Gece lambası olarak kullanılan tuz lambası, pozitif iyonları yok ederek daha rahat ve dinlendirici bir uykuya zemin hazırlar. Bu faydasından yararlanmak için tuz lambasını bütün gece açmanıza gerek yok. Pozitif iyonları yok etmek için gündüz açmanız yeterli olacaktır.
C: Genel olarak gece lambası şeklinde günün 12 saatinde yakılmasını tavsiye ederiz. Ancak daha tuz lambasını 24 saat yakarak daha faydalı hale getirebilirsiniz.Biz tuz lambanın boyutuna göre 10-15 watt'lık general marka ampul kullanmaktayız.
Peki tuz lambası nasıl kullanılır ve tuz lambası kaç saat yanmalı? Tuz lambası negatif iyon yaymaktadır faydalı olabilmesi için 4-5 saat yanık olması yeterlidir. Özellikle rahat uyumak için lambayı yatmadan önce açık bırakmanız iyi ve kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.
Merhaba Yeşim Hanım, tuz lambasının faydalı olabilmesini için sürekli yanması gerekmektedir. Sadece kristal kaya tuzu kütlesi çok fazla fayda sağlamayacaktır. Bunun sebebi tuz gece lambaları higroskopik etkiye yani güçlü bir nem çekici özelliğe sahiptir.
Kullanmış olduğumuz tuz lambasını yanı başımıza koymamız şart değil. Şöyle ki zaten biz kaya tuzu lambasını yayılan negatif iyonun oda dışına çıkmayacağı kapalı( kapı, pencere) ortamlarda kullanıyorsak odanın neresinde olursa olsun verim sağlayacaktır.
İlgili 27 soru bulundu
Merhaba İnci Hanım, tuz lambasının sürekli aktif olarak kullanılması durumunda elektrik tüketimi aylık 5-10 TL civarında yansıyabilecektir. Ancak kullandığınız ampulün Wattına bağlı olarak fiyat değişikliği olabilmektedir.
Genel olarak faydası için iyon lambası alan müşterilerimiz burun tıkanıklığı, geniz akıntısı ve uyku apnesi sorunları için alabilmektedir. Ancak kesin bir şekilde ifade etmeliyiz ki tuz lambaları, herhangi bir hastalığı giderici ya da tedavi edici amaçla kullanılamaz ve bu nedenle tıbbi bir ürün değildir.
Kullanım Ömrü en az 100 Yıldır. Himalaya Kaya Tuzu Lambası 3 -4 kg arası gelmektedir. Himalaya tuz lambalarının 3 - 4 Kilogram ağırlığı arasındaki olanları 14 - 32 m2 oda için ideal olup özellikle çocuk odaları veya yatak odalarında sağlıklı bir ortam oluşturur.
Böylece yaşlıların, bebeklerin, çocukların ve hastaların ihtiyaç duyduğu temiz ve kaliteli havayı sunar. Astım, bronşit, KOAH, burun tıkanıklığı, horlama, nefes darlığı vb. solunuma bağlı sağlık problemleri için rahatlatıcı ve önleyici etkiye sahiptir.
Dolayısıyla çocuk, bebek ve yetişkinler üzerinde herhangi bir yan etkisi ya da zararı yoktur. Bebeklerin de tıpkı yetişkinler gibi temiz havaya ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır.
Bunlar Himalaya Tuz Lambası ve Çankırı Tuz Lambasıdır. Her ikisinde de toplamda 84 adet mineral bulunmaktadır. Ancak Çankırı Tuz Lambasında daha dengeli bir mineral dağılımı olduğundan insan vücudu için daha çok fayda gösterdiği gözlemlenmiştir. Asıl önemli bir detay ise Himalaya Tuz'unun pembe renkte olmasıdır.
Aldığınız doğal tuz lambasının alt kısmında su birikmeye başlamasının nedeni kaya tuzunun güçlü bir nem çekici(higroskopik etki) özelliğe sahip olmasıyla ilgilidir. Şayet lamba yakılmazsa tuz ısınamayacağı için çektiği nem ile birlikte sulanmaya başlayacaktır.
Tuz lambası genel olarak bakıldığında çevresine negatif iyon yayarak fayda sağlar. Dolayısıyla bu lambaların bir yada iki saat yanması fayda gösterecektir. Şifa olabilmesi için kaya tuzu lambası yaklaşık olarak 4 veya 5 saat yanık vaziyette kalarak ortamın saflaşmasının sağlanması gereklidir.
Orijinal bir tuz lambası, nemli bir ortamda hafifçe terler veya ıslanır. Bu, lambanın doğal tuz kristallerinden yapıldığının bir göstergesidir. Sentetik malzemelerden yapılan taklitler ise genellikle bu tepkiyi göstermezler.
Tuzun molekül yapısı küp biçimindedir. Bu nedenle içerisine giren ışın yansıma sonucu dışarı çıkmıyor. Bu olaya radyasyonu çekmesi deniyor. Kaya tuzu radyasyonlu ortamlarda belirli bir süre kaldıktan sonra kararma yapıyor.
Admin 09/05/2018 0 Yorum Tuz Lamba Videoları Çankırı tuzu yüksek tansiyon yapmaz çünkü çankırı tuzu kristal kaya tuzudur. Prof Dr. Canan Karatay yeni kitabının tanıtımında yaptığı ezber bozan açıklamalarla kristal tuzun tansiyonu yükseltmediğini ifade etti.
-Havadaki koku nem ve radyasyonu azaltır, rahat bir uyku ortamı sağlar. -Havadaki tozları bakterileri temizler. -Boğazı ferahlatır öksürüğü azaltır.
Tuz lambası, fazla nemi azaltır ve nemi çekerken havada yer alan alerjen maddeleri de yere düşürür. Düzenli olarak yakılmayan kaya tuzu lamba fazla nemi( su buharını) yeterince kurutamayacağı için erimeye, ıslanmaya, akmaya ve aşınmaya başlar.
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi içine 1 tatlı kaşığı tuz atın. 5-10 dakika kadar bekleyin. Sirke yeni açılmış gazlı içecekler gibi aşağıdan yukarı doğru köpürmeye başlıyor ve bir süre sonra bulanıklaşıyorsa o tuz doğal değildir.
Şayet gün içerisinde kapı ve pencereyi genel olarak kapalı tutuyorsanız tuz taşı lambasını gün boyu/24 saat yakabilirsiniz ve lamba eğer odanın büyüklüğü ile doğru orantılı ise tam verim sağlayacaksınız.
Ürün detaylarıÜrün detayları
25 Watt ampul, E12 duy, 120 V için uygun. Ampul boyutu: Yaklaşık 4,8 x 1,9 cm (4,8 x 1,9 cm). Bu ampul çoğu tuz lambası için tasarlanmıştır, ancak normal ampul olarak da kullanılabilir.
Yazımıza giriş yapmadan önce kalın çizgilerle belirtelim ki tuz lambası astımı tedavi etmez! Sadece alerjik astım benzeri solunum yolu olan kişilerin soluduğu hava kalitesini artırdığı için rahatlatıcı etkiye sahiptir.
Bu nedenle renk terapisi açısından farklı renkte ki ampuller tercih edilebilir. Ancak himalaya kaya tuzu lambası gibi pembe ve turuncu renklerde ki tuzlardan üretilen lambalar ışık rengi ne olursa olsun tuzun rengini bastıramamaktadır. Çankırı Tuz Lamba olarak beyaz ve kil oranı yüksek lambaları tavsiye etmekteyiz.
Tuz lambası ortamdaki fazla nemi kendine çekerek ortamın nem seviyesini dengelediğinden, rutubet, nem gibi sebeplerle ortaya çıkabilen romatizmal ağrılara, kas ve eklem ağrılarına iyi gelebiliyor, bu tür ağrıların azalmasına yardımcı oluyor.
Yetişkin yatak odası ya da çocuk odalarında kaya tuzu gece lambası göreviyle de kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri