Pervane çiçekleri düşündüğünüzden çok daha basit bir biçimde çoğaltılabilir. İlkbahar mevsiminin sonunda ya da yaz mevsiminde yeni büyümeden çelik alır iseniz güzel bir netice elde etmeniz mümkün. Ayriyeten çelikleri bir yaprak düğümlerinin hemen altında keser iseniz işleminizi garantileyebilirsiniz.
Rozet Çiçeğinin tohumları toprağa düştüğünde çok kolay çimlenip gelişim gösterirler. Toplanıp saklanan rozet çiçeği tohumları Şubat ve Mart aylarında nemlendirilmiş toprağa serpilerek ekimi yapılır. Üzeri ize çok az toprak ile örtüldükten sonraki 3 haftalık bir süre sonra çimlenme gösterir.
Fazla su istemez. Üretimi: Tohum veya çelik ile çoğaltılır.
Pervane çiçeği, sıcak iklimleri sever ve tam güneş ışığında iyi gelişir.
Fulya çiçeğinin soğanı ekildikten sonra dönemi geldiğinde çok fazla yavru vermektedir. Bu soğanlar yeni ve küçük soğanlar olarak ortaya çıkmaktadır. Bu soğanları toplayarak ve farklı saksılara ekimi yapılarak çoğaltma işlemini tamamlamış olursunuz.
İlgili 20 soru bulundu
Kış ayları bu yöntem için uygun zamandır. Çiçek dalının kırılarak başka bir toprağa ekilmesi ile gerçekleşir. Özenerek yaptığınız çoğaltma işleminden sonra çiçeğiniz yerini sever ise çok geçmeden büyüyüp, güzelleşecektir.
Bereket çiçeğini çoğaltmak çok kolaydır. Sağlıklı bir bereket çiçeği yaprağını bir bardak suyun içine koyun ve yaklaşık bir hafta kök vermesi için bekleyin. Yaprak kök verdiğinde, bu kökü iyi bir toprağa dikin. İşte hepsi bu kadar!
Anavatanı Madagaskar olan pervane çiçeği (Catharanthus roseus L.) tek yıllık, çiçekli ve otsu özellikteki bir süs bitkisidir.
Pervane çiçeğinin tohumlarının toplanmasının ardından Şubat ayı Mart ayı içerisinde veya kış mevsiminin sonlarında ya da ilkbahar mevsiminin başlarında, nemlendirilmiş toprağa serpip dikmeniz mümkün.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Yapraktan begonya çoğaltma işleminde bitkinin yeşil bölümlerinden keseceğiniz küçük bir parçayı kullanmanız yeterlidir. Yapraktan kestiğiniz parçayı toprağa ekerek begonya çoğaltma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Katmerli begonya çoğaltma işleminde de aynı yöntemden faydalanabilirsiniz.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 15-20 günde çimlenir.
Bahçeden alınan toprağı saksı içerisinde kesinlikle kullanmayınız. Bahçe toprakları içerisinde larva, yabani ot tohumları ve zararlı yumurtalar olabilir. Saksı toprakları içerisinde %50 torf, %30 kompost veya bunun yerine sıra organik malzeme karışımı, %10 temiz kum, %10 perlit ve vermiküt karışımı olmalıdır.
Bu bitki türü, çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Yazın kavurucu sıcaklarında bile haftada 2 veya 3 kez sulamanız bitki için yeterli olacaktır. Fakat sulama aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, suyu alan bitkinin hızlı bir şekilde kuruyacağı bir ortamda yer almasıdır.
Suda köklendirme işlemi doğru bir şekilde yapıldığında yaprak güzeli birkaç gün içerisinde kök verecektir. Bitkinin köklerini suda bekletmek dışında hiçbir çabaya gerek bırakmayan bu yöntemi uygulamadan önce bitkileri iyi tanımanız gerekmektedir.
⏩ Sulama işlemi düzenli, ölçülü ve toprağın her yanına eşit dağılacak şekilde yapılmalıdır. ⏩ Çiçeğinizin sulamasını, yazları haftada 2 kez yapabilirsiniz. Kış aylarında haftada 1 gün sulama yeterli olacaktır.
Çiçek ne zaman sulanmalı sorusunun yanıtı, bitkinin güncel nem ihtiyacına bağlı olarak belirlenmelidir. Bitkinin toprağının kuruduğunu gözlemleyerek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Sulama günlerinin her hafta düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Fazla nem kullanımı, köklerin nefes almasını engeller.
Para Çiçeği Özellikleri
Dikimden yaklaşık 4 yıl sonra çiçek vermeye başlar.
Uzun cevap: Çoğu kesme çiçek normal koşullar altında bir iki hafta yaşar. Fakat “vazo ömrü” büyük oranda çeşitlilik gösteriyor. Genetik tabii ki büyük role sahip ama bitkinin nasıl yetiştirildiği ve kesildiği de önemli. Kesilme anında bitki sapında depolanmış şekerler ve nişastalar bulunuyor.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 14-28 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Camino – Pachira Aquatica Saksı Çiçeği
Bereket anlamına gelen para çiçeği, iç mekanlarda yetiştirilen ve bakımı son derece kolay olan bir bitki türüdür. Pachira olarak da adlandırılan bu çiçekler, pozitif enerji yayan bir özelliğe sahiptir.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Para Çiçeği Nasıl Ekilir? Para çiçeklerinin ekimi oldukça kolay ve pratiktir, sadece bu çiçeklerin kökleri geniş olarak büyüdüğü için büyük bir saksıya ekilmesi gerekir. Para çiçekleri yapraklarıyla beraber ekilir. Yaprakları bir süre suda bekledikten çiçek köklenir ve sonrasında da filizlenmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri