Burada şunu belirtmekte fayda var: Pembe renkli antifriz (B12) yeşil renkli antifrizlere göre ısıyı daha iyi taşırlar.
Örneğin yeşil antifriz inorganik, pembe antifriz ise organik olma özelliği taşıyor olabilir.
Aracınızı sık kullanmıyorsanız ve antifrize eklediğiniz suyun sertlik seviyesi yüksekse pembe ve kırmızı renkli hibrit/organik antifrizler sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise mavi renkli antifrizler daha sağlıklı oluşları ile biliniyor.
Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir. Diğer yaygın tür olan kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretildiğinden maviye göre üç kat daha uzun ömürlüdür.
Genel olarak mavi antifriz, en fazla kullanılanlar arasında yer alır. Uygun fiyatlı olmasından dolayı eski model arabalarda daha çok tercih edilir.
İlgili 44 soru bulundu
Genellikle antifirizlerin donma noktası -30 ya da -40 olarak belirlenmiştir.
Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir.
G12 Antifriz Nedir? Çoğunlukla pembe veya kırmızı renkte olan G12, silikat içermeyen bir antifrizdir. Korozyon önleyici özelliği vardır. Genellikle 90 - 110 derece çalışma sıcaklığı olan yüksek devirli motorlarda tercih edilir.
Mavi antifiriz fiyatı, ürünün gramajına ve markasına göre değişiklik gösterir. Mavi antifiriz tavsiyelerine bakıldığında, raf ömrü 5 yılı geçmiş ürünlerin tercih edilmemesi gerektiği görülür.
Kırmızı ve mavi antifriz karışırsa çamurlaşma yapabiliyor.
Türkiye'de, alternatifi olmadığı için antifiriz olarak etilen glikol kullanılmaktadır.
Shell antifrizlerinde genellikle kırmızı, mavi ve yeşil rengine yer vermektedir. Shell kırmızı antifriz modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Seçiminizde araç ve antifriz özelliklerine bakabilirsiniz. Kırmızı renkli antifrizi dizel, benzinli veya LPG'li araçlarınızda kullanabilirsiniz.
Ancak piyasada satılan antifrizlerin çeşitli renkleri mevcuttur. Aslında bu tamamen tüketicinin işini kolaylaştırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Antifriz ne tür olursa olsun renksizdir. Motordan sızma olduğunda araç sahiplerinin fark edebilmesi için de renklendirilir.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Antifriz, su ile karıştırıldığında ve radyatörünüze eklendiğinde, motorunuzun soğutma sistemindeki çeşitli metal parçaları korur ve motorda üretilen fazla ısının atılmasına yardımcı olur.
hiç bir antifiriz yeni bir radyatörü öyle şıp diye delemez. dolayısıyla burada belli bir markayı karalamak doğru değil. yani zaten yıpranmış ve ömrünün sonuna gelmiş bir radyatöre opet değil başka x bir marka antifiriz de koysanız bu durum oluşabilirdi ya da oluşacaktı.
Konsantre bir üründür. 3 Litre su ilave ederek 6 Litrelik -40C antifriz elde edersiniz. Diğer karışım oranları için ürünün arkasındaki tablodan yararlanabilirsiniz. Motorların radyatörlerinde kullanılmak üzere, pas, korozyon, aşınma ve köpük önleyici katıklar içeren etilen glikol esaslı üründür.
Boyut seçenekleri: 1 lt 103,90 TL/lt. 3 lt 62,33 TL/lt. 18 lt 42,56 TL/lt.
%33 Opet Super Antifreeze+%67 Su karışımı -17 derece
Su ile karıştırılarak derece elde edilir.
Otomobil ve ağır hizmet tipi araçlardan oluşan karışık filolar için tek tip soğutma sıvısıdır. Özellikle, yüksek sıcaklıklarda alüminyum yüzey korumasının önem kazandığı yüksek teknoloji ürünü motorlarda kullanılması önerilir.
Doill G11 Tam Konsantre (Saf) Mavi Antifriz 3 lt.
Antifrizli cam suyu: Soğuk iklimde yaşıyorsanız ön camda görülen donmaları en aza indirmek için antifrizli cam suyu kullanmalısınız. -30 dereceye kadar güvenle kullanabileceğiniz bu tip ürünlerle kış aylarında silecek ve su püskürtme kanallarındaki donmaların da önüne geçebilirsiniz.
Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor. Örneğin sıcak havalarda motorun aşırı ısınması sonucu arabalarda hararet sorunu oluşabiliyor. Bu tip bir sorunla karşılaşmamak için yaz aylarında az miktar da olsa antifriz kullanmak gerekiyor.
Organikler ise (kırmızı pembe veya sarı renkli) 5-6 yıl gibi ömürleri oluyor. Kırmızı antifrizin eski araçlarda kullanılması tehlikeli fakat mavi antifrizlerin yeni araçlarda kullanılması bir sorun oluşturmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri