Çocuk eğer içmek istemiyorsa yoğurda veya süte karıştırarak içirmeyi denemek ya da tatlılarda şeker yerine kullanmak da bir çözüm olabilir. Pekmez tek başına tüketilebileceği gibi kahvaltılarda sevilerek yenen tahinle de karıştırılarak gerekli faydaları sağlamaktadır.
Eğer daha hızlı etki etmesini istiyorsanız karışımı 2 yemek kaşığı pekmezle hazırlayıp sabah ve akşam, günde 2 kez aç karnına içebilirsiniz. Bu uygulamayı her hafta 6 gün uygulayıp 1 gün vücudunuzu dinlendirebilir, bu şekilde kısa sürede kansızlık üzerindeki olumlu etkilerini dahi görmeye başlayabilirsiniz.
Bunun yanı sıra pekmezin faydalarının vücuda neredeyse on kat daha fazla etki etmesini sağladığı belirtiliyor. 1/2 su bardağı suyun içine pekmez ve taze sıktığınız limon suyunu ilave edin ve güzelce karıştırın. Pekmez limon karışımından daha fazla faydalanabilmek için sabahları aç karnına tüketmeye özen gösterin.
Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir. Evde yapılan pekmez güneş ışığı almayan ve oda ısısında saklanmalıdır. Marketten alınan raf ömrü uzun olan pekmezin ise kapağı açıldıktan sonra buzdolabında bulundurulmalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Hem yaz hem de kış aylarında tüketilmesi önerilen besinlerden biri pekmezli yoğurttur. Pekmezli yoğurt kalsiyum açısından en zengin olan besinlerden biridir. İçerisinde bulunan pekmez ise kan ve demir oranının yükselmesini sağlar.
Pekmez çeşitleri, hayati fonksiyonların devamlılığı için gerekli olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde bulundurur. Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini arttırarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi nedeniyle öksürüğe iyi geldiği ve balgam söktürdüğü bilinir.
Sadece kahvaltılarda değil diğer öğün aralarında da gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz pekmez ve limon karışımı, vücutta kan yapıcı bir etki oluşturur. Aynı zamanda vitamin, mineral ve antioksidan bakımından da vücuda fayda sağlar.
Besin değeri oldukça yüksek olan pekmezin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Gece yatmadan önce pekmez içmek öksürüğü kısa bir süre içerisinde keser. Vücuda enerji veren pekmez mide ve sindirim sistemi hastalıklarını da iyileştirir. Karaciğerlerden toksinleri atan pekmez güçlü bir kalsiyum deposudur.
PEKMEZE LİMON SIKIP İÇMENİN FAYDALARI...
Kan yapıcı hücrelerin sayısını artırarak anemi ya da kansızlık gibi hastalıkları önler. Virüs ve bakterilere karşı bağışıklık sistemindeki protein sayısını artırır. Vücudun ihtiyacı olan C vitaminin yüzde 80'ini sağlar. Kan şekerini dengeleyerek abur cubur isteğini keser.
1) Keçiboynuzu Pekmezi
Keçiboynuzu pekmezi içerisinde bulundurduğu demir, mineral ve vitaminlerin etkisiyle en hızlı kan yapan yiyeceklerin arasındadır.
Üzümden elde edilen pekmez türüdür. Vücutta kan yapımında kullanılması, enerji vermesi, iştah açması belirgin özelliklerindendir. Mide, bağırsak ve böbrekler üzerine olumlu etkileri vardır. Damar sertliğine iyi gelir ve kan dolaşımını kolaylaştırır.
Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi
Özellikle keçiboynuzu yetiştiriciliğinin daha çok görüldüğü Ege ve Akdeniz yöresine özgü bir pekmez çeşididir. Ayrıca en sağlıklı ve faydalı, birçok vücut sistemine ve hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden en faydalı pekmez çeşidi olarak gösterilmektedir.
Kalsiyum bakımından zengin olan sütün içerisine koyulan pekmez sağlık için oldukça faydalıdır. Süte ayrı bir lezzet kazandıran pekmez, kan şekerini düzenleyerek ani tansiyon ve şeker düşmesini engellemektedir.
Sabah aç karna iki yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Bazı kişiler çay ve sütün içine ekleyerek tüketmektedir. Bazı tatlıların içerisine şeker yerine pekmezi tercih edebilirsiniz. Gece yatmadan önce bir yemek kaşığı içebilirsiniz.
saksağan beyni de denir buna.
Yapılan araştırmalara göre, kan dolaşımını düzenleyen pekmez, cinsel gücü ve isteği arttırıyor. Sperm sayısını ve kalitesini yükselterek çocuk sahibi olamayan beylerin kısırlık tedavisini kolaylaştırıyor.
Zengin besin değeri ile severek tüketilen pekmez, yüksek oranda şeker içerdiği için kilo aldıran bir besindir. Birkaç hafta düzenli tüketildiğinde özellikle kilo almakta zorlanan kişilere kilo aldıran pekmezin tüketildiği miktar çok önemlidir.
Ayrıca vücut direncini, bağışıklık sisteminin direncini arttırıcı ve güçlendirici özelliği sayesinde hastalıklara karşı koruyucudur. Karaciğeri temizleyerek damarları açar. Kanı temizleme özelliği sayesinde damarların tıkanmasını önler ve damar sertliğinin oluşmasına engel olur.
Bir de içine zeytinyağı koyup tüketildiğinde faydalarının iki katına çıktığı belirtiliyor. Tek başına tam bir şifa deposu olan pekmezin zeytinyağı ile karıştırılması, kronik faranjit gibi hastalıklara çare oluyor. Zeytinyağlı pekmezin özellikle kuru ve balgamlı öksürüğe karşı şifa olduğu biliniyor.
Üzüm pekmezi, uzmanlar tarafından her sabah tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bir çorba kaşığı üzüm pekmezine birkaç damla limon sıkılarak tüketildiğinde doğal antibiyotik olarak en doğal tedavi yöntemidir.
Grip ve nezle gibi solunum yolları hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır. Doğal bir şeker kaynağı olan pekmez limon karışımı, vücudun şeker ihtiyacını en doğal şekilde karşılar. Sabah aç karnına içildiğinde gün içinde daha zinde hissettirir. Demir ve kan eksikliğine iyi gelir.
Bal da pekmez de yüksek enerji kaynağı olmasının yanında besleyicilik bakımından pekmez baldan daha üstündür. Vücuda sağladığı özellikle kalsiyum ve demir bakımından zengin olması ve birçok hastalığa karşı koruyucu olması artıları arasındadır.
En değerli gıdalar arasında pekmez son derece önemli bir yer tutar. İnsanlar bu gıdayı günün birçok saatinde tüketebilirler. Tabi gece yatmadan önce pekmez tüketen kişilerde vardır. Bu şekilde pekmez tüketmek kilo aldırır.
Pekmez kan yapar mı fikri için pekmez polen karışımı önerilir ve bu karışım kansızlık ile anemiye iyi gelirken, pekmez ceviz karışımı faydaları arasında hem cinselliğe hem de kanser riskine olumlu etkileri olan gücünden söz edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri