Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi. Erimiş tereyağı gezdirmeden de tazelenmiş halde tüketebilirsiniz.
Çok büyük bir kap kullanmamaya çalışın yoksa patlamış mısır daha hızlı bayatlar. Yapabiliyorsanız, kabı ağzına kadar doldurun, böylece içinde fazla hava kalmaz. Patlamış mısırı 1 ila 2 haftaya kadar oda sıcaklığında saklayın. Patlamış mısıra tuz, tereyağı veya baharat eklemediyseniz en az 1 hafta dayanır.
Bir fırın tepsisi üzerine tek kat halinde bayatlayan mısırı yayın. 5 dakika boyunca 200 derece ısınmış fırına yerleştirin. Kağıt Torba İçinde Mısır Nasıl patlatılır? Patlamış mısırın fırında yanmaması için sık sık kontrol etmeniz gerekiyor. Mısır bayatladığı zaman bu yöntemi tekrarlayabilirsiniz.
Buzdolabında saklama ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi gerekir. Mısırları ister bütün ister ayıklanmış olarak, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirin. Buzdolabı ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi önerilir.
Kettle Heroes'a göre patlamış mısır taneleri nemini bir yıla kadar koruyabilir. Bu noktadan sonra gerçekten kuruyabilir ve hatta küflenebilirler. Patlamış mısırın bozulup bozulmadığından emin değilseniz, rahatsız edici kokular için mısırı koklayın.
İlgili 41 soru bulundu
Son derece lezzetli olan patlamış mısırı belli oranda tüketmeniz gerekiyor. Eğer sürekli yiyorsanız ya da günde birkaç defa tüketiyorsanız bir süre sonra vücudunuzda fazla yağa sebep olabilir. Aynı zamanda patlamış mısırı kendiniz yapıyorsanız, fazla yağda ya da fazla tuzla yapmayın.
Soğuyan mısırları sudan çıkarıp bir havlu yardımıyla kurulayın. Ardından mısırları ister koçanıyla birlikte, ister tanelerini bir bıçak yardımıyla koçandan ayırarak, buzdolabı poşetlerine veya saklama kaplarına koyun. İçinde hava kalmamasına özen gösterin.
Ayrıca kaynatırken mısıra tuz eklenmez mısırı sertleştirir. O yüzden mısıra tuz piştikten sonra yerken atılır. Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır.
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.
Patlattığınız mısırların yumuşamaması ve tencere içinde oluşan buhardan etkilenmemesi için tencerenin kapağını uzun süre kapalı bırakmamaya da dikkat etmelisiniz.
Mikrodalgada patlamış mısır nasıl yeniden ısıtılır
Patlamış mısırı yeniden ısıtmanın en hızlı ve en uygun yolu, bir dakikadan az süren mikrodalgayı kullanmaktır. İşte nasıl işliyor: Patlamış mısırı mikrodalgada güvenli bir kaseye veya kaba aktarın. Kaseyi veya kabı bir mikrodalga kapağı ile örtün.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır. Poşete koyarken tane tane olmasına dikkat edin.
Patlatılarak, haşlanarak ya da közlenerek tüketilebilir.
Mikrodalga fırınınızın en yüksek ayarında 3 dakikada fırın poşetinde mısırınız hazır. Porselen bir kap kullanıyorsanız üzerini mikrodalga kapağı yada porselen bir tabakla üzerini kapatıp yaklaşık 5 dakikada patlatabilirsiniz.
İnce tabanlı bir tencereye 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını aktarın. İçerisine mısırları ilave edin ve kapağını kapatarak mısırları patlatın. Mısırlar patlamaya başladığında tencereyi kapağını açmadan sağa sola doğru hareket ettirin.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır.
Bir tencerenin tabanına koçanları yerleştirin. Üzerine orta sıcaklıkta bir suyu ilave edin. Ocağın üzerine alın. 3-4 dakika koçanlarla beraber kaynadıktan sonra mısırları atın ve orta ateşte haşlanmaya bırakın. Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Yazdan taze mısırları alalım ve kabuklarını soyup hiç bir işlem yapmadan buzdolabı poşetine bırakıp dondurucumuza bırakalım. Kışın istediğimiz zaan çıkarıp düdüklüde pişirip mısır özlemimizi giderelim. Harika oluyor, deneyin derim.
Çünkü çiğ olduğu için mısır açıkta kalırsa daha kolay bayatlar. Sadece bayatlamakla kalmaz renk değiştirerek küflenmeye de başlar. Mısır yedikten sonra neden su içilmemeli? Mısırın ayıklanarak saklanması bütün olarak saklanmasından çok daha kolaydır.
Patlamış Mısır Çeşitleri
Düzensiz bir şekilde açılanlara “kelebek”, tamamen açılmayıp top şeklini alanlara ise “mantar” denir.
Ölçülü ve diyet olarak hazırlanan patlamış mısır kilo aldırmaz. Ölçülü olmanın gerektiğini yeniden vurgulamak isteriz. Eğer tuzlu ve yağlı şekilde patlamış mısır yerseniz, bunu da alışkanlık haline getirirseniz zamanla vücudunuzda ödem ve yağ birikecektir.
Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Buzlukta sakladığınız taze mısırları, arzu ettiğiniz zaman buzunu çözdürüp, kullanabilirsiniz.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir. İçeriğinde bulunan karbonhidrat sayesinde enerji kaynağı olarak görev yaparak yorgunluğunuzu giderir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri