Petibör bisküvi kalorisi yüksek bir besindir. Özellikle karbonhidrat ve yağ içeriği yüksektir. Bu nedenle şeker hastalarına ve kilo kontrolü sağlamak isteyenlere önerilmemektedir.
Her ne kadar doğal olsa da bal, reçel, pekmez gibi tatlı gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir. Margarin ve tereyağı da diyabet hastaları tarafından tüketilmemelidir.
Burçak unu kan şekeri seviyelerinizde ani yükselmeye neden olmaz. Şeker hastalığınız varsa, kan şekerinizin doğal olarak düzenlenmesine yardımcı olmak için yemek için burçak unu tüketmeniz gerekir. Burçak ununun kalorisinin büyük bir kısmı proteinden gelir.
Tahıl ürünlerinde esmer tahıllar tercih edilmelidir. Beyaz unla hazırlanan besinlerin glisemik indeksi çok yüksek olduğu için kan şekeri aniden yükselebilir.
Şeker hastaları kendilerine tatlı yaparken özellikle şeker oranı yüksek meyveleri sütle kombinleyebilirler. Bu şekilde yapılan tarifler şeker ilaveli veya tatlandırıcı ilaveli tatlıya göre daha sağlıklıdır. Kuru kayısı, kuru incir, kuru hurma ve muz, sütlü tatlılarda şeker ve tatlandırıcı yerine kullanabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Bitter çikolata, şeker hastalarının tatlı krizlerinde en faydalı ve lezzetli seçenektir. İnsülin direncinin düşürülmesine yardımcı olur aynı zamanda kalp ve tansiyon gibi hastalıkların da olasılığının azaltılmasını sağlar.
Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat,pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvit, çikolata, helva gibi yiyeceklerin içindeki karbonhidrat basit karbonhidratdır yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
Petibör bisküvi kalorisi yüksek bir besindir. Özellikle karbonhidrat ve yağ içeriği yüksektir. Bu nedenle şeker hastalarına ve kilo kontrolü sağlamak isteyenlere önerilmemektedir.
Modern buğdayla üretilmiş bir ekmek yediğinizde 1 saat gibi kısa bir süre içinde kan şekeriniz yükseliyor. Pankreas beyinden aldığı direktifle kan şekerini düşürmek için insülin salgılamasını artırıyor. Düşen kan şekeri 2 saat sonra tekrar karbonhidrat alımını tetiklediği için vücut kısır bir döngüye giriyor.
Onların yerine kompleks karbonhidratlı gıdaları (tam tahıllı ürünler, yulaf ezmesi, kuru meyveler, kepekli bisküvi, krakerler vb) tercih ederek, hem şeker-insülin seviyesini ayarlayabilir hem de daha az yağ ve kalori almış oluruz. CİPS, KURUYEMİŞ ve PASTANE ÜRÜNLERİNE DİKKAT!
Bu üçlünün içinden karbonhidrat, kan şekeriniz üzerinde en büyük etkiye sahip olandır. Karbonhidratlar nişasta, şeker ve lif içerir. Bununla birlikte, lif diğer karbonhidratlarla aynı şekilde vücuda sindirilmez ve emilmez, bu nedenle kan şekerinizi yükseltmez.
Güllaç yufkaları, mısır nişastasının su ile karıştırılmasıyla elde edilen hamurdan yapılır. Mısır nişastası glisemik indeksinin düşük olması sebebiyle kan şekerini daha yavaş yükseltir.
Tüketilen karbonhidratlar sınırlandırılmazsa kandaki şeker seviyesi oldukça yükselebilir ve bunun da sağlık açısından önemli sonuçları vardır. Karbonhidrat içeren, salatalık da dahil hiçbir gıda kan şekerini düşürmez.
İşte tam bu aşamada belirtmeliyiz ki, diyabet hastaları da elbette tatlı yiyebilir. Bu, sahip olduğunuz diyabet tipine göre ve hastalığınızın ilerleme seviyesine göre farklılık gösterse de içine rafine şeker eklenmemiş, doğal şekerle hazırlanmış tarifleri tercih edebilirsiniz.
Uzun süre aç kalmak kan şekerini yükseltir mi? 12 saatten daha uzun süren açlıklarda stres hormonları da artacağı için açlık durumu kan şekerinde yanlış yüksek sonuçlara neden olabilir. Bunun yanı sıra çok uzun süreli açlık durumlarında hipoglisemi denilen kan şekeri düşmeleri de olabilir.
Bundan kaynaklı olarak tüketildiklerinde kan şekerini hızlıca yükseltirler. Beyaz ekmek yerine tam buğday veya çavdar ekmeği, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı ve kepekli makarna seçmek bu anlamda daha yararlı olacaktır.
Bazı krakerler patates cipsleri gibi kızartılmamış onun yerine fırınlanmış olabilir bu daha az kalori alımını sağlar ancak beyaz rafine karbonhidrat içeriği ile hem tokluk sağlamaz hem de kan şekerini yükseltir.
KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR
Turşu yüksek miktarda lif içerdiğinden özellikle yemekle beraber yenildiğinde öğünün mideyi terk etme süresi yavaşlıyor, insülin salınımı dengeleniyor ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor.
Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma; günde 1 kase yoğurt tüketmenin tip 2 diyabet riskini yüzde 18 azalttığını ortaya koyuyor. Diyabete karşı önleyici olduğu gibi diyabette mutlaka olması gereken bir besin olan yoğurt, sütten daha kolay sindirilir.
Tip 2 diyabet (şeker) hastalığı vücutta üretilen insülin miktarının yeterli seviyede üretilmemesine bağlı olarak kanda yüksek şeker oranı görülmesine bağlı ortaya çıkan bir hastalıktır.
Maden suyu de, normal su gibi kalori, şeker ve karbonhidrat içermez. Karbonatlı su, kan şekeri seviyelerini desteklemenin en iyi yoludur. Papatya çayı, ebegümeci, zencefil, nane çayı gibi bitki çayları, diyabet hastalarının beslenmesine ekleyebileceği içeceklerdir.
Acı biber, sindirime yardım eder, iştah açıcıdır ayrıca kanda şeker ve kolesterolü azaltır ve kanın pıhtılaşmasını engeller (Kanı inceltir).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri