Patates suyunun içerisinde bulunan folik asit ve demir sayesinde kan hücrelerinin üretimine katkı sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde ise kansızlığı karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Karaciğer ve safranın temizlenmesinde de faydalıdır.
%80'i su ve %20'si karbonhidratlardan oluşan çiğ patates içinde kalsiyum, sodyum, bakır, manganez, demir gibi madensel tuzların yanı sıra C, K, P, B, B1, B6 vitaminlerini bulunduruyor.
Kabızlık, Mide yanması ve Şişkinlik şikayetlerinin sonucunda yavaşlayan bağırsak fonksiyonları patates suyuyla yükselir. Patates suyu aynı zamanda içeriğinde çok yüksek antioksidan bulundurur. Karaciğer ve safra kesesinde biriken toksinlerin temizlenmesinde patates suyu kullanılır.
Patates suyu demir ve folik asit içerir. Bu besin ögeleri kırmızı kan hücrelerinin yapımında görevlidir. Patates suyu bu sayede anemi riskini azaltır.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
İlgili 27 soru bulundu
Patates tüketmek faydalı olduğu kadar aşırı ve sağlıklı şekilde tüketilmemesi zararlı olabilmektedir. Özellikle kalıtsal rahatsızlığı bulunan kişilerde patates tüketimine dikkat edilmelidir. İnsülin direnci konusunda patatesin içerdiği nişasta varlığı diyabet rahatsızlığında dikkatli tüketilmesini gerektirmektedir.
Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.
ÖZET: Patates yumruları Önemli miktarda nişasta, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ile P, K, Mg, CI ve S içermektedir. Protein içeriği düşük olmakla beraber biyolojik değeri oldukça yüksektir.
Patates suyu içerisinde doğal olarak bulunan tüm bileşenler cilt üzerinde kaygan ve gergin bir zemin oluşturarak cildi besleyerek ölü hücrelerden de arınmayı sağlamaktadır. Patates suyu maskesi özellikle akne ve sivilce oluşumuna karşı iyi gelmektedir.
* Patates, sinirleri yatıştırmaya yardımcı olan doğal yatıştırıcı özelliklere sahip bir amino asit olan triptofan açısından zengindir. L-triptofan bir amino asittir. L-triptofan, vücudumuzun doğal olarak yapamadığı için esansiyel bir amino asit olarak adlandırılır ve patates gibi yiyeceklerden alınmalıdır.
Patates ise içerdiği farklı vitaminler sayesinde saçınız için oldukça yararlıdır. Patates suyu saç beyazlaması, saç dökülmesi, saçların canlılığını yitirmesi gibi sorunlar için kullanılabilir.
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
Genelde sağlık açısından çok Çiğ patatesleri soyup katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Tercihe ve isteğe göre tatlandırmak için su, havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırıp için.
Patates kızartması ve fast food, karaciğeriniz için kötü bir seçimdir. Doymuş yağdan zengin gıdaları tükettiğiniz zaman karaciğer sağlığınızı bozarsınız. Çükhü en uç noktada siroz olabilecek karaciğerin enflamasyonuna bu besinlerin fazla tüketimi yol açabilir.
Patatesin suyu, cilt sağlığı konusunda en önemli faydalara sahiptir. Patates suyu cilt üzerindeki sivilceleri ve lekeleri yok eder. Patates suyu antibakteriyal bir özelliğe sahiptir bu yüzden de akneleri ve sivilceleri geçirerek, siyah noktanın oluşumunu engeller.
Bir hafta boyunca sabahları aç karna içtiğiniz patates suyu yağ yakımını hızlandırır. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi kazandırır. Patates suyu diyetini uygularken beslenme planınızdan şekerli yiyecekleri çıkarmanız gerekir.
Patates suyu ile cilt rengini açmak ve cilt beyazlatmak için kullanabileceğiniz etkili yöntemlerden biridir. Patates suyu ile yüzü yıkamak ve patates suyunu düzenli olarak yüze sürmek cilt renginin açılmasını sağladığı gibi cilt lekelerine iyi gelen yöntemlerden biridir.
Daha sonra 1 kaşık yoğurt ve çiğ patates suyunu iyice karıştırın. Ardından bu karışıma 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin ve bu kremi cildinize uygulayın. Bu uygulamayı yaparken cildinizde herhangi bir makyaj bulunmadığına dikkat edin. Bu maske yaklaşık olarak 10 dakika kadar yüzünüzde beklesin.
Patatesin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Rendelediğiniz patatesin suyunu sıktıktan sonra bu suyu yüzünüze sürün. Yaklaşık 15-20 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın.
Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir. Haşlanmış patates suyunun aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için de oldukça faydalı olduğu söylenebilir.
Her gün patates yemekten korkmayın.
Patates kabuğu potasyum bakımından oldukça zengindir ve kalbin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Potasyumun dışında patatesin içinde; fosfor, magnezyum kalsiyum, sodyum ve çinko bulunur. Patatesler ayrıca bol miktarda C vitamini içerir ancak pişirilirken bu vitamini yitirir.
Solanin patatesin kök ve yapraklarında bulunan ve kimyasal yapısı belirlenen tek kolin esteraz inhibitörüdür. Solanin bir glikozit olup patatesin, özellikle yeşilken, kabuk ve sürgünlerinde yüksek konsantrasyonlarda bulunur. Patatesteki solanin miktarı 3-6 mg/100 g'dır.
Çiğ patatesleri soyup katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Tercihe ve isteğe göre tatlandırmak için su, havuç suyu veya kereviz suyu ile karıştırıp için.
Kabızlık sorunu olanlar patates yiyemez bilgisi yanlıştır. Patates lif oranı çok yüksek gıdalardan biridir. Her öğünde tüketilmemek kaydıyla yemeklerde tercih edilebilir.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan patates suyu, midedeki asit oranını dengeleyerek reflüye engel olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri