Pepino meyvesi tropikal bir meyve türü olarak biliniyor. Bu meyve kavuna, muz ve ananasa şekil ve tat itibari ile benziyor. Pepino meyvesi tadı, tatlı bir aramaya sahiptir. Bundan dolayı hem şekil hem de tat olarak kavunu andırıyor.
Pepinonun tadı, kavunu andıran bir aromaya sahiptir.
İlk defa yiyen kişilerden kavuna çok benzer bir tat verdiği yorumu alınmıştır. Pepino, patlıcangillerden bir meyvedir ve çok yıllıktır. Fakat en iyi verimi almak için tek yıllık olarak yetiştirilmektedir.
Patlıcangiller familyasına ait bir bitki olan pepinonun ana vatanı Peru'dur. Son yıllarda ülkemizde de üretilmeye ve tüketilmeye başlanan pepino meyvesi, hem görünümü, hem de lezzetiyle kavuna benzer. Sağlık için çok faydalı olan pepino meyvesi, tatlı yapımında kullanılır.
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
Pepino meyvesini yemeden önce tıpkı bir kavun ya da karpuz soyar gibi dış kabuğu soyulur. Salatalık soyar gibi de dış kabuğunu soyabilirsiniz. Sonrasında dilimlenir ve afiyetle yenebilir. Bu meyve kavuna benzediği kadar muz ve ananasa da benzemektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Afrodizyak (Cinsel duyguları veya isteği uyaran veya artıran) etkisi yaratıyor.
Sağlığa birçok faydası olan pepinonun tüketicileri bu meyvenin herhangi bir zararı ya da yan etkisi var mı diye tereddüt edebilirler. Ancak tam bir şifa deposu olan pepinonun hiç kimseye karşı bir zararı yoktur.
Pepino meyvesi tadı, tatlı bir aramaya sahiptir. Bundan dolayı hem şekil hem de tat olarak kavunu andırıyor. Pepino meyvesi, solanum muricatum familyasına ait bir meyve karşımıza çıkıyor. Solanum muricatum, patlıcangiller familyası şekline bir karşılığa sahiptir.
Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür. Ancak asıl doğal hasat dönemi ağustos ayında başlar ve kasım ayına kadar devam eder. Meyveler, ağustos ayında yenmeye uygun bir tada kavuşur ama halen orta olgunluktadır.
Pepinonun yetişebilmesi için ılıman bir iklim gereklidir. Türkiye'nin bu iklimi sağlayan çeşitli bölgelerinde yetiştiriciliği yapılabilir. Günümüzde ülkemizde Erzincan ve Malatya, pepinonun en çok yetiştirildiği şehirlerimizdir. Antalya da pepino yetiştiriciliğinin yoğun olduğu şehirlerimizden biridir.
Meyvesi etli ve sulu, tadı kavun aromalı, kabuğu ince kabuklu bir bitki türüdür. Meyvesinin içinde tohum olmadığı için bütünü ile yenilebilir.
1 Adet Pepino 26,00 kaloridir. Pepino içeriğinde 7,00 Karbonhidrat(g), 0,40 Protein(g), 0,10 yağ(g), 0,60 lif(g), 14,00 Sodyum(mg), barındırır.
Ejder meyvesi, Meksika ve Orta Amerika'ya özgü tropikal bir meyvedir. Tadı kivi ve armut karışımı gibidir. Pitaya, pitahaya ve çilekli armut gibi birçok isimle anılır.
Lif içeriği oldukça fazladır, 100 gr pepinoda 1-1,5 gr lif bulunmaktadır. Yüksek lif düşük kolesterolü sağlamak için oldukça önemlidir. Yüksek lif içeriği kan şekerini düzenler. Beta karotenden de oldukça zengin olan pepino bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Hücre yenileyici ve kemik gelişimine fayda sağlayan özelliğiyle çocukların gelişiminde büyük rol oynayan pepino, C vitamini deposu olma özelliğiyle idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücut direncini artırıyor. İçerdiği kalsiyum oranıyla ağrıların giderilmesinde de önemli bir etkiye sahip.
armut kavunu olarak da adlandırılıyor. latincesi solanum muricatum olan akdeniz de de yetistirilen, agac kavunu, tatlı salatalık olarak da bilinen bitki.
Bitki literatürde solanum muricatum adıyla anılıyor. Güney Amerika bölgesinden dünyaya yayılan pepino meyvelerinin anavatanı Peru sayılıyor. Günümüzde pepino üreticiliğinde lider ülkeler arasında Yeni Zelanda, Şili ve Kolombiya yer alıyor. Ayrıca pepinoların farklı birçok çeşidi olduğunu görebilirsiniz.
Cucamelon meyvesini görenler şaşıyor. Görünüşü karpuz gibi dursa da küçük olması üzümü de andırıyor. Tadı ise çok daha farklı, ekşi ve salatalığınkine benzer bir tada sahip.
Beyindeki melatonin hormonunu artıran pepino meyvesi uyku problemi yaşayan kişiler için de birebir faydalıdır.
tofasin urettigi bir araba modeli. yunanca'da eski (notr) demek olan fiat arabasi. direksiyon derslerinde kullanacagim araba modeli. alti hoparlorun standart oldugu palio'nun bagajina iki bagirsak kurdu yanyana sigmiyor.
Pepino son yıllarda Türkiye'de yetiştirilen bir meyve türü olarak bilinmeltedir. Anavatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino kavun, muz ve ananasa benzerliği ile tanınıyor.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Muz içerdiği yüksek minerallerden dolayı afrodizyak besinlerde üst sıralarda yer alır. Magnezyum, potasyum ve B vitamini libidoyu artırmak için önemlidir. Erkeklerde cinsel isteği artırmak için bilinen bromeliad enzimler içerir. İçerdiği yüksek potasyumdan dolayı orgazm için önemli besinlerdendir.
Düzenli olarak seks yapmanın sağlığımıza bir çok faydası var. 1.Bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli seks yapmak antikorların daha fazla salgılanmasını sağlar, bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi mikrop, virüs gibi bakterilerden korur. 2.Kalp krizi riskini azaltır.
3. kabaca kivi gibidir. icinde onun gibi cekirdekleri vardir. yumusakligi ve tadi da benzer sayilabilir. ama buyukluk acisindan ejder meyvesi kividen cok daha buyuktur. 4. icinin rengi kirmizi olanlar diskinin rengini pembe yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri