Pepino meyvesi tropikal bir meyve türü olarak biliniyor. Bu meyve kavuna, muz ve ananasa şekil ve tat itibari ile benziyor. Pepino meyvesi tadı, tatlı bir aramaya sahiptir. Bundan dolayı hem şekil hem de tat olarak kavunu andırıyor.
Pepino'nun tadı kavun, muz ve ananasın tadını andırmaktadır. Meyve eti kısmı sulu ve kabuğu ince olan bir meyvedir. Meyvelerinin partenokarpik oluşması sonucu meyve içerisinde tohum bulunmamaktadır. Bu yüzden meyvenin tamamı yenebilir.
Bu meyvenin dış kabuğu bir karpuz veya kavun kadar sert değildir. Oldukça yumuşak bir kabuk olduğundan dolayı rahatlıkla ve basitçe soyabilirsiniz.
İçinde tohum bulunmayan pepino meyvesi, kabukları soyulduktan sonra bütün bir halde tüketilebilir.
İlgili 35 soru bulundu
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
1 adet pepino kaç kalori? 1 Adet Pepino 26,00 kaloridir.
Pepino meyvesi tatlı lezzeti ve ferahlatıcı tadı ile çiğ olarak tüketilebileceği gibi salatalarda, tatlılarda, smoothie ve meyve sularında da kullanılabilir. Meyvenin ince kabuğu yenilebilir ancak bazı kişiler kabuğu soyarak tüketmeyi tercih edebilirler.
Meyveleri belirli olgunluk düzeyine erişinceye kadar devamlı sulanmalıdır. Olgunlaşma sürecinde suyu pek sevmez, devamlı bol güneş ve temiz hava ister. Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür.
Hücre yenileyici ve kemik gelişimine fayda sağlayan özelliğiyle çocukların gelişiminde büyük rol oynayan pepino, C vitamini deposu olma özelliğiyle idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırıyor. İçerdiği kalsiyum oranıyla ağrıların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahip.
Pepino Türkiye'de nerede yetişir? Pepino meyvesi ülkemizin Akdeniz kıyılarındaki seralarda, Erzincan'ın Üzümlü bölgesinde ve Malatya'nın Bakırköy kısımlarında ve Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Doğantepe köyünde yetiştirilebiliyor.
Şeker oranı düşük olmasından dolayı şeker hastalarının daha fazla talep gösterdiğini aktaran Deveci, “Pepino, ağaç kavunu olarak da biliniyor. Şeker hastalarının tüketebileceği tatsız, sulu bir meyve. Meyve olarak şekersiz olduğu için bunu tercih ediyorlar.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir.
Pepinonun Faydaları
Bazı insanlar sağlık iksiri diye nitelendirdikleri pepino'yu çeşitli rahatsızlıklar için tüketirken bazıları da meyve olarak hatta cilt bakımı için tüketiyor. Pepino olgunlaşmadan ve olgunluk seviyesine ulaştığı meyve hâlinde de tüketilebiliyor.
Toprak isteği bakımından fazla seçici olmayan pepino fidanı ılıman iklimi sever,+2 derecenin altında yaşamaz.Patlıcan familyasından olan bu bitki, patlıcan fidesinin yetiştiği her yerde yetişir. Tadı kavuna benzer. Çalı formunda büyüyen pepino bitkisini tohumdan üretimi uygun değildir.
Saklama Koşulları ve Kullanımı
Verita Pepino +8 derecede buzdolabında 2-3 gün kadar saklanabilir.
Beyindeki melatonin hormonunu artıran pepino meyvesi uyku problemi yaşayan kişiler için de birebir faydalıdır.
A, B ve C vitaminleri bakımından zengindir. Kilo sorunlarını çözer. Kalp krizine karşı koruyucudur. Kanser hücrelerinin yok olmasını sağlar.
Patatesli yumurtanın 119 kalori bulunmaktadır.
Kadınların günde yaklaşık 2 bin kaloriye, erkeklerin ise 2 bin 500 kaloriye ihtiyacı olmaktadır.
Açık alanda ise patlıcan familyasından olan pepino bitkisini, patlıcan fidesinin yetiştiği her yerde yetiştirebilirsiniz. Türkiye' de üretimine yeni başlanılan pepino, Akdeniz'den Karadeniz'e kadar olan kıyı şeridinin tamamında yetiştirilebilmektedir.
Bol suyu ve temiz havayı çok seven pepino fidanlarına gerekli şartlar sağlanıp, sıcaklığın 12°C ve 25°C olduğu ortamlarda dikimden 4-4,5 ay sonra meyve verir.
-Pepino Fidanları Ne Zaman Meyve Verir? Dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.
Meyvesinin içinde tohum olmadığı için bütünü ile yenilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri