Devlet hastaneleri, acil servis hizmetleri hariç olmak üzere Cumartesi ve Pazar günleri hizmet vermemektedir.
Devlet hastanelerinde poliklinikler hafta sonları (Cumartesi – Pazar) çalışmamaktadır. Herhangi bir rahatsızlık yaşamanız durumunda hastanelerin 24 saat düzeniyle haftanın 7 günü çalışan acil servislerine giderek muayene olabilirsiniz.
Cumartesi ve pazar günü poliklinikler açık olmasa bile hastanelerin acil servis bölümleri yedi gün yirmi dört saat boyunca vatandaşlara kesintisiz hizmet vermektedir.
Sık sorulan sorulardan birinin de “Cumartesi günü hizmet alabilecek miyiz?” olduğunu söyleyen Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, “Cumartesi günleri ve arife günlerin de hastalarımız hizmet alabileceklerdir. Mesai saati dışında provizyon alınmasında bir engel yoktur.
Poliklinikler kaçta kapanıyor? Devlet hastaneleri poliklinikleri çalışma saatleri sabah 09.00'da açılır. Hastaneler bünyesinde yer alan ve farklı alanlarda tedavi süreçleriyle ilgilenen polikinlikler akşam 16.00'da kapanır.
İlgili 23 soru bulundu
Hastanelerde çok çeşitli bölümler (örneğin cerrahi ve acil bakım) ve kardiyoloji gibi uzman birimler vardır. Hastaneler haftanın 7 günü, 24 saat hizmet veren sağlık kurumlarıdır.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
Gece ve hafta sonları gelişen hastalıklarda acil polikliniğinde nöbetçi olan doktora muayene olabilirsiniz.
Hafta sonu ve tatil günlerinde sabah vizitleri saat 09:00'da yapılır, nöbeti devreden ve devralan İntern doktorlar ve asistanlar katılır. Akşam viziti: Hafta içi her gün saat 15:45'te o haftaki klinik sorumlusu öğretim üyesi tarafından yapılır. Nöbetçi İntern doktorlar ve asistanların katılması zorunludur.
Devlet hastanelerinde poliklinikler haftanın beş günü hizmet vermektedir. Cumartesi ve pazar günü poliklinikler açık olmasa bile hastanelerin acil servis bölümleri yedi gün yirmi dört saat boyunca vatandaşlara kesintisiz hizmet vermektedir.
Hastanelerin acil servislerinden haftanın 7 günü rapor alınabilir. Fakat doktorlar genel itibariyle hastanın poliklinik muayenesine gidemeyecek ya da acil gelişen durumlar karşısında rapor verme eğiliminde olduğu görülür.
Sağlık Uygulama Tebliği'nin katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleri ile ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetlerine ilişkin maddelerine göre Kurumla sözleşmeli veya sözleşmesiz sağlık hizmet sunucuları tarafından sunulan acil sağlık hizmetlerinden dolayı kişilerden katılım payı ve ilave ücret alınmamaktadır.
Hafta Sonları ve Resmi Tatil günlerine randevu verilmemektedir. Merkezimize muayene ve tedavi amaçlı başvuran YEŞİLKART hastalarımızın her gelişlerinden önce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi/Hastanesi gibi 2.Basamak sağlık kuruluşlarından SEVK almaları gerekmektedir.
SGK ile sözleşmesi olan özel hastaneler artık günün her saati vatandaşa açık olacak. Resmi tatil günleri de dahil hastalar tüm branşlarda muayene olabilecek.
Sağlık Uygulama Tebliği gereğince acil hal nedeni ile sunulan acil sağlık hizmetleri ve yoğun bakım hizmetleri için hiçbir genel sağlık sigortalısından ilave ücret alınamaz. Acil hal tanımı ise ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren hayatın ve/veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı durumlardır.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan tebliğe göre maddi durumuna bakılmaksızın özel hastanelerde acil muayene ücreti talep edilmemektedir. Bu nedenle özel hastanelerin acil servisine başvurmak isteyen kişilerin herhangi bir ödeme yapmalarına gerek olmamaktadır.
Serum, ilaçlar, sarf malzemelerinin hastaneye göre değişkenlik göstermesi ile birlikte 80TL-350TL arasında değişkenlik göstermektedir. Örnek Özel Hastane Acil müşahede odasının kullanım ücretleri; Hastanenin yeri ve sınıfına göre değişkenlik göstermekle birlikte 50TL-250TL arasında ücret alabilmektedirler.
Beyaz Reform kapsamında yayımlanan "Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği" ile eylülde hayata geçirilen mesai saatleri dışında muayene uygulamasıyla kan, idrar tahlilleri, görüntüleme tetkikleri de mesai saatleri dışında yaptırılabilecek.
Acil servislerdeki hasta gözetimi sürelerinde de düzenlemeye gidilecek. Kısa müşahede süresi 2 saati geçmeyecek şekilde planlanacak. 2 saatten fazla acil gözlem veya tabip gereken hastaların, acil servis bünyesindeki acil yataklı servislerde gözlemi ve tedavisi sağlanacak.
Ayrıntısı aşağıda açıklanacak olmakla birlikte yeni Tebliğde özetle; Hastaların acil serviste azami bekletilme süresi 24 saatten, 8 saate indirilmiştir. Bu süre sonunda hastanın acil servis hekimince bir birime yatışı gerekmektedir. Bu yatış kararı ilgili klinik hekimi için bağlayıcıdır.
Randevulu sisteme geçilmesi sağlık alanında yapılan önemli yeniliklerdir. 2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir.
Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kuruma kayıtlı ve bağlı olması şartıyla ilgili hastanelerden saat sabah 07.00'ye kadar uygun şekilde randevular alınabilmektedir. Eğer bu saat o gün için 07.00'yi geçecek olursa o zaman en erken yalnızca 1 gün sonrasına randevu alınabilir.
MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) 5 Dakika Geç Kalınmış Bir Randevuya Alınmamak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri