraların daha kolay ve çabuk iyileşmesine destek olur.
Patates suyu kan şekerini dengeler. İçerisinde karoten ve B6 vitamini içeren patates suyu insülin görevi görerek kan şekeri seviyesini dengeleyebilir.
Potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından zengin olan haşlanmış patates, kolesterol ve kan şekerini dengelemede yardımcıdır. Ancak yine de patatesi, vitamin ve mineral kaybını önlemek için haşlamayıp buharda pişirmeyi tercih edin.
Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan patates aynı zamanda mide hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Patates mide asidini dengeleyerek mideyi rahatlatmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri