Araç ve makine kullanma üzerine herhangi bir etki göstermesi beklenmez. Ancak parasetamol bazı hastalarda baş dönmesi veya uyku hali yapabilir.
A-FERİN SİNÜS sersemlik, baş dönmesi ve bulanık görmeye neden olabilir. Yardımcı maddelerden kaynaklanan özel bir uyarı gerekmemektedir. veya Monoamino oksidaz inhibitörleri (psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır) ile beraber kullanılması bazen tansiyon yükselmesine neden olabilir.
Antihistaminikler. Burun akıntısı, göz sulanması ve hapşırma gibi belirtileri azaltırlar. Yaşlı hastalar bu ilacı iyi metabolize edemeyebilirler ve sabah halsiz ve uykulu kalkabilirler.
A-FERİN PLUS pediatrik uyuşukluğa neden olabilir. Bu nedenle araç ve makine kullanılacaksa dikkatli olunmalıdır. A-FERİN PLUS pediatrik, her ölçekte (5 mL'de) 1 mmol (23 mg)'den daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.
Karaciğer tahribatı yapabilir
Bunlardan sadece Aferin 30 Kapsül, Birleşmiş Milletler 1961 Uyuşturucu Maddeler Tek Sözleşmesi eki listelerinde yer alan “kodein fosfat” adlı kontrole tabi maddeyi içeriyor. Bu nedenle de “Normal Reçete İle Verilmesi Gereken İzlemeye Tabi İlaçlar Listesi”nde yer alıyor.
İlgili 26 soru bulundu
Grip ve soğuk algınlığına bağlı burun akıntısı, aksırma, burun ve boğazda kaşıntı, baş ağrısı, adale ağrısı, boğaz ağrısı, vücut kırıklığı, ateş, nezle, gözlerde sulanma ve kaşıntı gibi durumlarda kullanılır.
Genellikle tercih edilen antibiyotikler; Amoksisilin, amoksisilin-klavulinik asit, claritromisin, sefuroksim, sefprozil, lorakarbef, siprofloksasin ve levofloksasin olmaktadır.
Alprazolam (XANAX), lorazepam (ATİVAN), klonazepam (RİVOTRİL) bu amaçla kullanılmaktadır. Klonazepam ayrıca huzursuz bacak sendromu, periyodik kol bacak hareketleri, uyurgezerlik ve uykuda diş gıcırdatma gibi uyku bozukluklarında da etkilidir.
A-FERİN pediatrik, bir ağrı kesici ve ateş düşürücü (parasetamol) ve bir antihistaminik (klorfeniramin maleat) olmak üzere iki etkin madde içeren kombine bir ilaçtır.
Günde 3 – 4 defa kullanılabilir. Etkisi 30-45 dk içinde başlar. 6 aydan büyük çocuklarda kullanılır. Uzun süreli ve yüksek doz kullanımda böbrek ve mide üzerinde yan etkileri vardır.
Bazı ilaçlar hastalarda uykuda rahatsız edici rüyalar, uyurgezerlik ve saldırgan davranışa neden olabilir. Örneğin, bir ilacın sigarayı bırakmaya yardımcı olan, kabuslara ve gece terörüne yol açtığına inanılmaktadır. Buna ek olarak, uykusuzluk için aynı yan etkilere neden olduğu bilinmektedir.
Bunların dışında, eklem ve boğaz ağrıları, iştahsızlık, burun akıntısı, hapşırma, baş dönmesi de grip hastalığında görülebilir. Çocuklarda bu duruma kusma ve ishal eşlik edebilir, küçük çocuklarda dikkat edilmesi gereken ek belirti huzursuzluk, iştahsızlık ve uyku halidir.
Uyku çok mühim
Soğuk algınlığını ve gribi çabucak atlatabilmenin önemli belirleyicilerinden biri de uyku durumunuz. İyi bir uyku, ikisinden de erkenden kurtulmada en az istirahat ve beslenmeniz kadar önemli.
Denetimlerde uyuşturucu olarak kullanılan aferin kapsül başta olmak üzere, ağrı kesici birçok ilacın satıldığı görüldü. Binlerce kutu ilaca el koyan ekipler, işyeri sahipleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık da işyerleri hakkında soruşturma başlattı.
Bazı gençler de uyuşturma özelliği olan soğuk algınlığı ilaçlarına yöneliyor. En çok tercih edilen ilaç ise a-ferin kapsül. Reçetesiz satışı yasak olmasına rağmen eczane, büfe, bakkal ve marketlerden kolaylıkla ulaşılabilen a-ferin, suda eritilip damar yoluyla alındığında kişiyi bağımlı hale getiriyor.
İlaç içmeyin!
Aspirin, parasetamol ve diğer nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAID'ler) aç karnına alınamaz.
Grip ve soğuk algınlığına bağlı burun akıntısı, aksırma, burun ve boğazda kaşıntı, baş ağrısı, adale ağrısı, boğaz ağrısı, vücut kırıklığı, ateş, nezle, gözlerde sulanma ve kaşıntı gibi durumlara eşlik eden kuru öksürüğün tedavisinde kullanılır.
GRİBEX COLD & FLU, sersemlik, rehavet, yorgunluk ve görme bozuklukları gibi istenmeyen etkilere neden olabilir. Eğer bu istenmeyen etkiler görülürse, hastalar araç ve makine kullanmamaları konusunda uyarılmalıdırlar.
Paracetamol kg başına 15 mg olarak verilmektedir. Günde en fazla 4 doz verilebilir. Doz aralıkları 4-6 saat olmalıdır.
Süt ve yoğurt uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Yatmadan 1-2 saat önce tüketebilirsiniz. Rezene, papatya ve kedi otu gibi bitki çayları da uykuya dalmanıza yardımcı olabiliyor. Alkolün uykuya dalmayı kolaylaştırıldığı düşünülse de, yapılan çalışmalarda uyku kalitesini bozduğu kanıtlanmış.
Dengeli beslenmek, aktif kalmak ve size keyif veren aktivitelerle meşgul olmak; stresi azaltmaya ve uykuyu iyileştirmeye katkı sağlar. Ayrıca bir terapist veya sağlık uzmanıyla konuşmak, stresinizi yönetmek ve ihtiyacınız olan uykuyu almak için daha iyi stratejiler geliştirmenize yardımcı olacaktır.
Antibiyotik almak sinüzitin süresini biraz kısaltır ve semptomları hafifletir. Tedavi genellikle 7-10 gün sürer. Kronik sinüzitte bazen uzun süreli tedavi (21 güne kadar) sunulur. Şiddetli bakteriyel sinüzit vakalarında , hastanede antibiyotikler intravenöz olarak verilecektir.
Özellikle kişide 12 haftadan daha uzun süren kronik sinüzitin meydana gelmesinin nedenleri arasında enfeksiyonlar, virüsler, bakteri, mantarlar ve toz, küf gibi alerjenlerle birlikte sigara dumanı gibi çevresel faktörler yer alır.
Tedavide burun açıcı spreyler ve soğuk algınlığı hapları, alerji hapları ve spreyleri, burun ile sinüs yıkama sıvıları ve spreylerinden faydalanılır. Kronik sinüzitler ise öncelikle ilaç tedavisi ile tedavi edilmeli, fakat dirençli vakalarda ve tekrarlayan durumlarda cerrahi tedavi düşünülmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri