Cloud Backup nedir? Cloud Backup bilgisayar dosyalarınızın kopyalarını güvenli bir şekilde depolamanın bir yoludur, böylece bilgisayarınız kaybolursa, hasar görürse veya fidye yazılımının saldırısına uğrarsa bunları kaybetmezsiniz.
Yedekleme, bilgisayar sistemlerinin işlevsel kalmasını sağlayan ve çalışan yazılımların hata, hasar ve arıza durumunda geri dönülemez bir şekilde kaybolmasını önleyen sistemdir.
Backup, dijital ortamda ki verilerimizin olası veri kayıplarına önlem olarak yedeklenmesidir. Yedekleme mekanizmaları özellik ve barındırıldığı alana göre bir kaç isim ile anılırlar.
Cloud Backup (Bulut Yedekleme) Nedir? Bulut yedekleme, verilerin bir kopyasının güvenli bir ağ üzerinden bulut tabanlı bir sunucuya gönderilmesi olarak tanımlanır. Bu veri yedekleme çözümü herhangi bir veri kaybında verilerin kolaylıkla geri yüklenmesine ve iş sürekliliğinin sağlanmasına olanak tanır.
Bilgisayar dilinde ise Backup, bilgisayar veya sunucudaki dosyaların, veri tabanlarının, yedeğini alma işlemidir. yedekleme (incremental) olmak üzere üçe ayrılmaktadır. 1- Tam yedekleme: Tam yedekleme, yedeği alınmak üzere seçilmiş bütün bilgilerin bir kopyasının yedekleme medyasına kaydedildiği bir yedekleme türüdür.
İlgili 31 soru bulundu
Başlat'a tıklayın ve Aramaya Başla kutusuna yedekle yazın ve ardından Programlar listesinde Yedekleme ve Geri Yükleme'ye tıklayın. Dosyaları veya tüm bilgisayarı yedekle seçeneği altından Dosyaları yedekle seçeneğine tıklayın. Dosya yedeğinizi depolamak istediğiniz yeri belirleyin ve ardından İleri'ye tıklayın.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Yedekle'ye dokunun. “Yedekleme ayrıntıları” bölümünün altından cihazınızda hangi verilerin yedeklendiğini inceleyin.
Bulut teknolojisi, çeşitli yazılımlar aracılığıyla internet üzerinden depolama yapmanızı sağlar. Sanal depolama ile de verileriniz internet üzerinde depolanır. Böylece sabit disk gibi fiziksel depolama alanlarına ihtiyacınız kalmaz. Ayrıca istediğiniz anda da verilerinize erişebilirsiniz.
İngilizce karşılığı “Cloud Computing” olan Bulut Bilişim, bilgisayar, tablet ya da diğer cihazlarda, kullanıcıların dilediği zaman erişebileceği ve başka kullanıcılar ile bilgisayar kaynaklarını paylaşabileceği, internet tabanına sahip bilişim hizmetlerine verilen isimdir.
Bulut depolama terimi, bulut sağlayıcının donanımında çalışan bulut müşterilerine sunulan çeşitli depolama özelliklerini kapsar. Bu özelliklerin her biri farklı bir gereksinim karşılar, ancak tüm özellikler kullandıkça için ödeme yapma esnekliğini sağlar.
Veri yedekleme cihazları veri merkezlerinin en temel önlem donanımları arasında bulunur. Özellikle ihtiyaç duyulduğunda yedeklenmiş olan veriler kurtarılamıyorsa ya da yedekleme işlemleri yapılmamışsa, firma ya da kurumlarsa oldukça ciddi maddi kayıplar meydana gelebilmektedir.
Tam Yedekleme (Full Backup) Artımlı Yedekleme (Incremental Backup) Diferansiyel Yedekleme (Differential Backup) Sentetik Yedekleme (Synthetic Backup)
Yedekleme, verilerinizin kopyalarını depolama alanınızdaki dosyalardan ayrı fiziksel veya bulut konumlarında tutma uygulamasıdır. İyi ver depolama ve yedekleme uygulamaları, donanım arızası, doğal afet veya dosya bozulması nedeniyle verilerinizi ve araştırmalarınızı korumaya yardımcı olur.
Windows yedekleme ve eşitleme ayarları hakkında. Bir dış sürücüye veya ağ konumuna yedeklemek için Dosya Geçmişi'ni kullanın. Başlat > Ayarları > Güncelleştirme & Güvenlik > Yedekleme > Sürücü ekle'yi seçin ve ardından yedeklemeleriniz için bir dış sürücü veya ağ konumu seçin.
Bir dosya yedeklemesi, dosya ve klasörlerin, hatta içerdiği dosyalarla birlikte tüm sürücülerin bir yedeğini oluşturur. Tüm dosyalar ayrı ayrı yedekleme ortamına kopyalanır ve kullanıcı tarafından herhangi bir zamanda ek bir yazılım olmadan geri yüklenebilir.
Bulut yedekleme teknolojisi; bilgisayar, tablet, akıllı telefon, fiziksel ve sanal sunucu gibi cihazlardaki bütün verilerin bulut depolama kullanılarak yedek altına alınmasıdır. Alınan yedeklere erişim ise internetin olduğu her yerden sağlanmaktadır.
Google Hesabınızı oluşturduğunuzda ücretsiz olarak 15 GB bulut depolama alanı sunulur. Depolama alanı şu hizmetler arasında paylaşılır: Google Drive.
Google Drive, az miktarda içerik depolayan kullanıcılar için daha iyidir. OneDrive ise yüksek ve yoğun depolama yapan işletmeler ve ekipler için daha anlamlıdır.
Bulut bilişim teknolojisi, veri yedekleme, olağanüstü durum kurtarma, e-posta, sanal masaüstleri, yazılım geliştirme, büyük veri analizi ve web uygulamaları gibi çeşitli alanlarda kullanılıyor. Her sektörden kurum ve işletmeler bulut bilişim teknolojisinden yararlanıyor.
Örneğin, iCloud Fotoğrafları'nı, iCloud Drive'ı veya Notlar'ı kullanıyorsanız bilgileriniz otomatik olarak bulutla eşzamanlanır ve her değişiklik yaptığınızda tüm aygıtlarınızda güncel tutulur. Aygıtınızda düzenli olarak eşzamanlanmayan tüm veriler iCloud Yedekleme'nizde saklanır.
İster iCloud.com'da ister iCloud Drive özelliği açık başka bir aygıtta silmiş olun, iCloud.com'da son 30 gün içerisinde hem iCloud Drive hem de diğer uygulamalardan silinen dosyaları kurtarabilirsiniz. Ancak kalıcı olarak sildiğiniz dosyaları kurtaramaz ve geri yükleyemezsiniz.
Ayarlar > [adınız] > iCloud'a gidin. Hesap Saklama Alanını Yönet'e, ardından Yedeklemeler'e dokunun. Daha ayrıntılı bilgi görmek için bir yedeklemeye dokunun, hangi bilgilerin yedekleneceğini seçin veya yedeklemeyi silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri