Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Personel özlük dosyası kaç yıl saklanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Personel özlük dosyası kaç yıl saklanır?

SGK mevzuatına göre on yıl, Türk Ticaret Kanunu'na göre on yıl, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına göre on beş yıl, özlük dosyalarının saklanma zorunluluğu vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayik.com

Memur Özlük dosyası kaç yıl saklanır?

Bu bahse konu Yönetmelikte her ne kadar memur özlük dosyası adı altında özlük dosyalarının saklanma süreleri konusunda açık bir düzenleme olmazsa bile saklanma süresinin 20 yıl olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Personel özlük dosyası nerede saklanır?

Özlük dosyası şirketlerin insan kaynakları birimlerinde saklanır. Söz konusu dosyanın, işçi hakkında bilgiler içermesi sebebiyle hukuka uygun olarak muhafaza edilmesi önemlidir. Bu noktada ilgili dosya, yetkili olmayan kişilerin ve diğer işçilerin göremeyeceği şekilde saklanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

2 özlük dosyaları çalışan işten ayrıldıktan sonra kaç yıl süreyle saklanmalıdır?

Özlük dosyalarının saklanma süresine ilişkin düzenleme, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında uygulama alanı bulmuştur. İlgili kanun kapsamında, işçiye ait özlük dosyaları taraflar arasındaki iş ilişkisi sona erdikten sonra 10 yıl süreyle saklanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eyuboglubuyukatak.av.tr

Personel dosyaları kurum arşivinde kaç yıl saklanır?

Malzemenin Kurum Arşivinde Saklanma Süresi

Madde 24- Kurumun elinde bulunan arşiv malzemesinin, Kurum arşivlerinde bekletilme ve saklanma süreleri 10-14 yıl arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Özlük dosyasında bulunması gereken belgeler - Kolay İK

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Işveren hangi durumda kayıtlarını en az 15 yıl saklar?

MADDE 7 – (1) İşveren ilgili mevzuatta belirlenen süreler saklı kalmak kaydıyla; a) İşyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin her türlü kaydı, b) İşten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını, saklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

SGK kayıtları kaç yıl saklanır?

İşveren, işyeri sahipleri; işyeri defter, kayıt ve belgelerini ilgili olduğu yılı takip eden yıl başından başlamak üzere on yıl süreyle, kamu idareleri otuz yıl süreyle, tasfiye ve iflâs idaresi memurları ise görevleri süresince, saklamak zorundadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

Personel özlük dosyası olmazsa ne olur?

Özlük dosyası tutmamanın cezası

İş Kanunu'nun 104. maddesine göre; özlük dosyalarında bulunması gereken belgelerin, işçilerin özlük dosyalarında bulunmaması ya da işçiler için herhangi bir özlük dosyası tutulmaması durumunda idari para cezası uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Personel özlük dosyasında ne olur?

Özlük dosyası içerisinde çalışan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu, adli sicil kaydı, erkek çalışanlar için askerlik durumu belgesi, ikametgah belgesi ya da diploma fotokopisi gibi belgeler yer alabilir. Yeni başlayacağınız bir şirket, sizden özlük belgesi isteyerek önemli bilgileri teyit etmenizi bekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

Özlük dosyası ne zaman güncellenir?

İşe devam eden personeller için de özlük dosyalarında her yıl revize yapılması gerekir; ek dosyaların eklenmesi ve bu işlemin çalışılan süre boyunca her yıl düzenli olarak yapılması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manpower.com.tr

Özlük dosyası tutulması zorunlu mu?

İşçi ile işveren arasındaki iş ilişkisini ispata yarayan en önemli unsurlardan biri de özlük dosyası olup, işveren tarafından bu dosyanın hazırlanıp, eksiksiz ve güncel olarak tutulması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dedeoglubalaban.com

Personel özlük dosyasını kimler görebilir?

Ayrıca, Resmî Gazete'de yayınlanan 27906 Sayılı Kamu Personeli Genel Tebliği'nde yer alan“Özlük dosyalarının tutulması ve muhafazasında özel hayatın gizliliği ilkesine riayet edilir. Özlük dosyası içeriği hakkında soruşturma ve kovuşturmaya yetkili merciler dışındakilere açıklama yapılamaz, bilgi verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Memur özlük dosyasını görebilir mi?

8- Görevi herhangi bir şekilde sona eren memurların özlük dosyaları kurumlarınca saklanır. 9- Özlük dosyalarının tutulması ve muhafazasında özel hayatın gizliliği ilkesine riayet edilir. Özlük dosyası içeriği hakkında soruşturma ve kovuşturmaya yetkili merciler dışındakilere açıklama yapılamaz, bilgi verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Doğum belgesi kaç yıl saklanır?

24 Doğum defteri 100 yıl Kurumunda saklanır. 25 Ex bebek dosyası 50 yıl Kurumunda saklanır. 26 Ultrason raporları 5 yıl 15 yıl Devlet Arşivlerine gönderilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: devletarsivleri.gov.tr

Özlük dosyasını kim denetler?

Personel yönetimi esasları arasında yer alan özlük dosyası; 4827 sayılı İş Kanunu gereğince tutulması zorunlu dosyalar arasında yer alır. Aynı zamanda bu dosyaların güvenliği yine kanun yoluyla işveren sorumluluğundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: norma.co

Personel özlük dosyasına bakabilir mi?

İşverenlerin, çalışanların nüfus bilgilerini, ikamet kayıtlarını, sabıka kaydını, sağlık bilgilerini ve benzeri kişisel verilerini özlük dosyasında saklamak üzere muhafaza ettiği nazara alındığında, bu kanun gereğince, ilgili kayıtların gizliliğinden sorumlu olacağı açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hrdergi.com

Personel özlük hakları nelerdir?

Özlük hakları, çalışanların işverenleriyle olan sözleşmelerinde belirtilen ücret, çalışma saatleri, izinler, tatiller, emeklilik hakları, sağlık sigortası, iş güvenliği ve sağlığı, işten çıkarma hakları ve disiplin cezaları gibi konuları kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: odsdanismanlik.com

Çalışanların sağlık dosyaları kaç yıl saklanır?

15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklar. içerisinde gönderir. ile işe giriş ve periyodik sağlık muayenesi sonuçları, iş kazaları ile meslek hastalıkları kayıtlarının, işyerindeki kişisel sağlık dosyalarında gizlilik ilkesine uyularak saklanmasından sorumlu tutulmuşlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Işveren geçmişe dönük bildirimde bulunabilir mi?

Geriye dönük işe giriş bildirgesi

Kanun maddesinin hükmüne göre, sebebi ne olursa olsun işe girişi yapılmayan işçinin işe girişi 1 ay içinde yapılabilir. İşe giriş bildirgesinin 1 aydan önceki bir tarihe verilmesi halinde idari para cezası uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayik.com

Bir evrak noterde kaç yıl var?

Madde 24 — Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Hükümleri uygulanır. Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde tanımlanan D grubuna dâhil tüm noterlik işlem kâğıtları 75 yıl saklama süresine tabi olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Eski işveren çalışma belgesi vermek zorunda mı?

Çalışma belgesi verilmesi bakımından iş sözleşmesinin nasıl ve kim tarafından sona erdirildiği bir önemi bulunmamaktadır. Eski İşveren Tarafından Çalışma Belgesi Verilmemesinin Yaptırımı Var mıdır? İşçiye çalışma belgesi verilmesi, işverenin işçiyi koruma ve gözetme borcunun bir gereğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

Eski işyerinden sağlık dosyası nasıl alınır?

Belgeler çalışanın yeni işyeri tarafından resmi yazı veya email üzerinden eski işyerinden talep edilebilir. Çoğu firma ise işe giriş evrakları arasında sağlık raporlarıyla beraber eski işyerindeki sağlık kayıtlarını da talep ediyor. Çalışanın kendisinin bu kayıtları elden getirmesi mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ergometri.com

Personel çıkışı kaç gün geriye dönük yapılır?

Çalışanların işten çıkışı halinde SGK çıkışlarının yapılması için belirlenen yasal süre 10 gündür. 10 gün geçtikten sonra verilmesi halinde işverene asgari ücretin 1/10'i tutarında idari para cezası uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT