Türkçe ifade edersek Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) koçluk kimliğine sahip koçlar, en az 125 saatlik eğitimlerini tamamlamış ve en az 500 saatlik koçluk hizmeti vermiş olanlardır.
En az 25 müşteri ile 500 saatlik (450 saati ücretli) koçluk tecrübesi (Koçluk eğitimleriniz başladıktan sonra) En az 50 saati PCC ünvan başvurunuzdan önceki 18 ay içinde yapılmış olmalıdır. Seviye 2 veya ACTP programının tamamının tamamlanması durumunda program kapsamında mentorluk alınması gerekmektedir.
Professional Certified Coach (PCC) ICF tarafından sağlanan ikinci düzey unvandır. Bu unvana sahip olmak, bir koçun yüksek düzeyde koçluk bilgisi ve becerisine sahip olduğu ve koçluk uygulamalarında bunları uygulayabildiğinin bir göstergesidir.
Diğer koçluk ünvanlarından farklı olarak MCC koçluk kimliğine başvurmanın tek bir yöntemi vardır. 200 saatlik koça özel eğitimin tamamlanması. En az üç ay boyunca 10 saatlik Mentor Koçluğu alınması Mentor koçu bir MMC olmalıdır.
ACTP Sertifikasyonu (Accredited Certified Training Program)
Bu program tele-modüldür, kişilerin telefonla koçluk becerilenin gelişimini de destekler. Bu modül; Altı kez mentor koçluk seansı sunar.
İlgili 41 soru bulundu
Program mezuniyeti ve PCC unvan başvurusu için 500 saatlik bireysel koçluk seans deneyimi gerekmektedir. En az 25 farklı danışanla yapılması gereken bu 500 saatin en 450 saati ücretli koçluk seansı olmalıdır. İlk modül sonrası yapılan tüm koçluklar geçerli sayılır. Eğitim içinde yapılan koçluklar dahil değildir.
Program AC-Uluslararası Koçluk Federasyonu onaylı olduğu için AC Onaylı Uluslararası sertifikası da eklenebilir. Profesyonel Uzman Koçluk Programını seçerseniz Üniversite (E-DEVLET) Onaylı Profesyonel Uzman Koçluk Sertifikası verilmektedir.
ACC (Üye Sertifikalı Koç)
Bu, en az 60 saat özel eğitim ve minimum 100 saat koçluk deneyimi (70 saati ücretli) tamamlamanızı gerektirir. Daha sonra mentor koçluk alınmalıdır. ICF Unvanı için Mentor Koçluğu, işbirliğine dayalı, takdir edici ve diyaloglu bir süreçte koçluk ve geri bildirimden oluşur.
ICF Ünvanı, dünyaca tanınmış tek profesyonel koçluk sertifikasıdır. Bir ICF Ünvanına sahip koçlar, bilgilerini, becerilerini ve yüksek etik ve profesyonel standartlara bağlılıklarını gösterir. ICF akredite bir koçluk eğitim programı, ICF Ünvanı için gereken eğitim koşullarını dikkate almaktadır.
Türkçe ifade edersek Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) koçluk kimliğine sahip koçlar, en az 125 saatlik eğitimlerini tamamlamış ve en az 500 saatlik koçluk hizmeti vermiş olanlardır.
Physical Chemistry Chemical Physics (kısaca PCCP), Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yayımlanan; fiziksel kimya, kimyasal fizik ve biyofiziksel kimyayla ilgili içerik barındıran akademik bir dergidir. 1999'da yayın hayatına başlamıştır.
En az 8 müşteri ile 100 saatlik (75 saati ücretli) koçluk tecrübesi (Koçluk eğitimleriniz başladıktan sonra) En az 25 saati ACC unvan başvurunuzdan önceki 18 ay içinde yapılmış olmalıdır. Seviye 1 / Seviye 2 veya ACTP programının tamamının tamamlanması durumunda program kapsamında mentorluk alınması gerekmektedir.
Akademimizin Koçluk eğitimi programı mezunları ICF (ACSTH) onaylı Uluslararası Profesyonel Koçluk Eğitimi ve Sertifikası ile mesleklerinde fark yaratırlar. 2013 yılında resmi gazetede de yayınlandığı üzere Türkiye'de Koçluk meslek olarak kabul edilmiştir.
BİR KOÇ OLUN
Koçluk yolculuğunuza ICF akredite eğitim veren bir kurumdan eğitim alarak başlayabilirsiniz. Sonrasında ICF Türkiye'ye üye olarak katılabilir, ayrıca ünvan sertifikası alarak koçluk mesleğini uluslararası yetkinlik ve etik standartlara uygun uygulayabilirsiniz.
Profesyonel bir koç, müşterilerin performanslarını iyileştirmelerine veya kişisel gelişimlerini arttırmalarına ya da kendi hedeflerini ve bunu yapma yollarını seçmelerine hizmet eden uzman olarak tanımlanabilir.
Süregelen Koç Eğitimi (CCE)
Bu programlar, halihazırda ICF unvanlarına sahip olan ya da temel koçluk eğitimini almış koçlara eğitim olanağı sağlamak amacını taşımaktadır. Bu programlar ayrıca, koçların ünvanlarını yenilemelerine de yardımcı olmak için hazırlanmıştır.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2001 yılında uluslararası dolaşıma sokulan International Classification of Functioning, Disability and Health başlıklı sınıflandırma sistemi, T.C Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırması olarak çevrilmiştir.
Yaşam koçluğu, danışan kişinin potansiyelinin en üst limitlerine çıkmasını ve yaşam hedeflerine ulaşmasını sağlayan profesyonel bir rehberlik sistemidir. Yaşam koçluğu çalışmaları kapsamında kişisel gelişim ve kariyer planları üzerinde durulur. Yaşam koçu, gerekli eğitimleri tamamlamış, alanında uzman kişidir.
NLP (Neuro-linguistic Programming - Nöro-linguistik Programlama - Zihin-dili Programlaması) Sertifika Programı (Canlı Ders), doğal dil işleme (NLP) teknolojileri ve uygulamaları konularında eğitim almak isteyen kişiler için tasarlanmış bir eğitim programıdır.
Öğrenci koçluğu sertifikası, öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimini desteklemek amacıyla öğretmenlere veya danışmanlara verilen bir belgedir.
Adler Central Europe Koçluk alanında 10 yıla aşkın global ve yerel koçluk deneyimleri bulunan Yönetici Koçlarıyla birlikte, Şirketlerde orta ve üst düzey Yöneticilerine birebir koçluk hizmeti sunmaktadır.
Koç (Seviye 6) ilgili yasal süreçler, kalite normları ve hizmet prosedürleri çerçevesinde; koçluk süreçlerinin iş organizasyonu ve süreç başlatma faaliyetlerini gerçekleştiren, koçluk sürecini yürüten ve bireysel mesleki gelişimini sağlayan nitelikli kişidir.
kimler koçluk alabilir? Hayatının bir veya birçok alanında netleşme, karalılık, farkındalık, performans, değişim ve gelişim isteyen tüm bireyler ve kurumlar koçluk hizmeti alabilir.
Türkiye'de ve Dünyada Koçluk Mesleğinin Mevcut Durumu
Genel olarak meslek uygulamaya dönüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri