Pepinoyu taze olarak yemek için öncelikle yıkanıp kabuklarından arınması gerekir. Tıpkı bir elma soyar gibi pepinoyu kabuklarından ayırıp tüketebilirsiniz. Kabukları soyulan pepino, meyve tabaklarında dilimler halinde servis edilebilir.
Pepino'nun tadı kavun, muz ve ananasın tadını andırmaktadır. Meyve eti kısmı sulu ve kabuğu ince olan bir meyvedir. Meyvelerinin partenokarpik oluşması sonucu meyve içerisinde tohum bulunmamaktadır. Bu yüzden meyvenin tamamı yenebilir.
Pepino meyvesini yemeden önce tıpkı bir kavun ya da karpuz soyar gibi dış kabuğu soyulur. Salatalık soyar gibi de dış kabuğunu soyabilirsiniz. Sonrasında dilimlenir ve afiyetle yenebilir.
İnce, kahverengi çizgileri olan sarı bir kabuğa sahip olan pepino, tatlı bir meyvedir. Enine ikiye bölerek içine ulaşabileceğiniz pepino meyvesinin çekirdekleri de yenilebilir.
İlgili 36 soru bulundu
Pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Afrodizyak (Cinsel duyguları veya isteği uyaran veya artıran) etkisi yaratıyor.
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
Pepinoyu taze olarak yemek için öncelikle yıkanıp kabuklarından arınması gerekir. Tıpkı bir elma soyar gibi pepinoyu kabuklarından ayırıp tüketebilirsiniz. Kabukları soyulan pepino, meyve tabaklarında dilimler halinde servis edilebilir.
Hücre yenileyici ve kemik gelişimine fayda sağlayan özelliğiyle çocukların gelişiminde büyük rol oynayan pepino, C vitamini deposu olma özelliğiyle idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırıyor. İçerdiği kalsiyum oranıyla ağrıların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahip.
Son zamanlarda ülkemizde de üretilmeye başlanan egzotik bir meyve olan pepinonun kansızlıktan uyku sorunlarına kadar birçok hastalığa faydası var. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sağlık için faydalı olan pepino tat olarak kavun aromasına sahip.
Pepino meyvesi tropikal bir meyve türü olarak biliniyor. Bu meyve kavuna, muz ve ananasa şekil ve tat itibari ile benziyor. Pepino meyvesi tadı, tatlı bir aramaya sahiptir. Bundan dolayı hem şekil hem de tat olarak kavunu andırıyor.
Beyindeki melatonin hormonunu artıran pepino meyvesi uyku problemi yaşayan kişiler için de birebir faydalıdır.
Son yıllarda Türkiye'de yetiştirilen pepino, kavun, muz ve ananasa benzeyen tadıyla büyük ilgi görüyor. Görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B ve C vitaminleri ile kanser ve kalp krizine karşı koruma sağlıyor.
1 Adet Pepino 26,00 kaloridir. Pepino içeriğinde 7,00 Karbonhidrat(g), 0,40 Protein(g), 0,10 yağ(g), 0,60 lif(g), 14,00 Sodyum(mg), barındırır.
Ülkemizde armut kavunu, süs kavunu da denilen pepino meyvesi ortalama 250-300 gram ağırlığında, üzerinde olgunlukta karakteristik mor çizgiler bulunan, kavun tadını andıran, sulu, kendine has aromalı, orta tatlı, C vitamini ve potasyumca zengin bir meyvedir.
Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür. Ancak asıl doğal hasat dönemi ağustos ayında başlar ve kasım ayına kadar devam eder. Meyveler, ağustos ayında yenmeye uygun bir tada kavuşur ama halen orta olgunluktadır.
Anavatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.
Ilıman iklim koşullarında yetiştiriciliği yapılmakta olup bu ürün kavun tadını andırmaktadır.Kavun kadar şekerli olmasada yakın bir tada sahiptir.Tropikal iklim kuşağında yılın her ayı yetiştirilebilir.
Pepino Türkiye'de nerede yetişir? Pepino meyvesi ülkemizin Akdeniz kıyılarındaki seralarda, Erzincan'ın Üzümlü bölgesinde ve Malatya'nın Bakırköy kısımlarında ve Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Doğantepe köyünde yetiştirilebiliyor.
Ağustos ayında çiçek açmaya başlayan pepino bitkisinin meyveleri ekim ayından kasım ayına kadar hasat edilir.
Pepino ağacı çiçek dökmesine sebep olarak mantarı hastalık, iklim ve toprak yapısından kaynaklıdır. Eğer toprak durumu kötü ise gübre ile toprağı verimli hale getirmediğimiz takdirde çiçeklenme döneminde çiçekler meyve tutmadan dökülür.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Cinsel gücü artıran kuruyemiş hangisi diye soranlar yanıtın fındık olduğunu bilir. Fındık en eski dönemlerden beri cinsel yaşamda oldukça etkili olan bir kuruyemiş çeşididir. Fındığı dilerseniz karışık taze kuruyemiş içerisinde dilerseniz de yalnız olarak tüketebilirsiniz.
armut kavunu olarak da adlandırılıyor. latincesi solanum muricatum olan akdeniz de de yetistirilen, agac kavunu, tatlı salatalık olarak da bilinen bitki.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri