Meyvesinin içinde tohum olmadığı için bütünü ile yenilebilir.
İçinde tohum bulunmayan pepino meyvesi, kabukları soyulduktan sonra bütün bir halde tüketilebilir. Pepinonun kabukları salata soyar gibi ince bir şekilde soyulur. Ardından küçük küçük dilimlenerek sade bir şekilde tüketilir. İsteğe göre diğer meyvelerle karıştırılarak daha lezzetli bir hale getirilir.
Salatalık soyar gibi de dış kabuğunu soyabilirsiniz. Sonrasında dilimlenir ve afiyetle yenebilir. Bu meyve kavuna benzediği kadar muz ve ananasa da benzemektedir.
Hücre yenileyici ve kemik gelişimine fayda sağlayan özelliğiyle çocukların gelişiminde büyük rol oynayan pepino, C vitamini deposu olma özelliğiyle idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırıyor. İçerdiği kalsiyum oranıyla ağrıların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahip.
İlgili 23 soru bulundu
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
Meyveleri belirli olgunluk düzeyine erişinceye kadar devamlı sulanmalıdır. Olgunlaşma sürecinde suyu pek sevmez, devamlı bol güneş ve temiz hava ister. Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür.
Son yıllarda adını çok sık duymaya başladığımız meyvelerden biri olan pepino meyvesi Türkiye'de Akdeniz bölgesinde yetiştiriliyor. Tropikal bir meyve olan pepinonun tadı kavun, muz ve ananasa çok yakın.
Pepino meyvesi tropikal bir meyve türü olarak biliniyor. Bu meyve kavuna, muz ve ananasa şekil ve tat itibari ile benziyor. Pepino meyvesi tadı, tatlı bir aramaya sahiptir. Bundan dolayı hem şekil hem de tat olarak kavunu andırıyor.
Eğer olgunlaşmışsa pepinonun kabuğu zar gibi çok kolay bir şekilde soyulur. İç çekirdekleri de bir kaşık yardımı ile çok kolayca sıyrılarak meyveden ayrılır. Temizlenen pepino meyvesi artık tüketilmeye hazır olur.
Saklama Koşulları ve Kullanımı
Verita Pepino +8 derecede buzdolabında 2-3 gün kadar saklanabilir.
Toprak isteği bakımından fazla seçici olmayan pepino fidanı ılıman iklimi sever,+2 derecenin altında yaşamaz.Patlıcan familyasından olan bu bitki, patlıcan fidesinin yetiştiği her yerde yetişir. Tadı kavuna benzer. Çalı formunda büyüyen pepino bitkisini tohumdan üretimi uygun değildir.
Pepino meyvesinin olgunluğu meyvenin rengi, büyüklüğü ve dokusu gibi birkaç faktöre bağlıdır. Genellikle olgunlaşmış pepino meyveleri yeşilimsi sarı ya da sarımsı renk alır ve kabukları yumuşaklaşır. Olgun meyveler daha tatlı ve lezzetli olurken sert ve acı olan genç meyvelere göre daha az çekirdek içerirler.
Ayrıca içerdiği şeker kandaki şekeri dengelediğinden diyabet hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyve türüdür. Üst solunum yollarına karşı bağışıklığı artıran bu besin aynı zaman da içerdiği kalsiyum sayesinde kemik yapısını güçlendirerek ağrıların oranını azaltır.
Pepino meyvesi sert mi yumuşak mı? Bu meyvenin dış kabuğu bir karpuz veya kavun kadar sert değildir. Oldukça yumuşak bir kabuk olduğundan dolayı rahatlıkla ve basitçe soyabilirsiniz.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir.
1 adet pepino kaç kalori? 1 Adet Pepino 26,00 kaloridir.
-Pepino Fidanları Ne Zaman Meyve Verir? Dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.
Pepino Türkiye'de nerede yetişir? Pepino meyvesi ülkemizin Akdeniz kıyılarındaki seralarda, Erzincan'ın Üzümlü bölgesinde ve Malatya'nın Bakırköy kısımlarında ve Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Doğantepe köyünde yetiştirilebiliyor.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir. Domates , patlıcan ve kırmızı biber ile aynı aile olan itüzümü veya Solanaceae'ye aittir.
Açık alanda ise patlıcan familyasından olan pepino bitkisini, patlıcan fidesinin yetiştiği her yerde yetiştirebilirsiniz. Türkiye' de üretimine yeni başlanılan pepino, Akdeniz'den Karadeniz'e kadar olan kıyı şeridinin tamamında yetiştirilebilmektedir.
Pepino Fidelerini diktikten iki ay sonra meyve hasatına başlanmaktadır. Meyvenin %92.si su olduğunda çok hassas davranmak gerekir.
Açık köklü pepino fideleri bulunduğu bölgenin domates-patlıcan vs. dikim zamanı ne zamansa o zaman dikilir. Tüplü pepino fidanları ise eğer sulama problemi yoksa yılın 12 ayı boyunca dikilebilir.
Evde ve saksı içerisinde pepino yetiştirmek istiyorsanız asgari 10 litrelik saksı kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca pepino fidanlarınızın ağaç tacının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en 15 cm olması gerekir. Taç oluşumu ne kadar aşağıdan verilebilirse o derece iyi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri