Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Birçok kişi, gece yatarken kombiyi kapatmanın enerji tasarrufu sağlayıp sağlamayacağını merak etmektedir. Şunu özellikle belirtmemiz gerekir ki, kombinin sürekli açılıp kapanması enerji de tasarruf sağlamaz.
Düşük su basıncı, kombinin devreye girmesini ve kapanmasını etkileyebilir. Ayrıca, kombideki termostatın arızalı olması durumunda da sürekli çalışma sorunu yaşanabilir. Termostatın kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi önemlidir. Su sızıntıları da kombinin sürekli çalışmasına neden olabilir.
Kombi gereken dengeyi sağladıktan hemen sonra ısıyı düşürmeye başlar ve dinlenmeye geçer. Tam olarak bu işlemler esnasında, cihaz ekranındaki sıcaklık yükselebilir ve düşüş gösterebilir. Bu durum tamamen normaldir ve endişeye gerek yoktur.
İlgili 27 soru bulundu
Kombinin devamlı çalışıyor olmasının temel nedenlerinden birisi kalorifer filtresinin tıkalı oluşudur. Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Kombinin 24 saat açık tutulmasında hiçbir sakınca yoktur.
Nadiren de olsa rastlanılan bu arızada Baymak kombiniz yaz konumundayken petekler ısınıyorsa teknik bir arıza söz konusudur. Sıcak su mikro switchinden meydana gelme ihtimali yüksek olan bu arızada kullanıcı tarafından yapılacak herhangi bir müdahale bulunmamaktadır.
Yoğuşmalı Kombilerin kalorifer başlangıç çalışma sıcaklığı 30 - 35 derecedir. Bu kalorifer sıcaklık derecesi markadan markaya değişebilmektedir. En üst ayarlanabilecek kombi sıcaklık derecesi ise genellikle 80 derecedir.
Bazı kombilerde sıcak su konfor özelliği bulunmaktadır. Bu kombiler yaz aylarında belirli bir miktarda sıcak suyu her zaman hazır tutmak adına kısa süreli olarak çalışır ve sonra kapanırlar. Bu durumda kombinizde bir arıza yoktur.
Kullanılmayan Petekleri Kapatmak Tasarruf Sağlar mı? Evet. Sürekli kullanmadığınız odaların peteklerini kapatarak evin diğer yerlerinde ısınmanın daha etkili gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Bu ise doğalgazdan aldığınız verimi artırırken, fatura tutarlarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.
Dünyanın en iyi yalıtımlı evi ve en iyi tesisatıda olsa tüm kombilerin ana elektronik kartları 1 ile 3 dk arasında bir zaman dilimine ayarlıdır. bu kombinin tekrar devreye girme süresidir.
Ancak, genel olarak enerji tasarrufu sağlamak için önerilen iç mekan sıcaklığı 20 ila 22 derece arasında bir sıcaklıkta tutmaktır.
Kombi ile ısıtma sisteminde radyatörlere uygun kombi ya da kombiye uygun radyatör seçimi gerekiyor. Örneğin radyatör uzunluğu 5 ile 9 metre arasında ise kombi gücünün 24kW; 9 ile 13 metre arasında ise 31kW; 13 metre ve üzeri ise 35kW olması öneriliyor.
Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir.Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Bu sebeple soğuk kış mevsiminde ısı ayarınızı en az 20 derecede olacak şekilde ayarlamanız sizler için yeterli olacaktır. Kombi ayarı, kış aylarında 15 dereceye kadar düşen ortamlarda 50-55 dereceye çıkartılabilir.
Kısaca çok daha az yakıt tüketimi için yoğuşmalı kombi önerilir. Ancak yoğuşmalı kombilerin yoğuşma yapması için yukarıda bahsettiğimiz gibi su sıcaklığının yaklaşık olarak 50°C üzerine çıkmaması gerekir.
Pek çok kombinin yaz/kış modu olmak üzere 2 ayrı fonksiyonu vardır: Kombi yaz konumundayken sadece sıcak kullanım suyu elde etmenize olanak sağlar. Kış konumuna alındığında ise eş zamanlı olarak hem sıcak kullanım suyu elde eder hem de evin ısınmasını sağlarsınız.
Özellikle yaz aylarında kombi sıcak suyu açtığınız da peteklerinde ısındığını ateş gibi olduğu görebilirsiniz. Çünkü bütün yaz üç yollu vana motorunun çalışmamasından dolayı motorun veya üç yollu vana tamir takımının arızalanmasına neden olur. Bu durum da kombi sıcak suyu açınca petekler de ısınır.
Tıkanıklık yüzünden suyun dolaşımı durur ve peteklerin ısınması mümkün olmaz. Siz kombi çalışıyor petekler ısınmıyor sanırsınız ancak suyun dolaşımı durmuştur bu yüzden petekler ısınmaz. Kombi filtresinin çıkarılıp temizlenmesi gerekmektedir. Ancak kombi filtresini çıkarırsanız kombi içindeki su dışarı çıkacaktır.
3.5bar'ın üzerindeki herhangi bir şey endişe nedenidir, bu noktada bir göz atmak için bir profesyonel ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Kombi su basıncınız çok yükselir veya çok düşerse, kombiniz kilitlenir ve güvenlik önlemi olarak çalışmayı durdurur.
Konvansiyonel kombilerde yanan doğalgazdan oluşan atık gaz ve beraberinde oluşan su buharı direkt bacadan dışarı çıkar. Yoğuşmalı kombilerde ise atık gaz sisteminin önüne eklenen ısı eşanjörü sayesinde gaz bacadan çıkmadan önce gazdaki su buharı ayrıştırılıp enerjiye dönüştürülerek yeniden kullanılır.
Oda termostatı kullanılmayan kombiler, cihaz üzerindeki ayar düğmesi ile ayarlanan tesisat gidiş-dönüş suyu sıcaklığını referans alarak çalışır. Ortamdaki ısı ihtiyacı ancak tesisat suyunun soğuması ile anlaşılabildiği için pompa, ısıtma devresi açık olduğu sürece çalışmaya ve dolayısıyla elektrik tüketmeye devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri