Üç Çubuk olarak da bilinen Penrose Üçgeni, adını keşfini gerçekleştiren Roger Penrose'den almıştır. “İmkansızlığın en saf formu" olarak tanımlanır. Bu geometrik şeklin imkansızlığı, her bir kenarı
1967'de Penrose, twistor kuramını yarattı. Bu Minkowski uzayındaki geometrik objelerin 4 boyutlu kompleks uzayda haritasını çıkarmaya yarıyordu. Penrose 1974'teki keşfi olan Penrose karoları ile tanınır.
Üççubuk olarak da anılan bu geometrik şeklin imkansızlığ, her bir kenarı oluşturan dikdörtgenler prizmasının, ikili ikili olacak şekilde birbiriyle 90 derecelik açılarda kesişiyor olmasıdır.
Üçgen Kuralı: Taşların mevcut konumunda herhangibir değişiklik olmadan hamle sırasının rakibe verilmesidir.
Üçgen Herhangi bir üçgen. Düzlem geometrisinin temel şekillerinden biridir. Bir üçgenin üç köşesi ve bu köşeleri birleştiren doğru parçalarından oluşan üç kenarı vardır. Bir üçgenin iç açılarının toplamı 180°, dış açılarının toplamı 360°'dir.
İlgili 41 soru bulundu
Hawking'in 1971'de Einstein'ın genel görelilik kuramından türettiği kara delik alanı teoremi, bir kara deliğin yüzey alanının zamanla azalmasının imkansız olduğunu söylüyor. Zira kara deliklere yaklaşan hiçbir nesne kurtulamıyor ve onlar tarafından yutuluyor.
— 2020 Fizik Nobel Ödülü'nün yarısı Roger Penrose'a verildi. Ödülün veriliş gerekçesi, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından “Karadelik oluşumunun Genel Görelilik'in sağlam bir öngörüsü olduğunun gösterilmesi” olarak belirtildi.
Genel olarak konuşursak, twistor teorisi, uzay-zamandaki fiziksel bilgileri, twistor alanı olarak bilinen karmaşık bir projektif uzaydaki geometrik veriler olarak kodlamak için bir çerçevedir.
Kuantum köpüğü, kuantum alan teorisine dayanan ve kuantum düzeyinde boş bir alanda gerçekleşen sürekli dalgalanmaları ifade eden bir kavramdır.
Kuantum kütleçekim teorileri bildiğimiz uzay-zaman kavramlarının ortadan kalktığı kuantum dalgalanmalarını öngörür. Bu dalgalanmalar uzay-zamanın Planck ölçeğinde adeta köpük gibi kabardığını ifade eder. Kütleçekiminin şimdiki hali, Albert Einstein'ın genel görelilik teorisi baz alınarak oluşturulmuştur.
Nobel Kimya Ödülü Kazanan İlk Türk Bilim İnsanı; «Aziz Sancar» - YouTube.
2021 Nobel Fizik Ödülü'nü, Japon meteorolog ve klimatolog Syukuro Manabe, Alman oşinograf ve iklim modelleyicisi Klaus Hasselmann ve İtalyan teorik fizikçi Giorgio Parisi kazanmıştı.
Fizik ve matematik alanına sağladığı katkılardan dolayı ve fotoelektrik etki yasasının keşfi sebebiyle 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü'ne layık görüldü. 1999 yılında Time dergisi tarafından yüzyılın en önemli kişisi seçilmiştir.
Solucan delikleri, uzay-zaman düzleminin kara delikler gibi büyük kütleli cisimlerce muazzam miktarda bükülmesi ile, uzayda bulunan ve seyahati çok uzun ışık yılı alacak mesafede iki ucunun, uzayın bükülerek bir araya gelmesi ile kestirme yol oluşturulan yapılardır.
Dünya'ya en yakın kara delik "Unicorn" adıyla anılıyor ve yaklaşık 1500 ışık yılı uzaklıkta. Çok düşük kütleli olan kara deliğin, 3 Güneş'e eşdeğer olduğu belirtiliyor.
Kara ve delik
Kara deliklerin varlığı John Michell ve Pierre-Simon Laplace tarafından, birbirlerinden habersiz olarak, daha 18. yüzyılda göz önünde bulundurulmuştur. O zamanlar düşünülen, "kaçış hızı" ışık hızından daha fazla olabilecek, yani ışığın çekimlerinin etkisinden kaçamayacağı kozmik cisimlerin varlığıydı.
Harvey, Einstein'ın beynini sefer tasına koyarak evine götürdü ve yıllarca kavanozda sakladı. Albert Einstein'ın beyninin sefer tasına konularak çalınmasıyla başta ailesi olmak üzere herkes şoka girdi. Beyni iade etmeyen Thomas Stoltz Harvey işinden kovuldu.
Naaşı ziyaret için gittiği Princeton Üniversitesi Hastanesi'nde, Einstein'in beyninin bir parçasını izinsiz olarak alıp 46 dilime ayıran patalog Thomas Harvey, beyni 2011 yılında Philedelphia'daki Mutter Müzesi'ne bağışlamıştı.
1. Albert Einstein. Einstein 6 yaşına kadar konuşamamıştı. Okumayı söktüğünde ise 9 yaşındaydı.
Ülkemizde Nobel Ödülü'ne sahip olan iki isim de İstanbul Üniversitesi mezunu. Bunlardan biri İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Orhan Pamuk, diğeri ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi mezunu Prof. Dr. Aziz Sancar.
Aziz Sancar, (D. 8 Eylül 1946, Savur), Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik bölümü öğretim üyesi Türk-Amerikalı bilim insanı. Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı.
Toryumun radyoaktif özelliğini buldu ve radyum elementini ayrıştırdı. 1903 Nobel Fizik ödülü sahibi, 1911 Nobel Kimya ödülü sahibi ve radyoloji biliminin kurucusudur. Çalışmalarıyla bir çığır açan Curie, Nobel Ödülü'nü alan ilk kadın, bu ödülü iki kere alan ilk bilim insanı olmuştur.
Kimya Alanında Nobel Ödülü Türk Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'a Ve.
İsveç Akademisi, 12 Ekim`de düzenlediği basın toplantısında, `2006 Nobel Edebiyat Ödülü`nün, kentinin melankolik ruhunun izlerini sürerken kültürlerin birbirleriyle çatışması ve örülmesi için yeni simgeler bulan Orhan Pamuk`a verildiğini` duyurmuştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri