Sigara kokusunun en çok sindiği yerlerin başında sehpa, dolap, masa yüzeyleri, pencere ve koltuk başlıkları gibi sert yüzeyler geliyor. Bu yüzeylere sinen kokudan kurtulmak için sirke ve sıcak sudan yardım alabilirsiniz.
Kabartma tozu her türlü kokuyu emme eğiliminde olduğu için mobilya ve döşemelerdeki sigara kokusunu da en aza indirebiliyor. Bu uygulama için kokunun geldiği bölgelere bir miktar kabartma tozu serptikten sonra bir saat kadar beklemeniz yeterli. Ardından bir süpürge yardımıyla toz parçacıklarını temizleyebilirsiniz.
Odaya Limon ve Portakal Parçaları Yerleştir
Aromatik ve hoş kokulu limon ve portakal dilimlerini yaşam alanının farklı bölümlerine yerleştirebilirsin. Ev temizliği için hazırlanan doğal karışımlarda sıkça kullanılan limon, sigara kokusunu yok etmek için de oldukça işine yarayacak bir malzemedir.
Sigara dumanı en çok döşeme, halı ve perde gibi kumaş yüzeylere siner. Bu yüzden bu kötü kokudan kurtulmak istiyorsanız elektrikli süpürgenizi sıkça çalıştırmanız gerekecek!
Ayrıca, kıyafetleri buharla temizleyerek de sigara kokusunu azaltabilirsiniz. Bunun için bir ütüyü buhar modunda kullanabilirsiniz. Kıyafetlerinizi yıkarken kokuyu gidermek için bir miktar sirke veya karbonat ekleyebilirsiniz. Ayrıca, özel koku giderici spreyler veya deterjanlar da kullanabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Kokulu Mumlardan Yararlanın
Sigara içtiğiniz zaman yakacağınız mum ile odaya ferah bir hava katabilirsiniz. Limon, portakal, lavanta, tarçın veya sandal ağacı esansıyla hazırlanan mumlar sigara kokusunu yok etmede size yardımcı olur.
Sigara kokusunu geçirmek için, sigara kokusu olan odaya bir kase sirkeyi koyun. Sirke gece boyunca odadaki sigara ve diğer kötü kokuları çekecek ve odanızdan sigara kokusunun çıkmasında size yardımcı olacaktır. Odanın bir köşesine kömür koyarak sigara kokusundan kurtulabilirsiniz.
Sigara dumanı, USB (uçucu sülfür bileşikleri) içerir. Aşırı sigara, kıllı dile yol açar, bu da tütün kokusunun ve gıda artıklarının tutulmasına sebep olur. Sadece sigaraya bağlı ağız kokusu 24 saat sürer.
Sigara, nargile ve puro gibi tütün mamullerini kullanmanın en belirgin etkisi de dumanı ve kokusu… Puronun kokusu, diğer tütün ürünlerine göre daha kalıcı olması ile dikkat çekiyor.
Evinizi henüz yerleşmemiz kokulardan ve alerjenlerden arındırabilirsiniz. Sigara kokusu özellikle ahşap, deri ve kumaş gibi gözenekli yüzeye sahip eşyalara kolayca nüfuz edebilir. Üstelik bu soruna zamanında müdahale edilmediği takdirde kalıcı hâle gelebilir.
Üretici markalar, rekabet içinde teknolojilerini sürekli yeniliyor. Böylece klimalar sadece havayı serinletmekle kalmayıp sigara dumanını yok ediyor, hastalıkları önlüyor, havayı temizliyor, sessiz çalışıyor.
Sigara kokusunu yok eder ve geriye hafif, ferah bir Limon kokusu bırakır. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.
Klozet ve lavabolara yarım bardak limon suyu ya da karbonat dökerek sonrasında ise temiz su ile durulamak, kötü kokuların giderilmesini sağlayacaktır. Limon ve karbonattan ziyade, lavabo ve klozet içerisine beyaz sirke dökerek kötü kokuları yok edebilirsiniz.
Yorumlarda okuduğum kadarıyla odalarda sigara... Merhabalar alindatamara, odalarımızın tamamında kanunlar gereği sigara içilmesi yasaktır ancak malesef bazı misafirlerimiz kontrolümüz dışında bu yasağı delebiliyorlar ve istenmeyen kokulara sebebiyet verebiliyorlar.
Vücutta biriken nikotini dışarı atmada en etkili besinlerin başında hayat kaynağı olan su geliyor. Çünkü su, vücutta bulunan zararlı radikalleri dışarı atmada önemli bir rol üstleniyor.
Antiviral hava temizleyici ortamdaki virüslerden korunmayı sağlar. Bakteri ve virüslerin yapısını bozarak astım ve grip gibi hastalıklardan korunmayı sağlayan bu aletler sağlığınıza katkı sağlayabilir. Bu cihazlar genellikle sigara dumanı ve yemek kokusu gibi istenmeyen kokulardan da kurtulmanıza yardımcı olur.
Puronun nikotin miktarı sigaraya göre çok daha yüksektir ve sigara gibi içe çekilmesi ileriki zamanlarda istenmeyen sağlık sorunlarına hatta nikotin zehirlenmesine yol açabilir. Sonuç olarak puro dumanını ne olursa olsun içimize çekmememiz gerekmektedir.
Bu arada puro içmenin ruh sağlığınıza yararını da göz ardı etmemeniz lazım. Puro sadece vücudumuzu değil, ruhumuzu da rahatlatıcı bir merhem. Günde bir ya da iki kaliteli puro içmek, bir paket sigara ya da psikoterapisti ziyaretten daha rahatlatıcı.
Puro veya sigar; silindir şeklinde sarılmış tütün yapraklarından oluşan bir tütün mamulüdür. Ortasında, içinde tütün parçacıkları bulunduran bir "tutucu yaprak" ve bunun etrafında spiral şeklinde sarılmış "sarıcı yaprak" bulunur.
Ayrıca karmaşık gaz bileşimlerini ayırıp havadaki sülfür oranını ölçme yoluyla kötü kokuyu tespit etmek de mümkün. Ama bu özel ekipmanlar her doktor muayenehanesinde bulunmaz. Ağzının koktuğunu sanan herkesin ağzı kokuyor demek değildir. Bir araştırmaya göre ağız kokusu çeken insanların oranı yüzde 27 civarındadır.
Ağız Kokusu Sigara İçmenin En Kötü Etkilerinden Biri
Etkilerinden birinin de tükürük miktarını azaltması olduğu bilinmektedir. Tükürük miktarının azalması ağız kuruluğu, bakteri plak oluşumu ve buna bağlı ağız kokusunu tetikler.
Kahve: Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.
Beyaz sirke ve suyu yarı yarıya karıştırarak küflü yüzeye sıktıktan sonra beş dakika bekleyin. Nemli bir bez yardımı ile burayı durulamanız ve dolabı havalandırmanız yeterli.
Denediğim en etkili yöntem tütsü yakmaktı. Odayı havalandırıp, tütsü yakabilirsiniz. Tütsünün kokusu, sigara dumanının kokusunu kapatır. Yine de sigara kokusu evden nasıl çıkar, hangi yöntemleri uygulayabilirim diye merak ediyorsanız, bildiğim yöntemlere değinmek istiyorum.
Öncelikle, sigaranın ne kadar zararlı olduğunu bilmeni ve banyo gibi kapalı/basık ortamlarda içmemeni söylemek isterim. Yine de annenden saklamak veya kendi başına sigara tüketmeye devam etmeye niyetliysen, sana banyoda/duşta sigara içmek konusunda kokuları ortadan kaldıracak yöntemlerden bahsedebilirim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri