Cevap: Pişmiş olarak yerdi. Vefat etmeden önce yediği son yemekte soğan vardı. Çiğ soğan, sarımsak ve pırasa yemezdi, melekleri incitmemek için.
Peygamber efendimiz, soğan, sarmısak yemeyi yasaklamamıştır. Başkalarını rahatsız etmemek şartı ile soğan, sarmısak gibi kötü kokulu bitkileri yemekte mahzur yok. Bunları yiyerek, camiye gelmek yasaklanmıştır...
Hadislerde soğan ve sarmısak yenen eve meleklerin girmeyeceği değil, bundan rahatsız olacağı ifade edilmektedir. Ayrıca soğan ve sarmısak yiyen kişilerin namazlarını terketmesi caiz değildir.
Bakara Suresi, ayet 61: "Hani bir zamanlar, 'Ey Musa, biz tek çeşit yemeğe asla katlanamayacağız, yeter artık bizim için Rabbine dua et de bize yerin yetiştirdiği şeylerden; sebzesinden, kabağından, sarmısağından, mercimeğinden ve soğanından çıkarsın. ' dediniz.
MİDE ASİDİNİZİ ARTTIRIR
Soğan, şişkinlik ve gaza sebep olmasının yanı sıra mide asidinizin artırır bu da size rahatsızlık verir. Bu yüzden akşam yemeğinde çok fazla soğan tüketmenizi önermiyoruz.
İlgili 24 soru bulundu
Bir ay boyunca her gün soğan tüketen kişilerin kemik yoğunlukları, tüketmeyenlere oranla yüzde 5 daha fazla. Anti-inflamatuar özellikleri yüksek olan soğan, kötü kolesterolü de azaltır. Düşük kolesterol seviyesi de kalp sağlığı için iyidir. Ayrıca kardiyovasküler hastalık riskini de azaltır.
Soğan,sarımsak kabuğu yakmanın hem uğursuzluk getireceğine inanılır hem de günah olduğu kabul edilir.
Çiğ sarmısak yiyip mescide gelmek mekruhtur. Pişmiş sarmısak yemek ise mekruh değildir. Çiğ yenildikleri takdirde soğan, pırasa, turp gibi kötü kokan sebzeler de aynı hükümdedir. Bunlara çemen, sigara, püro ve pastırma gibi kokusu başkalarını rahatsız eden şeyleri de katmak mümkündür.
Çiğ soğan, sarımsak ve pırasa yemezdi, melekleri incitmemek için. Fakat başkalarının yemesine müsaade ederdi.
Sarımsak ve soğan geçmişten günümüze kalmış en doğal ilaçtır. Ülkemizde hemen hemen her bölgede yetiştirilen, üretimi sık ve ulaşımı kolay olan soğan ve sarımsağın, insan sağlığında ki yeri oldukça fazladır. Birçok hastalıktan koruyan ve şifa olan sarımsak soğan ikilisi uzmanlar tarafından sıkça tüketilmesi öneriliyor.
Evde pijama ile namaz kılınır mı? Namazı, iş elbisesi ile ve büyüklerin yanına çıkamayacak elbise ile ve pis kokulu elbise ve çorap ile kılmak mekruhtur. Başka elbisesi yoksa, mekruh olmaz.
Grip, soğuk algınlığı vb. rahatsızlıklarınızda soğanı dörde bölüp yatak odanıza koyun. Soğan odanızda mikropları absorbe etmeye yardımcı olabilir. Ayrıca soğanın doğal kokusu solunumunuzu rahatlatabilir. Dünya sağlık örgütü soğanın solunum yollarına yardımcı etkisini kabul etti.
Tam İlmihal'de diyor ki: Kötü kokulu şeyleri, mesela soğan, sarmısak gibi şeyleri yemeye [ve sakal tıraşı olmaya başlarken], Besmele çekmek mekruhtur. Sarmısaklı, soğanlı yemekleri, salatayı, turşuyu yerken Besmele çekilir.
Yüksek doz sarımsak, ağır metallerin neden olduğu organ hasarını önleyebilir. Bu bitkideki kükürt bileşikleri kandaki kurşun seviyelerini büyük ölçüde azaltır. Ek olarak, baş ağrıları ve tansiyon gibi toksisite belirtilerini de önler. Bu bitkideki kükürt, kandaki demir ve çinkonun daha iyi emilmesine yardımcı olur.
Günde bir diş sarımsak yemek kansere karşı koruyuculuk sağlar, bağışıklık sistemini korur. Sarımsak yemek aynı zamanda saç ve tırnakların güçlenmesini de sağlar. Sarımsak kişilerde eksik olan demir, fosfor, B vitamini eksikliklerine de takviye sağlar. Sarımsak tüketimi cilt üzerinde de olumlu sonuçlar doğurur.
Soru: Ağızdan soğan veya sarımsak kokusu gelirse namaz kılmak olur mu? Cevap: Namaz hiçbir zaman terk edilemez! Soğan ve ya sarımsak yediğimiz zaman, bir şekilde bu kötü kokuyu gidermemiz ve namazımızı tek kılmamız gerekiyor!
Evet, Hz. Peygamber (asm) yumurta ve tavuk yemiştir.
Ancak yağda pişirilmesi veya haşlanması muhtemeldir.
Nebî -sallâllâhu aleyhi ve sellem- hurmayı çok sever, tek adetle yer ve çekirdeğini baş ve orta parmaklarıyla tutar ve çıkarırdı. Yine yaş hurmayla acuru birlikte yedikleri olurdu: “– Kim her sabah yaş hurmadan aç karnına yedi tane yerse, o gün ona zehir yahut sihir zarar vermez.” buyurmuşlardır.
Birçok faydası bulunan sarımsağın çok sık tüketildiğinde zararları da bulunuyor. Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
'SARIMSAK VÜCUDU KORUYOR'
“İlaçlar gibi sarımsağın da yan etkileri olabilir. Aşırı yenildiğinde baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, alerjik cilt reaksiyonları, cilde sürülmesiyle cilt yanıkları, bulantı, kusma, kanama bozuklukları gibi yan etkileri yapılan araştırmalarda gözlenmiştir.
Colorado Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, soğan tüketiminin uyku kalitesini artırdığı ortaya çıktı. Bağırsak sağlığını besleyen soğanın içinde aynı zamanda stresi azaltan lifler de var.
Bu para biriminin esas ismi Ren Min Bi' dir ve Çin içinde genelde bu ismiyle kullanılır. Çin Yuanına ait 5, 10, 50, 100, 1000 Yuan olmak üzere 5 banknot para 1, 10 ve 50 R olmak üzere 3 madeni para vardır.
Çiğ sarmısak yiyip mescide gelmek mekruhtur. Pişmiş sarmısak yemek ise mekruh değildir. Çiğ yenildikleri takdirde soğan, pırasa, turp gibi kötü kokan sebzeler de aynı hükümdedir. Bunlara çemen, sigara, püro ve pastırma gibi kokusu başkalarını rahatsız eden şeyleri de katmak mümkündür.
Ağaç altı, karanlık kuytular, örenler, yıkık evler, su kıyıları, köprü altları gibi doğanın sınırı olan yerlerde yaşamaları onların tılsımlı ve karanlık güçlerle olan ilgisini daha ilk başta ortaya koyar. Demirden korkarlar. Besmele çekmek onları uzaklaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri