1. PEREBRON® nedir ve ne için kullanılır? PEREBRON®, etkin maddesi oksolamin fosfat sayesinde solunum yolları mukozasının inflamasyonuna (iltihap, yangı) bağlı ateş, ağrı ve tahrişi ortadan kaldıran; balgamı eritici etkisi ile salgıları sulandıran ve böylece öksürüğü sebebi ile birlikte tedavi eden bir ajandır.
PERBRONŞ'un içeriğinde az miktarda her bir ölçekte 100 mg'dan az etanol (alkol) vardır.
OKSABRON, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına eĢlik eden öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılabilir.
Oksabron 50 mg/5 ml Şurup, genellikle yetişkinlerde günde 4 defa 10 ml, 2 yaşın üzerindeki çocuklara günde 4 defa 5-10 ml olarak kullanılmalıdır. Oksabron 50 mg/5 ml Şurup; oksolamin etken maddesine ya da ilacın içeriğindeki yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir.
PEREBRON®, etkin maddesi oksolamin fosfat sayesinde solunum yolları mukozasının inflamasyonuna (iltihap, yangı) bağlı ateş, ağrı ve tahrişi ortadan kaldıran; balgamı eritici etkisi ile salgıları sulandıran ve böylece öksürüğü sebebi ile birlikte tedavi eden bir ajandır.
İlgili 39 soru bulundu
Hekim başka bir şekilde tavsiye etmediği takdirde ortalama olarak; 6 yaşından büyük çocuklarda: 5 ml'lik 1-2 ölçek, Yetişkinlerde: 5 ml'lik 3 ölçek, Günde 4 kere yemekten sonra verilir. Uygulama şekli: Yemeklerden sonra ağız yoluyla alınır.
Bol su tüketmek öksürük dürtüsünü azaltır. Sıcak duş almak ve buhar solumak. Ekinezya çayı, papatya çayı ve ıhlamur ile boğazı yatıştırmak. Boğaz pastili ve C vitamini takviyeleri almak.
Zerdeçal, meyan kökü, kekik ve karanfil gibi çayların antiinflamatuar veya antimikrobiyal özellikleri balgamlı öksürüğe neden olan durumu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Özellikle sıcak sıvılar mukusun gevşemesine veya parçalanmasına yardımcı olur, bu da mukusun öksürülmesini kolaylaştırır.
ACTIDEM her dozunda 0.25 ml etanol (alkol) içerir. Metilhidroksibenzoat (E218) içeriği nedeniyle bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Bazı şeker ilaçları ile alkolü bir arada kullanılması bulantı, kusma, baş ağrısı şikayetlere yol açabilir. - Grip ve soğukalgınlığı ilaçlarının içinde bazı antihistaminik (alerji giderici) maddeler vardır. Bunlar alkolle birleştiğinde ileri derecede uyuşukluk nedeni olabilir.
Nedir? Grintuss Pediatrik Kuru ve Balgamlı Öksürük Şurubu, kuru öksürükte mukozanın tahrişini engelleyen, balgamlı öksürükte ise mukusun nemlenmesini destekleyerek atılmasını kolaylaştıran organik bir şuruptur.
Bebeklerde “öksürüğün ciğere inmesi” olarak aileler tarafından kullanılan deyim , hekim için astım demek olabilir. Bebek ailelerinin öksürüğün ciğere inmesi nasıl anlaşılır sorusuna karşılık ; göğüsten ıslık sesi veya balgam fokurtusu çıkması olarak verilebilir.
Limon yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra çok da iyi bir balgam sökücüdür. Zencefil ve zerdeçal çayı ile karabiber ve kırmızıbiber tanelerini kaynatarak çay hazırlayabilirsiniz. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan bal da çok iyi bir balgam sökücüdür. Bitki çaylarınıza bal ekleyebilirsiniz.
"Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?" sorusunun cevabı kapsamında bol su içmek, sıcak duş almak, tuzlu su gargarası yapmak, boğaz pastili kullanmak ve bitki çayları içmek yer alır cevabı verilebilir. Doğal yöntemler en keskin balgam söktürücü olarak nitelenebilir. Ancak doktor tavsiyesiyle ilaç takviyesi alınabilir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Kuru öksürüğü olan kişilerin mutlaka bol su içmesi ve boğazını sürekli nemli tutmaları gerekir. Özellikle temiz ortamlarda ve açık alanlarda durarak kısa sürede gıcık ve öksürükten kurtulabilirsiniz. Halk arasında bu durum hastalık olarak bilinse de üst solunum yollarının korunma mekanizması da olabilir.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
Geçmeyen kuru öksürük, çoğunlukla sık sık tekrar eden üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklı olan bir durumdur. Ancak geçmeyen kuru öksürük bazı kişilerde reflü, akciğer hasarlanmaları, kalp yetmezliği, tüberküloz gibi daha ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilir.
Öksürük önleyiciler veya öksürük baskılayıcılar, öksürüğün kendisini baskılayan maddelerdir. Örneğin: kodein, folkodin, dekstrometorfan, noskapin ve butamirat. Antihistaminler, alerjik riniti hafif yatıştırabilir ve burun akıntısı ve sulu gözler gibi diğer ilişkili belirtileri azaltabilir.
Boğazda tahribat oluşturan kuru öksürük aynı zamanda gıcık da yapabilmektedir. Bu öksürük türü nezle ve grip gibi durumlarda görülebileceği gibi astım, reflü, üst hava yolu öksürük sendromu bulunan kişilerde daha yaygındır. Reflü, sinüzit gibi hastalıkları bulunan kişilerde kuru öksürüğü geceleri görmek mümkündür.
Bol sıvı tüketin: Su, bitki çayları ve doğal meyve suları gibi sıvılar, boğazınızı nemlendirerek öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilir. Nemli havayı solumak: Nemli bir ortamda bulunmak öksürüğü rahatlatır. Duş almak veya buhar banyosu yapmak gibi aktivitelerle havanın nemini artırabilirsiniz.
BRICANYL® DUO solunum yolunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır. yolundaki balgamı yumuşatarak öksürüğü rahatlatır. DUO, öngörülen solunum sorunlarının idame tedavisinde kullanılır. DUO, astım veya diğer solunum hastalıklarının idame tedavisinde tek başına kullanılmamalıdır.
Öksürük 7 günden daha uzun süre devam ederse doktorunuza veya eczacınıza danışınız. KREVAL'i aç veya tok karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Uzun süren bir öksürükte mutlaka doktora gidilmelidir. Kronik öksürüğün yani 1 aydan uzun süren öksürükte daha önemli sorunlara bağlı olabilir. Kronik öksürüğün en sık sebeplerinden birisi astımdır. Özellikle gece uykuda kaldıran öksürük, nefes sıkışmaları, sabaha doğru öksürük oluyorsa astım akla gelmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri