(Bugün biliyoruz ki, yemekten sonra yatmak karaciğer yağlanmasına ve şeker artışına sebep oluyor) Tatlı yemezdi. Onun yerine sütün içine arpa koyarak tüketirdi. (Bugün neredeyse tüm diyetisyenlerin önerdiği de bu değil mi?) Çok sıcak ya da soğuk yemek yemezdi.
KARPUZ: Karpuz da Efendimiz'in en sevdiği meyvelerdendir. Hazret-i Âişe -radıyallâhu anha- Peygamberimizin karpuzla yaş hurmayı birlikte yiyip şöyle buyurduğunu nakleder: “Hurmanın harâretini karpuzun soğukluğuyla, karpuzun soğukluğunu da hurmanın hararetiyle kırıp gideriyoruz.”
Evet, Hz. Peygamber (asm) yumurta ve tavuk yemiştir.
Ancak yağda pişirilmesi veya haşlanması muhtemeldir.
Peygamber Efendimizin kullandığı kokular olması nedeniyle amber, uhud ve misk kokuları tercih edilirdi. Padişahlar Yavuz Sultan Selim'den sonra halifelik unvanını aldığı için buna ayrı bir önem gösteriliyordu."
İlgili 34 soru bulundu
EN SEVDİĞİ RENK
"Beyaz renk elbiseler giyiniz; çünkü elbiselerinizin hayırlısı beyaz olanlardır. Ölülerinizi de beyaz kefene sarınız. "
Peygamber (asm), günde iki kere yemek yerdi. Az yemeyi tavsiye ederdi. Haram olan yiyecek ve içecekler hâriç, diğer yiyecekleri yerdi. Sadece et veya sadece sebze yemek gibi tek yönlü beslenmezdi.
İbrahim olduğu söylenen tiritin, Hz. Muhammed(s.a.v)'in en sevdiği yemek olduğu rivayet edilir. Öyle ki, özellikle Ramazan ayında tirit yemeğini sofrasından eksik etmeyen Hz. Muhmmed(s.a.v)'in sahur yemeğinin bereketi için dua ettiği gibi tirit yemeğinin bereketi için de dua ettiği söylenir.
Peygamber Efendimiz (asm) hangi yiyecekleri severdi? Efendimiz'in (asm) övdüğü yiyecekler nelerdir? Kavun, karpuzda on özellik var: yemek, içmek, koku, meyve, çöğen, mesaneyi yıkar, karnı yıkar, iç hastalıklarına iyi gelir ve cildi temizler. Yemekten önce kavun karpuz yemek şifadır.
Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etrafından dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza koymuş. Siyah beyaz bir Habeş kedisiymiş Müezza.
Kur'ân'da bazı gıda maddeleriyle birlikte bazı meyvelerin adı da zikrediliyor. Bunlardan hurma, incir ve zeytin en çok bilineni. Ama nar, kiraz ve muzun da Kur'an'da geçtiğini çok kimse bilmiyor.
Gençliğinden itibaren insanlar Hz. Muhammed'in (asm) adaletine güvenmiş ve onun hakemliğine başvurmuştur. Kendisine peygamberlik geldikten sonra da Allah'ın emirleri doğrultusunda ayrım yapmadan herkese karşı adaletle davranmıştır.
Peygamberimiz sahabenin Kızıldeniz'den getirdiği kurutulmuş amber balığı etini de yemişti. Ayrıca onun “irt" adı verilen, belli bir süre sirkede bekletilerek pişirilen ve yolculuk için hazırlanan et yemeğini yediği de rivayet edilmektedir.
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) sevinince toprağa, üzülünce göğe bakarmış.
Peygamber efendimizin mübarek teri de, gül gibi güzel kokardı.
Sahine, peygamber efendimizin döneminde islam mutfağında yer alan ve genellikle ismi çok az bilinen, bal, tereyağı ve tahinden oluşan enfes bir lezzettir. Genellikle Ramazan aylarında sahurda tüketilen sahine tatlısı, tam bir enerji ve şifa deposu olarak bilinen çok lezzetli bir tariftir.
Tirit Şanlıurfanın efsanevi yemeklerinden biridir. özellikle sünnet düğünlerinin vazgeçilmez menüsüdür.
Peygamberimiz'in vefatı sırasında on üç yaşlarında olan İbn Abbâs (ö: 68/687): "Resûlullah Efendimiz, üzümü, salkımından tutup ağızları ile sıyırarak yerlerdi"(1) şeklinde anlatır. Hazreti Peygamber (asm), alınan gıdaların sıhhati bozmamasına çok dikkat ederdi. Vücûdun ısı dengesi, sıhhatin ayarıdır.
Peygamber Efendimiz (A.S.M.) ve Sahabeleri günde 2 öğün yemek yerdi. Efendimizin (A.S.M.) öğlen yemek yediğine dair hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Günün öğünleri ise sabah ve akşam yemeğidir.
Hz. Peygamber (sas) yemek yediği sofrası, mütevazı bir yer sofrası idi. O (sas), yemeği yerken diz üstü oturur, sırtını bir şeye dayanmazdı. Peygamberimiz (sas), toplu ortamlara girileceği zamanlarda insanları kokusuyla rahatsız edecek yiyeceklerin yenilmemesini tavsiye ederdi.
Değirmi (yuvarlak) yüzlü, duru beyaz tenli, iri siyah gözlü ve uzun kirpikliydi. İri kemikli ve geniş omuzluydu. Göğsü ortadan karnına kadar kılsızdı... İki omuzu arasında 'Nübüvvet Mührü' vardı.
Eski çağlardan beri siyah rengin şeytan anlamında kul- lanıldığını60 dikkate aldığımızda, Hz. Peygamber'in bu kültürel olguyu aynen yansıttığını söyleyebiliriz.
"Peygamber Efendimiz (sav)'in rengi, ezher'ul-levn (pek beyaz ve parlak renk) idi, yani nurani beyazdı. Alnı açıktı. Kaşları; hilal gibi, gür ve birbirine yakındı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri