Pekmez, içerdiği yararlı maddeler sayesinde saçı besleyerek dökülmelerin önüne geçer. Saç tellerini onarır ve saçın kolay kırılmasını önler.
Güçlü antioksidan özelliğiyle son zamanların gözdesi haline gelen ve bir doğa harikası olarak kabul edilen ardıç ağaçlarının mucizevi andız meyvesinden yapılan pekmez, adeta şifa kaynağıdır. Saç dökülmesinden, kansızlığa, bağırsak sağlığından, toksin atımına kadar birçok rahatsızlığa iyi gelir.
Andız pekmezi vücudu toksinlerden arındırır. Astım ve bronşite iyi gelirç Üst solunum yolu hastalıklarının belirtilerini azaltır. Saç dökülmesini önlemeye destek olur.
9. Pekmezin Saça Faydaları
Dut pekmezi, saçları güçlendirir ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Bununla birlikte, saçların erken beyazlamasını engelleyerek canlı bir görünüm kazandırır. Nedeni ise içeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyici olmasıdır.
- İçerisinde bulunan E vitamini kalp-damar hastalıklarını, damar tıkanıklığını önler. - Kışın grip ve benzeri hastalıklar karşısında tedavi sürecinde vücuda destek olur, üşümeyi engeller, zihni açar, dinamizm kazandırır.
İlgili 24 soru bulundu
Hem üzüm hem de dut pekmezi demir ve B12 vitamini bakımından çok yüksektir.
Pekmez içerisinde barındırdığı A, B ve D vitaminleri, magnezyum, demir, fosfor, demir, bakır, kalsiyum ve çinko elementleri bakımından oldukça zengin olan bir besindir. Özellikle akciğer hastaları başta olmak üzere, gebe anne adayları ve çocuklar için son derece faydalı ve besleyicidir.
Bununla birlikte saç dökülmesi problemi ile mücadele edenler de dut pekmezinin saça faydaları hakkında detaylı bilgi almalıdır. Çünkü saç köklerini güçlendiren dut pekmezinin uzun süre düzenli bir şekilde tüketilmesi saç kaybını ciddi oranda azaltabiliyor.
Dedik ya, andız pekmezinin içinde E vitaminden kalsiyuma bol miktarda vitamin ve mineral bulunuyor. Özellikle E vitaminin saç sağlığına olan katkılarından dolayı da düzenli tüketilmesi durumunda andız pekmezi, saç köklerini güçlendirerek saçları sağlığına kavuşturuyor.
Tam bir şifa deposu olan üzüm pekmezinin bilinen faydalarından bazıları ise şunlardır; -Enerji ve karbonhidrat kaynağıdır. Sabahları aç karnına tükettiğinizde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. -İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yardımcı olur.
Çay ağacı, lavanta, dulavrat otu ve ozon yağları saç köklerinizi besleyerek dökülmeleri engeller. Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler; yumurta, yoğurt, çilek ve lavanta maskeleri olarak sıralanabilir. Yumurta, limon suyu, süt ve zeytinyağını karıştırarak maske elde edebilirsiniz.
1) İbrahim Saraçoğlu
Eğer saçlarınız çok yağlı ise sabunu tercih edebilirsiniz. Tavsiye ettiği lavanta kürü kepeklenme ve saç dökülmesini önleyecek etkidedir. Lavanta yerine ısırgan otunu da tercih ederek saçlarının dökülmesini önleyebilirsiniz.
Gece yatmadan önce pekmez içildiği takdirde vücut direnci artacaktır. Bağışıklığı da güçlendiren pekmez kilo verilmesine yardımcı olacaktır. İltihabı da söken pekmez genellikle kan basıncını dengelemesi ile bilinir. Gece yatmadan önce tahin pekmez yemek kilo aldıracaktır.
Saç dökülmesinin önüne geçmek için çeşitli tedavi yöntemleri vardır. İlaç tedavisi ve saç mezoterapisi, bu tedavi yöntemlerinden yalnızca iki tanesidir. Saç dökülmesinin önlenmesi ve var olan saç köklerinin kalınlaşması için; FDA onaylı ilaçlar, doktor kontrolünde uygulanabilmektedir.
Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve grip semptomlarını iyileştirme konusunda etkili olan tahin pekmez, kişinin bağışıklığını güçlendirerek enerjisini yükseltir ve yorgunluğa karşı ilaç etkisindedir. Aynı zamanda antioksidan özelliklere sahip tahin pekmez, kanser hücreleriyle de savaşır.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Saçlarınızın uzarken genç ve parlak kalmasında rolü olan kolajen oluşumuna C vitamini katkıda bulunur.(8) C vitamini eksikliği saçların yaşlanmasına ve hacmini kaybetmesine neden olabilir. Güçlü bir antioksidan olan C vitaminine, saç yapısının önemli bir parçası olan kolajen oluşumu için günlük olarak ihtiyaç duyulur.
Sağlıklı beslenin
Özellikle günlük aldığınız protein miktarı saç uzamasıyla doğrudan bağlantılı. Belirli vitaminler, mineraller, yağ asitleri, biotin, omega 3 ve 6 gibi bileşenler saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Hazırladığınız beslenme programında bu bileşenlerin olmasına dikkat etmelisiniz.
Pekmez: Özellikle karadut ve keçiboynuzu pekmezi iyi bir demir kaynağıdır. 100 gram pekmez yaklaşık olarak 400 mg kalsiyum, 10 mg demir içerir. Kuruyemiş ve kuru meyve: Demir açısından zengin bir aperatiftir.
· Egzama ve sedef gibi hastalıkların tedavisine yardım eder. · Cildin yaşlanmasını erteler ve cildi güzelleştirir. · Kemik gelişimini desteklemektedir.
Sindirim sistemine olumlu etkisi vardır. Enerji verir, cinsel performansı artırır. Obezite tedavisinde tercih edilebilir. Yüksek demir içeriğiyle saçları besler.
Grip ve nezle gibi solunum yolları hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır. Doğal bir şeker kaynağı olan pekmez limon karışımı, vücudun şeker ihtiyacını en doğal şekilde karşılar. Sabah aç karnına içildiğinde gün içinde daha zinde hissettirir. Demir ve kan eksikliğine iyi gelir.
Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir. Evde yapılan pekmez güneş ışığı almayan ve oda ısısında saklanmalıdır. Marketten alınan raf ömrü uzun olan pekmezin ise kapağı açıldıktan sonra buzdolabında bulundurulmalıdır.
Pekmez içerisinde bulunan yüksek miktarda şeker ise şeker hastaları için tehlike oluşturmakta. Ayrıca kanser hastalarının da kesinlikle tüketmesi önerilmiyor. Bu ikili sık sık tüketildiğinde vücudun belli bölgelerinde şişliklere neden olabiliyor. Bu şişkinlikler genellikle elde ayakta ve yüzde meydana geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri