Daha önce de bahsettiğimiz gibi patates suyu insan sağlığı için birçok fayda içeriyor. Çiğ patates suyunun bu faydalarından en iyi şekilde yararlanmak içinse onu aç karnına içmeniz gerektiği söyleniyor.
Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir. İltihapları kurutarak eklemlerdeki ağrıyı azaltır. Özellikle bel ve sırt eklemlerindeki ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.
Patates suyunu içebilirsiniz. Her gün bir bardak patates suyu içmek mide rahatsızlıklarına, kahvaltıdan 30 dakika önce patates suyu içmek ise karaciğer ve safra kesesi iltihaplarının temizlenmesine fayda sağlar.
Patates suyu mideye faydaları açısından incelendiğinde de oldukça yararlıdır. Ülkemizde birçok kişide bulunan asit reflüsünü rahatlatmak için de çiğ patates suyu kullanılır. Yemeklerden sonra bir kaşık alınan patates suyu reflü ile savaşmanız için oldukça faydalıdır.
Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.
İlgili 15 soru bulundu
Patates suyu vücudun her bölgesinde dolaşımın iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle sabah aç karnına içilen patates suyu, sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine, kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı tedavi edici etki göstermektedir.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Çiğ patates suyunun tadı biraz buruk ve acı olduğundan içine havuç suyu da ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Bu doğal şifayı sabah kahvaltıdan önce aç karna bir bardak içebilirsiniz. Dilerseniz akşam yatmadan önce de içebilirsiniz, anca günde 2 bardaktan fazla içmemeye dikkat etmelisiniz.
DNA onarımında önemli rol oynayan folat, kanser hücresi oluşumunu engeller. Patatesin içeriğinde de folat bulunmaktadır. Aynı zamanda patateste bulunan C vitamini ve kersetin antioksidan görevi görerek serbest radikallerle savaşır.
Şampuanın içerisine katıldığında saçların beyazlamasını önleyerek ve beyaz saçların normal renge döndürmektedir. Patates suyunu gece yatmadan önce bir bardak tüketirseniz hızlı bir şekilde zayıflarsınız.
Bir hafta boyunca sabahları aç karna içtiğiniz patates suyu yağ yakımını hızlandırır. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi kazandırır. Patates suyu diyetini uygularken beslenme planınızdan şekerli yiyecekleri çıkarmanız gerekir. Aynı zamanda karbonhidrat tüketimini en aza indirmeniz önemlidir.
Mide ülseri, özellikle ağza ekşi ve acı mide suyu gelmesiyle ortaya çıkar. Çiğ patates suyu mide yanmasının ve mide ülserinin en doğal ve en şifalı ilacıdır.
Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir. Haşlanmış patates suyunun aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için de oldukça faydalı olduğu söylenebilir.
Patates suyu kan şekerini dengeler. İçerisinde karoten ve B6 vitamini içeren patates suyu insülin görevi görerek kan şekeri seviyesini dengeleyebilir.
Mide fıtığında, midenin asitlenmesi kişilere zorlu dakikalar yaşatır. Bu duruma ise patates suyuyla çözüm bulunur. Patates suyundaki mineraller midenin asitlenmesini önler ve mideyi rahatlatır.
Mide yanmasına ve ağrısına iyi gelen başlıca besinler ise; zencefil çayı, armut, keten tohumu, patates, baklagiller, yoğurt, zeytinyağı, muz, az yağlı besinler, lahana, karnabahar, maden suyu ve lifli besinler olarak da sıralanabilir.
Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan patates aynı zamanda mide hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Patates mide asidini dengeleyerek mideyi rahatlatmaktadır.
Patates suyu ciltteki yağların arındırılmasında ve tonik olarak kullanılabilir. Patates suyu, yaklaşık 10-15 dakika bekletilmesi gerekir.
Hafif topraklarda 15-18, ağır topraklarda 22-25 gün arayla yetiştirme süresince 2-4 sulama yapılır. Hasat ile son sulama arasında 1 haftalık bir zaman bırakılır. En yaygın sulama yöntemi, karık ile sulamadır.
Patates Hangi Ayda Toplanır? Patates ekimden yaklaşık 2,5 ile 4 ay sonra hasadı yapılır. Patatesler şubat ve mart aylarında ekilen patates nisan ayı ile temmuz ayı arasında toplanır.
Beyaz patateste mineral içeriği açısından (demir,magnezyum, potasyum) biraz daha zengindir, pişirmede daha kullanışlı ve daha ucuzdur. Patates sebze yerine değil karbonhidrat içeriğinden ötürü ekmek yerine geçer.
-Patates Bağırsak Sağlığını Korur
Sindirim sistemi sağlığını korumanın yanında patates bağırsak hareketlerini artırır. Kabızlık ve şişkinlik sorununu giderir. Bu özelliği ayrıca zayıflamaya yardımcı olur.
Yapılan araştırmalar patatesin içinde yüksek tansiyonu önleyen bir maddenin olduğunu gösterdi. İngiltere'de yapılan bir araştırma, yüksek tansiyonu önleyici etkisi bulunan kukoamin maddesinin patateste bulunduğunu ortaya çıktı.
Özellikle de aç karna tüketildiğinde etkisini 2 kat daha hızlı göreceğiniz patates suyu kan dolaşımınızı düzenleyerek hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olacaktır. Doğru ve sağlıklı yöntemlerle uygulayabileceğiniz çiğ patates suyunda yağ olmaması ve zengin lif yapısı sayesinde 3 günde 5 kilo verebileceksiniz.
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri