Pırasa ve soğan sotelenince bir yemek kaşığı salça ilave edilip karıştırılır. Süzülen pazı eklenir. Tuz, karabiber, pul biber eklenip biraz daha pişirilip ocak kapatılır.
Son olarak iyice yıkanan pazılar eklenir ve tam pazıların üstüne gelecek şekilde suyu eklenir. Kimyon pulbiber tuz ve karabiberde eklenerek kapağı kapatılır altı kısılır ve yaklaşık 20dk pişmeye bırakılır.
Pazıları ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin, Pazılar solup azaldıktan sonra pirincini ekleyip karıştırın, 1 çay bardağı su ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın, Pirinçler pişip suyunu çekince tuzunu ve baharatları ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Tencereye zeytinyağını, ince ince kesilmiş soğanları ve sarımsağı ilave edip, yaklaşık 5 dk kavurun. Daha sonra küçük küçük doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri, tencereye ilave edin. Üzerine pazıları da ekledikten sonra; tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 20 dk pişirin.
İlgili 38 soru bulundu
Pirinçli Pazı Yemeği yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, lebeniye çorbası, pirinçli pazı yemeği, portakal dilimlerinde kereviz salatası ve çikolata soslu parfe son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Pazı Kavurması Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır? Pazılar doğranarak suda haşlanır. Sonra suyu süzülür. Tencereye yağ konulur ve soğan ve sarımsak doğranarak iyice kavrulur.
Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Pazı piştiğinde oldukça sulu bir yemeğe dönüşür. Ancak fazla sulu yemeklerden haz etmiyorsanız kavurarak suyunu çekene kadar pişirmeyi tercih edin! Üstelik kavurarak yaptığınız bu pazıyı ister yoğurtla yemek gibi tüketin, isterseniz üzerine yumurta kırıp afiyetle yiyin.
Pazılar çok ince olmadan doğranır ve tüm malzemenin üzerine konulur. Bir süre suyunu çekmesi beklenir. Yıkanan ve süzülen pirinç üzerine boşaltılır ve karıştırılır. 2 su bardağı et suyu ve tuz ilave edilerek pişirilir.
Pazı suyu, pazı haşlanır suyu tüketilirse damar sertliğinin giderilmesine ve kabızlığın giderilmesine yardımcı olur. Pazı hardal ile birlikte tüketilirse gazları giderdiği ve dalak hastalığına iyi geldiği bilinir.
Pazı çabuk bozulan bir sebze olduğu için buzdolabında en fazla iki gün muhafaza edilebilmektedir.
Toprağı yağmurlama sulama yöntemiyle serin ve nemli tutmak, toprağın yapraklar üzerindeki gelişimini ve yabani otların büyümesini de azaltır. Kuru koşullarda pazı acı tadı verme eğiliminde olduğundan nemli tutulması gerekir.
Bu yaprakları haşlayarak da yapanlar var ama siz benim dediğim şekilde yaparsanız haşlamaya gerek yok.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları şeker ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Pazı ve fesleğenleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Bir kasede yoğurdu çırparak krema haline getirin. Dövülmüş sarımsak ve yeteri kadar tuz ve zeytinyağı ilave edin. Pazı yapraklarını da ekleyerek iyice karıştırın. Servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
Pazı kalsiyum, magnezyum, K vitamini ve C Vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu sebeple kemikleri güçlenmesinde oldukça etkilidir. Bunun yanında saçların canlı görünmesi ve dişlerin güçlenmesin de rol oynar. Pazının tüketilmesi ya da suyundan saç maskesi yapılması saç sağlığı bakımından faydalı olabilmektedir.
Ispanak, pazı, pancar yaprağı gibi sebzelerden yapılan yemekler yoğurtla birlikte yenir. Bunun sağlık açısından bir sakıncası yoktur.
Semizotu, roka, pazı gibi demet halindeki sebzeleri kökünden kesin. Yaprakları ayırın, sararmış ya da yumuşak yaprak varsa çöpe atın. Ayırdığınız yaprakları temiz su ile yıkayın.
Öncelikle pazı yapraklarımızı tek tek yıkayıp süzgece alıyoruz. Süzüldükten sonra genişcece bir kaba ince ince doğruyoruz. Tenceremizde soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Ardından küçük küçük doğradığımız havuçları ekliyoruz ve biraz çeviriyoruz.
Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suyun içinde bir süre bekletiyoruz, sonra soğuk suya bastırıp süzüyoruz, buzdolabı poşetlerine paketleyip buzluğa atıyoruz.
Soğan yemeklik doğranır, bir miktar sıvı yağ konan tencere ısındıktan sonra soğanlar konur ve kavrulur. Sonra salçalar ilave edilir ve kavrulan karışıma pazılar ilave edilir. Tuz, biberler ve kimyon ilave edilip, biraz çekmesi beklenir. Servise hazırlanır.
Soğuyan pazıların suyunu sıkıp ezmiş olduğunuz patateslere ilave edin. 1 adet ince ince soğan doğrayın, mısır unu ve tuzunu ilave edip güzelce karıştırın. Yağlanmış tavaya harcı yerleştirip kızartmaya başlayın. Önlü arkalı kızaran pazılar servise hazırdır.
3) Sindirim Dostu
Lif içeren pazı, sindirimi rahatlatmasıyla ön plana çıkıyor. Bu nedenle pazı gaz yapar mı diye endişelenmeyin.
Yemeklerde yaprakları, sapları ve kökleri kullanılabilen, dolması, yemeği, kavurması ve salatası gibi çok şekillerde yapılabilen pazıyı mevsimi de gelmişken daha çok pişirin ve sofralarınıza davet edin diye en nefis, en farklı tariflerini bir araya getirdik. Hazırsanız başlıyoruz.
Pazıları ince ince doğrayıp tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Su, tuz, karabiber ve kuru acı biberi ekleyin ve kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. Yemeğin pişmesine yakın nohut, buğday ve nar ekşisi ekleyip biraz daha pişirin, sıcak servis edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri