Gizleme işlemi yalnızca kendi profiliniz için geçerli olur; gizlenen veriler ilgili sağlık tesisinin veya Bakanlığın sunucularından silinmez. Gizlenen verilerin profilinizde yeniden görüntülenmesi için size en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvurmanız gerekir.
Aynı zamanda KVKK'nın 6'ıncı maddesi kapsamında sağlığa ilişkin veriler, kişinin açık rızası olmadan işlenebilir. Öte yandan, e-Nabız kullananlar tarafından gizlenen bilgiler "e-Nabız Hekim" ekranında şifreli olarak görüntülenir. Doktorun bu bilgileri görüntüleyebilmesi için ekranda bir tıklama yapılması gerekmektedir.
Bununla birlikte; e-Nabız kullanıcısı tarafından kendi profilinde gizlenen sağlık verileri, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ve kullanıcının e-Nabız gizlilik tercihi çerçevesinde ilgili sağlık personeli tarafından görüntülenmeye, belirli gizlilik önlemlerine uyulmak kaydı ile devam edecektir.
Hesabınızı yeniden açtığınızda, açtığınız tarihten itibaren ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesislerinden gelen size ait sağlık verilerine erişim sağlayabileceksiniz. Kapatılan e-Nabız hesabınızın yedinen açılması için ilgili kurumlara dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.
E-Nabız profili aktif kişiler e-Nabız sitesi üzerinde “profili düzenle-güvenlik ayarları” bölümünden aşağıda yer alan seçenekler ile sağlık verilerinin görüntülenmesini onaya tabi tutabilmektedirler.
İlgili 19 soru bulundu
Son 2 (iki) yıl içerisinde girilen tanıların silme işlemi yalnızca tanıyı giren sağlık tesisi tarafından yapılabilmektedir.
E nabızda veriler silinemez , ancak kaynağında veriiyi giren tarafından silinebilir.
Hesabınızı dondurduğunuz süre içerisinde ziyaret etmiş olduğunuz sağlık tesisi bilgileri ve detayları e- Nabız sistemine yansımayacaktır. Hesabınızı kapattığınızda geçmişe dönük Tansiyon, Adım vb. sensör verileriniz silinecek ve bir daha bu verilere erişim sağlayamayacaksınız.
Buraya e-posta adresinizi, cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra Cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız'ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
E-Nabız'da tahlil sonucunuzu göremiyorsanız bu durumun iki sebebi olabilir: Sayfadaki tarih aralığı değerlerini boş bırakmış ya da yanlış girmiş olabilirsiniz. Tahlillerinizin bulunduğu sayfadaki tarih aralığını, tahlil yaptırdığınız günü kapsayacak şekilde güncelleyerek tekrar sorgulama yapmayı deneyin.
Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.
Yaptırdığınız bir çekimi E-nabız üzerinden göremiyorsanız öncelikli olarak çekim yaptırdığınız hastanedeki Hasta Hakları Birimi'ne başvurarak görüntülerinizin Teleradyoloji Sistemin' e gönderilmesini talep etmelisiniz. Gönderimi yapılmış görüntülere erişim problemlerini [email protected] adresine bildirebilirsiniz.
Bütün üniversite ve devlet hastanelerinde, aile hekimliklerinde, özel hastanelerde hastalara uygulanan bütün tahlil ve tetkikler e-nabız sistemi üzerinden görünebilir.
Çocuğun muayene sonucuna göre, sizin başvurunuzu onaylarlarsa, tanıyı sistemden düşecekler. Yani tanı tamamen silinir.
c) Özel Hastaneler Yönetmeliği (m. 49/4): Özel hastaneler tarafından kayıt altına alınan kişisel sağlık verileri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ikincil düzenlemelere uygun bir şekilde Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde merkezi sağlık veri sistemine aktarılır ve işlenir.
4.2. Aile Hekimim Verilerimi Görsün Kişi e-Nabız sisteminde bu seçeneği işaretlemiş ise hastanın aile hekimliği birimine atanmış (asaleten, vekâleten, geçici) aile hekimleri ilgili hastanın sağlık verilerine erişim yetkisine sahiptir.
e-Nabız' a giriş yaptığınızda, Anasayfada sol tarafta profil fotoğrafının altında yer alan “Düzenle” butonuna tıkladığınızda Şekil6'daki ekran açılacaktır. Bu menüden hem şifre değişikliği yapabilir hem de tüm profil bilgilerinizi değiştirebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'ndaki “Kimlik Bilgilerim” kısmında yer alan bilgilerinizde herhangi bir hata var ise açılan sayfadaki “Bilgilerimi Yenile” butonundan Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemlerindeki bilgilerinizle e-Devlet Kapısındaki bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
Türk Telekom işbirliğiyle hayata geçirilen ve 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren sağlık hizmetlerinden faydalanan hastaların geçmişlerine ulaşılabilecek olan sistemi Bakan Müezzinoğlu anlattı.
Ülkemize özgü olarak geliştirilmiş e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi'nin Katar'a satıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi, Bakanlığımızın amaç ve hedefleri doğrultusunda tasarlanarak geliştirilmiş ve tüm unsurları ile Sağlık Bakanlığı'na aittir.
EKO sonuçlarına E-Nabız sistemi üzerinden ulaşılabilir. E-Nabız sonuçları için yapılması gereken adımlar şu şekildedir: E- nabız sistemine, E-nabız şifreniz ile ya da E- Devlet şifresi ile giriş yapın. Ana sayfada bulunan tahlil sonuçları bölümüne girin.
Kan verdiniz ve sistemde kan sonuçlarınızın karşısında değer dışı referans yazıyor ve bu kırmızı kutucuk içinde yer alıyorsa burada olması gereken değerin dışında bir değer olduğunu sizlere belirtmektedir.
Geçiyor evet. E nabız kullanıyorsan hemen görebilirsin.
Sağlık Bakanlığı'dır.
E-Nabız tanımlanmamış ise sağlığımızla alakalı yaptırdığımız tahlil ve radyolojik görüntülenmelerin henüz doktorumuz tarafından sonuçlanmadığı ve hastalığın onaylanmadığı anlamına gelir. Doktor hastalığı onaylayınca hastalık kişisel sağlık bilgilerimiz alanına eklenerek tanımlanmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri