İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Bebeğini emziren anneler PEXOLA kullanmamalıdır. PEXOLA anne sütünü azaltabilir. Aynı zamanda, sütünüze ve bebeğinize geçebilir.
Tedavinin sonlandırılması: Dopaminerjik tedavinin aniden kesilmesi nöroleptik malign sendrom gelişimine yol açabilir. PEXOLA® tablet, günlük doz 0.75 mg'a düşünceye kadar günde 0.75 mg, daha sonrasında ise günde 0.375 mg azaltılarak, basamak tarzında sonlandırılmalıdır.
Parkinson hastalarında en yaygın (≥%5) olarak bildirilen ve pramipeksol tedavisinde plasebo ile olduğundan daha sık görülen advers ilaç reaksiyonları şunlardır: bulantı, diskinezi, hipotansiyon, baş dönmesi, somnolans, uykusuzluk, konstipasyon, halüsinasyon, baş ağrısı ve bitkinlik.
PEXOLA ER, primer (ilk defa ortaya çıkan) Parkinson hastalığının belirtilerinin tedavisinde tek başına veya levodopa (Parkinson hastalığında kullanılan diğer bir ilaç) ile birlikte kullanılabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Huzursuz Bacak Sendromuyla Hangi Bölüm İlgilenir? Huzursuz bacak sendromunun tanısı klinik olarak konulur. Huzursuz bacak sendromu hastalığı çeşitli ilaçlarla kontrol altına alınabilmektedir. Huzursuz bacak sendromu hastalığı için nöroloji ya da psikiyatri bölümünden randevu alabilirsiniz.
Erken reaksiyonlar ilacın alımını takiben ilk 1 saatte, geç reaksiyonlar ise 1 saatten sonra ortaya çıkar. Erken ortaya çıkan reaksiyonlar daha ağır reaksiyonlardır. Sık olmamakla birlikte bazı ağır cilt reaksiyonları ile karşımıza çıkan ilaç alerjilerinde ilaç kullanım öyküsü 2-4 hafta öncesine kadar uzanmaktadır.
Ortaya çıkan yan etkiler çoğunlukla kısa bir süre sonra ortadan kalkacaktır. (10-15 gün ya da daha kısa süre) İlaçlarınız hakkında uzman olmayan kişilerden bilgi almayınız. Size aksi söylenmedikçe ilaç dozlarıyla oynamayınız.
Parkinson hastalığının tedavisinde öncelikli tercih edilen ilaçlar Levodopa, Dopamin agonist- leri, Katekol-O-metiltransferaz inhibitörleri, Monoamin oksidaz tip B inhibitörleridir (6).
PEXOLA ER ile sakinleştirici (sedatif etkili) özellik taşıyan başka bir ilaç alıyorsanız veya alkol kullanıyorsanız dikkatli olmalısınız.
Bulgular: Huzursuz Bacaklar sendromu tanısı D vitamini eksikliği olan grupta %58,2, D vitamini yeterli grupta %27,7 olarak belirlendi. Düşük vitamin D düzeyleri olan hastalarda Huzursuz Bacaklar sendromu şiddeti ve Pitssburg skorları anlamlı olarak daha yüksekti.
Huzursuz bacak sendromunun farklı semptomları sebebiyle net tanımı yoktur. Bu rahatsızlık demir eksikliği, şeker hastalığı gibi rahatsızlıklarla birlikte görülebilirken aynı zamanda psikolojik olarak da ortaya çıkabilmektedir.
Huzursuz bacak sendromu çoğunluk olarak gece ya da dinlenme sırasında ortaya çıkmaktadır. Hasta, gece yatağa yattığında ya da dinlenme anında karıncalanmalar, yanma ve batma şeklinde rahatsız edici bir his ya da kontrol edilemez bir dürtü nedeniyle genellikle istemsizce kasılmalar yaşar.
Parkinson hastalığının son evresinde hastanın hareket kabiliyeti tümüyle kaybolur. Hasta bu evreden sonra tamamen yatağa bağımlı hale gelir ve bir yere gitmesi gerektiğinde tekerli sandalye ile taşınmak zorunda kalır. Dolayısıyla hasta sürekli bakıma ve ilgiye ihtiyaç duyar.
Baş dönmesi, göz kararması, terleme, bulantı Bayılma (senkop) Yorgunluk. Nefes darlığı
İlaca bağlı allerjik reaksiyon gelişirse ilk önlem sorumlu ilacı doktora danışarak kesmektir. Hafif döküntüler allerji ilaçları ile tedavi edilebilir. Hayatı tehdit eden allerjik reaksiyon (anafilaksi) ise acil müdahale gerektiren tıbbi bir durumdur, hiç zaman kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır.
Gerçek ilaç alerjilerinin belirtileri arasında kaşıntı, ciltte kızarıklık ve döküntü, nefes darlığı, burunda akıntı, tansiyon düşmesi, ishal, kusma, bayılma ve anafilaksi bulunur.
emilmeyen ve sindirim kanalına safrayla salgılanan ilaçlar dışkı ile atılır. •Gaz ve buharlar akciğerler ile atılır. Süt, ter, tükürük, deri de ilaçların atılma yollarındandır. •İdrar pH'sı ilaçların iyonizasyon durumunu önemli ölçüde etkiler.
Ağız yoluyla ilaç alındığında, mide ve bağırsaklardan emilimi nedeniyle etkisi 30 ila 90 dakikada ortaya çıkar.
İlaca bağlı alerjik reaksiyon gelişirse ilk yapılacak olan sorumlu ilacı doktorunuza danışarak kesmenizdir. Hafif döküntüler ilaçlar ile tedavi edilebilir. Hayatı tehdit eden alerjik reaksiyon (anafilaksi) ise acil müdahale gerektiren tıbbi bir durumdur. Hiç zaman kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır.
İlaç, yemekten önce kullanılması gerekiyorsa 1 saat önce verilmeli. Yemeğe yakın bir zamanda içirilmesi durumunda beklenilen netice görülmüyor. Hatta bazıları bulantı ve kusmaya dahi sebep oluyor. Eğer ilaç tok karnına ise yemekten 1 saat sonra alınmalı.
Fizik Tedavi
Hafif düzeyde huzursuz bacak sendromu semptomları olan hastalarda, çeşitli yan etkileri olabilecek ilaçları reçetelemeden önce, farmakolojik olmayan tedavi yöntemleri denenmelidir. Uyumadan önce germe egzersizleri gibi hafif-orta dereceli fiziksel aktivite, sıcak banyo işe yarayabilmektedir.
Huzursuz Bacak Sendromu Tanısı Nasıl Konulur? Hastalığın tanısı, uyku hastalıkları uzmanı doktorların hastanın ayrıntılı olarak öyküsünü ve muayenesini değerlendirmesiyle konulur. Özellikle demir eksikliğinin tespiti için kan testleri yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri