Olgun bir pepino meyvesinin şekli düz olmalıdır. Pepino meyvesinin etli kısmı parlak sarı renge sahip olmalıdır. Meyvenin üstünde güneş yanığı veya kahverengi benekler olmamalıdır. Son olarak meyvenin kabuğu sarı ve üzerindeki çizgiler ise mor renkte olmalıdır.
Ağustos ayında çiçek vermeye başlayan pepino, Ekim ve Kasım aylarında hasat edilebiliyor.
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
İlgili 44 soru bulundu
Pepino meyvesini yemeden önce tıpkı bir kavun ya da karpuz soyar gibi dış kabuğu soyulur. Salatalık soyar gibi de dış kabuğunu soyabilirsiniz. Sonrasında dilimlenir ve afiyetle yenebilir. Bu meyve kavuna benzediği kadar muz ve ananasa da benzemektedir.
Son yıllarda adını çok sık duymaya başladığımız meyvelerden biri olan pepino meyvesi Türkiye'de Akdeniz bölgesinde yetiştiriliyor. Tropikal bir meyve olan pepinonun tadı kavun, muz ve ananasa çok yakın.
Pepinonun böbrek taşlarını erittiğini ve böbreği koruduğu ifade edilmektedir. Yapısındaki C vitamini, kalsiyum, potasyum ve diğer mineraller böbreğin daha iyi çalışmasını destekler.
Pepino meyvesi tatlı lezzeti ve ferahlatıcı tadı ile çiğ olarak tüketilebileceği gibi salatalarda, tatlılarda, smoothie ve meyve sularında da kullanılabilir. Meyvenin ince kabuğu yenilebilir ancak bazı kişiler kabuğu soyarak tüketmeyi tercih edebilirler.
Pepino Meyvesi Nasıl Yenir? Meyveyi kullanmadan önce temiz akan suda yıkayın. Olgunlaşmamış pepino kabak gibi, olgun olanlar ise kavun gibi hazırlanır. Olgun ve yarı olgun pepino gevrek olabilir ve kabuklu elmalar gibi yenebilir.
Saklama Koşulları ve Kullanımı
Verita Pepino +8 derecede buzdolabında 2-3 gün kadar saklanabilir.
Pepino sağlık açısından çok faydalı olsa da olgunlaşmadan yenildiği takdirde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu yüzden pepino meyvesi olgunlaştıktan hemen sonra taze taze tüketilmelidir.
Pepino Türkiye'de nerede yetişir? Pepino meyvesi ülkemizin Akdeniz kıyılarındaki seralarda, Erzincan'ın Üzümlü bölgesinde ve Malatya'nın Bakırköy kısımlarında ve Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Doğantepe köyünde yetiştirilebiliyor.
Anavatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir. Domates , patlıcan ve kırmızı biber ile aynı aile olan itüzümü veya Solanaceae'ye aittir. Bu az bilinen meyve, doğal olarak Peru, Kolombiya ve Bolivya'nın And dağlarının alçak ormanlarına uyarlanmıştır.
Çok yıllık çalı formunda büyüyen tropikal meyvelerden pepino bitkisi literatürdeki bilgilere göre 15-25 °C lerde %70-80 nem oranı olan bilgilerde yetiştirilebilmektedir. Ticari amaçla tek yıllık olarak seçme anaçlık bitkilerden alınan ve kiklendirilen çeliklerden fide yetiştirilir. Çelikler 7-10 cm boyunda kesilir.
Bunun için meyveleri güneş alan bir cam kenarına koyabilir ve ara sıra tersyüz ederek sararmalarını sağlayabilirsiniz. Ayrıca meyveleri tane karanfillerle birlikte bir kese kağıdına koyarak da olgunlaştırıp, yumuşatabilirsiniz.
Saksıda dahi kolaylıkla yetiştirilebilen pepino ticari amaçla üretiliyorsa sera üretimi daha uygun olacaktır çünkü tropik bir meyve olan pepino fidanları soğuğa dayanıklı değillerdir. Sıcaklığın 0(sıfır)'ın altına düştüğü yerlerde yaşayamazlar.
Yetişme evresinde bitkinin zarar görmemesi ve kurumaması için eksi sıcaklık derecelerinde muhafaza edilmesi gerekir. Tüketim döneminde ise serin, rutubetsiz ortamda veya buzdolabında saklanabilir.
1 adet pepino kaç kalori? 1 Adet Pepino 26,00 kaloridir.
Toprak isteği bakımından fazla seçici olmayan pepino fidanı ılıman iklimi sever,+2 derecenin altında yaşamaz.Patlıcan familyasından olan bu bitki, patlıcan fidesinin yetiştiği her yerde yetişir. Tadı kavuna benzer. Çalı formunda büyüyen pepino bitkisini tohumdan üretimi uygun değildir.
C vitamini bakımından zengin olan pepino, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de büyük bir katkısı bulunur. Kan şekerini dengeler ve öğün aralarında kan şekerinin aniden düşmesin ve yükselesine engel olur. Bu özelliği sayesinde şeker hastalarının öğünlerden tüketilmesi tavsiye edilir.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi'nde yetiştirilen pepino, her derde deva oluyor. Halk arasında 'armut kavunu' ya da 'dal kavunu' olarak bilinen pepino, kalp, şeker ve tansiyon hastalıklarına iyi geliyor.
Bol güneş ve temiz havayı sever.
1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri