Pamuklu kumaşlar, kağıt havlular veya diğer malzemeler gözlük camlarını hem çizer hem de hasar verir. Su kullanılarak da gözlük camlarını temizleyebilirsiniz.
naylon tipi parlak bezler su çekmez ve gözlüğü çizer. sıradan gözlük bezleri de kullanmazsanız iyi olur.
Gerekli çizilme korumasını sağlamak için polikarbonat camlar, çizilmeye dayanıklı kaplamalarla güçlendirilir. Bu çizilmeye dayanıklı kaplamalar, polikarbonat camların sertliğini artırır.
Gözlük camı temizlemede temel temizlik ise musluk altında su ile yapılır. Gözlükler hafif akan bir musluğun altına alınır ve ılık su ile güzelce yıkanır. Bu işlem, gözlüğü çizme potansiyeli olan toz ve diğer partiküllerin yok olmasını sağlar. Gözlük, güzelce temizlendikten sonra bol su ile durulanır.
Birer çay kaşığı karbonat ile tuzu karıştırarak macun kıvamını almasını sağlayın. Ardından bu karışımı gözlük camına sürerek hafifçe ovun ve gözlük camlarını içme suyu ile yıkayın. Fakat kullandığınız suyun ılık olması gerekiyor. Böylelikle küçük çiziklerden kurtulabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Gözlüğün camlarına diş macunu sürüldükten sonra ılık suda beş dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir. Bütün adımlar tamamlandıktan sonra gözlüğü temizlemek adına camlar yeniden mikrofiber bez ile silinmelidir. Bu yöntem çoğu zaman sonuç vermekte ve gözlük camlarındaki çizikler giderilmektedir.
Gözlüğünü sabun ve ılık içme suyu ile yıkadıktan sonra üzerine az miktarda diş macunu sıkarak silebilir; yeniden ılık içme suyu ile durulayarak kılcal çiziklerden kurtulabilirsin. Evde kullanabileceğin bir diğer yöntem ise tuz ve karbonatı içme suyu ile macun kıvamına getirmek.
Beyaz sirke ile gözlük camını silerek çiziklerden arındırabilirsiniz. Diş macunu içeriğindeki maddeler sayesinde temizleyici etkiye sahiptir. Macunu gözlük camları üzerine sıkarak 10 saniye ovalayın ve durulayın. Bu yöntem de gözlüğünüzü çiziklerden arındırmanız için etkilidir.
Gözlük camında biriken toz, kir ve nem gibi detaylar düzenli temizlenmediğinde camların çizilmesine veya renginin değişmesine neden olur. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle gözlük camlarını peçete, ıslak mendil, kazak, tişört veya havlu ile silmemelisiniz.
Pamuklu kumaşlar, kağıt havlular veya diğer malzemeler gözlük camlarını hem çizer hem de hasar verir. Su kullanılarak da gözlük camlarını temizleyebilirsiniz.
Çizilmeye dayanıklı kaplama
Özellikle çocuk camları daha fazla dayanıklılık için çizilmeye dayanıklı sert bir kaplamadan fayda görür. Bugün, yüksek indisli camlar ve polikarbonat ve Trivexmalzemeden üretilen çoğu gözlük camı, çizilmeye dayanıklı entegre bir kaplamaya sahiptir.
Yine son zamanlarda geliştirilmiş olan özel organik cam türleri olan triveks ve tribrid camlar ise hem zor kırılan hem de görüntü kalitesi açısında çok iyi camlardır. Gözlük camları için çok çeşitli özel kaplamalar yapılmaktadır: . Anti-refle kaplama (yansıma önleyici)
Gözlük çizilmesi. Çizilen gözlük camları her zaman can sıkan bir durumdur. Çünkü görmenizi engeller gözlerinize rahatsızlık verir, baş ağrısı yapar ve estetik olarak da görüntünün bozulmasına neden olur.
Evet suyla yıkamak yanlış değildir, fakat bu noktada eğer mümkünse içme suyu ile durulayın. Çünkü musluk suyunda yer alan kireçler gözlüğünüzün camına ciddi oranda zarar verecektir. Bu durumun önüne geçmek ise tamamen içme suyu ile durulanıp yumuşak dokulu temizleme bezi ile son dokunuşu yapmak olacaktır.
Bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuzu karıştırıp macun kıvamına getirin ve gözlük camlarınıza uygulayın. Güzelce ovduktan sonra ılık su ile yıkayın ve tertemiz camlara kavuşun.
Güneş gözlüklerini su altında yıkamak herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Akan su altında nazik hareketler ile gözlüğü yıkamak camlarında bulunan toz ve kirleri temizlemenize yardımcı olur. Cam üzerinde fazla sayıda toz ve kir varsa bez ile silmek camlara zarar verebilir.
Örneğin gözlük camınızı silmek için kağıt peçete, ıslak mendil, hırka, kazak,tshirt, ya da havlu kullanmak gözlük camının çizilmesine, görüş kalitenizin düşmesine sebep olacaktır.
Gözlük cam ve çerçeveleri kaç yılda bir yenilenir? Gözlük camı ve çerçevesi 3 (üç) yılı geçmeden yenilenmez. Ancak görmede 0.5 diyoptrilik (optikte bir merceğin, cisimlerden gelen ışını kırma gücünü ifade eder) değişiklik olması halinde süresinden önce gözlük camı yenilenebilir.
Kirli ve çizik gözlük camının tehlikeli olduğunu söyleyen Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Selahattin Balsak, kirli ve çizik gözlük camları görmede bulanıklığın, ışık kamaşma, yansıma yaparak görme azlığına sebep olabildiğini belirtti. Dr.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Gözlük camlarının temizlenmesi için aseton ve kolonya gibi ürünlerin kullanılması oldukça yaygındır. Fakat bu sıvılar, kimyasal yapıları nedeniyle gözlük camlarına zarar verir. Güneş gözlüğünü kolonya ile silmeniz, zamanla camların aşınması ya da çizilmesi gibi çeşitli sorunlara yol açabilir.
Losyon içermeyen bulaşık sabunu gibi yumuşak bir sabun kullanın ve parmak uçlarınızı kullanarak çerçevelerinize uygulayın. 2. Çerçeveleri ılık su altında iyice durulayın. 3. Çerçevelerinizin burun pedlerini ve kulaklıklarını temizlemek için sprey ile ıslatılmış kulak temizleme çöpü veya bez ile temizleyin.
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır.
Diş macunu: Diş macunu, aynadaki çizikleri gidermek için oldukça etkili bir yöntemdir. Küçük bir miktar diş macunu, çizikli bölgeye uygulayın ve yumuşak bir bezle silin. Diş macunu, aynadaki çizikleri hafifletir ve görüntüyü iyileştirir.
Çizik plastik camları yumuşak bir beze sürdüğün pirinç ya da gümüş cilasıyla parlatmayı dene. Cilayı camlara sürüp ovala ve fazlasını temiz, yumuşak bir bezle al. Çizik kaybolana kadar tekrarla. Özel olarak gözlük için yapılmamış temizlik malzemelerini kullanırken gözlük çerçevelerine dikkat et.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri