Araç zorunlu trafik sigortası yaptırmak için hafta sonu işlemleri, pazartesi günü tamamlanır. Yani cumartesi veya pazarı takip eden ilk pazartesi yenileme işlemi yapılabilir. Bu süre zarfı boyunca araç sahipleri herhangi bir ceza ile karşılaşmazlar. Çünkü pazar günü trafik sigortası şirketleri kapalı olur.
Trafik Sigortası Yenileme Zamanı Hafta Sonuna Denk Gelirse Ne Yapmalıyım? Hafta sonu poliçesi biten araç sahipleri sigortalarını takip eden pazartesi günü yenileyebilir. Bu durumda araç sahipleri herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmaz. Bunun nedeni pazar günleri sigorta şirketlerinin kapalı olmasıdır.
Trafik sigortası günü geçerse cezai yaptırım ile karşılaşılmaktadır. Poliçe yenileme tarihinden 1 gün sonra yapılan yenileme işleminde araç sahipleri %5 oranında ceza ödemekle yükümlü olmaktadırlar. Trafik sigortası gecikme cezası ise her 30 gün için %5 oranında artmaktadır.
Yani trafik sigortasının gecikme durumu poliçe priminin artmasına neden olur. 1 ay gecikme durumunda %5 sürprim cezası vardır, bir gün bile gecikirse uygulanır. 2 ay gecikmede %10 oranında artar ve her ay artarak sürer ancak en fazla %50'ye ulaşabilir.
SGK hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ile 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi resmi bayramlarda da hizmet vermemektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Cumartesi trafik sigortası yapılır mı? Araç zorunlu trafik sigortası yaptırmak için hafta sonu işlemleri, pazartesi günü tamamlanır. Yani cumartesi veya pazarı takip eden ilk pazartesi yenileme işlemi yapılabilir. Bu süre zarfı boyunca araç sahipleri herhangi bir ceza ile karşılaşmazlar.
Pazar ya da pazartesi işe başlayacak bir sigortalının işe giriş bildirgesinin verilmesi gereken son gün cumartesi ve pazar günüdür. Bu günler ise resmi olarak hafta sonu tatilidir. Dolayısı ile işe girişin hafta sonunu takip eden ilk iş günü verilmesi halinde ceza olmayacak ve bu pazartesi günü olacaktır.
Yeni alınan araç sigorta süresi 15 gündür. İkinci el aracın el değiştirdiği tarihten itibaren 15 gün süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde herhangi bir işlem yapılmasına ve prim ödenmesine gerek olmamaktadır. Aracın zorunlu trafik sigortası 15 gün süresince yürürlükte kalmaktadır.
Eğer yeni araç sahibi 15 günün sonunda trafik sigortasını yaptırmazsa aracı trafikten men edilir ve park alanına çekilir. Sonrasında araç sahibinin arabasına kavuşması için bu cezaları ödemesi ve Zorunlu Trafik Sigortası yaptırması gerekir.
Zorunlu Trafik Sigortası olmayan araçların trafiğe çıkması yasaklanmıştır. Zorunlu Trafik Sigortası borç sorgulama işlemlerinizi e-Devlet üzerinden, süresi dolan poliçeleriniz için Zorunlu Trafik Sigortası teklif alma işlemlerinizi ise Garanti BBVA Mobil veya Garanti BBVA İnternet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
Yapılan son düzenlemeler ile kafa karışıklığına sebep olan 15 günlük sigorta süresi kısmen uygulanmaya devam etmektedir. Yeni araç satın alım işlemlerinde direkt olarak sigorta başlangıcı zorunlu tutulmaktadır. 0 aracın satın alındığı gün, araç sigortası da başlatılmalıdır.
Zorunlu araç sigortanızı yeniletmek için son gün, poliçenizin bitiş tarihidir. Araç sahipleri, bu tarihin gelmesiyle poliçesini yeniletir. Fakat bu işlem için son günü beklemeye gerek yoktur. Günü gelmeden sigorta yaptırmak, geçerli olan poliçeyi etkilemez.
Poliçesi hafta sonu biten sürücüler yenileme işlemini pazartesi günü gerçekleştirebilir. Bu noktada sürücüler herhangi bir cezai işlem ile karşı karşıya gelmez. Ayrıca sigorta şirketleri pazar günü kapalıdır.
Trafik Sigortanızı yenilerken e-devlet kapısından girerek şahıs ya da şirket araçlarınızın yenileme trafik sorgulama yaparak fiyat alabilirsiniz. Trafik sigortanızın bitimine 29 gün kala, fiyat teklifi oluşturabilirsiniz.
Trafik sigortanızın bitiş tarihinden sonraki 15 gün boyunca geçerli olmasına rağmen, bir kaza durumunda sigorta şirketi hasarınızı karşılamayabilir. Bu nedenle, trafik sigortanızın bitiş tarihinden önce yenilenmesi önemlidir.
Sürücü, eğer kendi adresine gelen trafik cezası makbuzu ödemezse, ismi yurt dışındaki arama listelerine ekleniyor ve gümrükte ya da herhangi bir polis kontrolünde bu tutar sürücüden tahsis ediliyor. Eğer trafik cezanız 70 euro'nun üzerindeyse icra tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Bilindiği üzere kısa vadeli trafik sigortası da trafik seyri boyunca yolculuğunuzu güvene alan bir sigorta türüdür. Bir yıl boyunca devam eder ve poliçenizde yer alan maddelere göre kaza durumunda zararlarınızı karşılar.
Trafik Sigortası Yaptırmadan Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar? Trafiğe çıkmadan önce oluşması muhtemel riskleri güvenceye almak için zorunlu trafik sigortası yaptırılması gerekir. Zorunlu trafik sigortası yaptırmayan birey, 436 TL cezaya tabi tutulur. Aynı zamanda araç trafikten men edilir.
Plakası henüz çıkmayan araçlar için motor numarası, şasi numarası ve araç modeli baz alınarak trafik sigortası ve kasko sigortası poliçesi oluşturulabilir. Plakanın alınmasının ardından poliçe güncellenir ve plaka poliçeye eklenir.
Poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde, 3. basamakta %45, ikinci yılı hasarla kapatılırsa 2. basamakta %90, üçüncü yıl da hasarlı kapatılırsa 1. basamakta %135 oranında artış uygulanır.
Pazartesi günü işbaşı yapacak çalışanın işe giriş bildirgesi en geç Pazartesi günü 23.59'a kadar gönderilebilir. Pazar günü işbaşı yapacak olan çalışanın işe giriş bildirgesi en geç Pazartesi günü 23.59'a kadar gönderilebilir.
GÜNLÜK 1.35 TL PRİM
Mevzuatta yapılan değişiklik sonrasında gündelikçiler için kolay sigorta hükümleri uygulanıyor. Klasik yöntemle form doldurarak sosyal güvenlik merkezleri üzerinden sigorta yaptırılabileceği gibi, e-devlet üzerinden veya SMS ile sigorta yaptırmak da mümkün.
SGK primleri hiç yatmayan ya da eksik yatan işçiler derhal bu durumu alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattını arayıp bildirmelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu bu bildirimden sonra hemen denetime başlarlar, denetim memurları işçinin iş yerine gidip soruşturma yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri