Buzdolabına koyulmadan 10 gün süreyle peynir helvasını rahatlıkla yiyebilirsiniz. Dolapta olursa ya da dondurucuya atarsanız üç ay altı ay sonra bozulmadan kullanabiliriniz. Hatta dolaptan çıkarıp hafif ısıtırsanız bugünkü tazeliğinden daha da güzel oluyor.
Uzun süre raf ömrü bulunan helvanın, paketi veya kutusu açıldıktan sonra hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar.
Gelibolu Peynir Helvası'nın ortalama oda sıcaklığı şartlarında raf ömrü 10 gündür.
Un kavrulup şekerli su ilave edildikten sonra bu karışıma eritilen peynir de eklenir. Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Peynir helvanızı ocaktan aldıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri renk alana kadar pişirebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Balık yendikten sonra üzerine helva yenir.
Peynir helvasını fırınlamadan da servis edebilirsiniz. Fırınlanmış peynir helvasını tarçın eşliğinde de servis edebilirsiniz.
· Helva, serin, ışık almayan, rutubetsiz ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabına konulmamalıdır. · Helvanın paketi yada kutusu açıldıktan sonra hava almayan kapaklı bir kap içerisine konulmalı ve bir ay içerisinde tüketilmelidir.
Buzdolabına koyulmadan 10 gün süreyle peynir helvasını rahatlıkla yiyebilirsiniz. Dolapta olursa ya da dondurucuya atarsanız üç ay altı ay sonra bozulmadan kullanabiliriniz. Hatta dolaptan çıkarıp hafif ısıtırsanız bugünkü tazeliğinden daha da güzel oluyor.
Hafif bir renk veriyor sadece. Hazır peynir helvalarında da görebileceğiniz bu canlı rengini ancak safranla elde edebildim. Bu renk sizin için önemli değilse safran kullanmayabilirsiniz.
Beğenirseniz peynir helvası siparişi verebilirsiniz. Şeker içerdiğinden ötürü dışarda 1 ay dayanabilmektedir. Ürünü buzdolabında saklamanıza gerek yoktur.
Çanakkalemizin meşhur peynir helvası. Üzeri fırınlanmış ve kızarık, ağzınıza layık ve işin ustasından! Çanakkale'nin meşhur tuzsuz koyun peyniri, irmik,yumurta, pancar şekeridir.
Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar. Yumuşak kısım bir kaşık yardımıyla alınarak tüketilmeye devam edilebilir.
Kaynayan yağın üzerindeki köpükler temizlenir ve tülbent bezinden süzülerek tortularından ayrılıp kavanozda, oda ısısında dahi saklanır.
Tuzsuz taze peyniri güzelce ufalayarak derin bir tencereye alın ve tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Malzemeleri kısık ateşte ara ara karıştırarak peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin. Eklediğiniz peynir tamamen eridiğinde sırayla toz şekeri, unu ve irmiği karışımın içerisine ekleyin.
Topaklanma gidene kadar güzelce karıştıralım ve altını kapatalım. Kalıplara koyun ve buzlukta 1 saat bekletin. Ben silikon kalıp kullandım eğer elinizde kalıp yoksa borcama döküp donduktan sonra kesip servis edebilirsiniz.
hafifçe ısıtılıp dondurmayla yenmesi gerek yiyecek *.
Erzurum'da yapılan peynir helvasına kendine özgü ayırt edici tadını veren en önemli unsur olarak karşımıza çıkan civil peyniri yağı alınmış çiğ sütten yapılır ve tel tel ayrılan bir formdadır. Erzurum peynir helvası kahvaltılık olarak tüketilebileceği gibi misafirlere tatlı olarak da ikram edilebilir.
Bazı peynirleri uzun süre bozulmadan saklamak için sirkeli havlu ile sarabilirsiniz. Sirkeli su ile ıslattığınız havluyu peynirin etrafına sarın. Daha sonra streç film ile de havluyu sarın. Bu yöntemle özellikle kaşar gibi sert peynirlerin küflenmesini önleyebilirsiniz.
İrmik helvasını buzdolabına koymamak gerekir. Oda sıcaklığında serin ve kuru bir yerde, kapalı kapta 2 güne kadar saklayabilirsiniz.
Helva serin, ışık almayan, kuru bir yerde saklanmalıdır. Helvanın paketi yada kutusu açıldıktan sonra bir hafta içinde tüketilmelidir. Buzdolabında paketi açılmadan aylarca bozulmadan saklanabilir.
Anadolu'nun çeşitli yörelerinde Höşmerim genel adıyla üretilen bu ürünü Tekirdağ'a has Peynir Helvası adına dönüştüren temel farklılıklar, ürünün yapımında irmik yerine un kullanılması ve ürüne has klasik yapının (kılçıklı yapı) oluşmasıdır.
Höşmerim, höşmelim, peynir tatlısı ya da peynir helvası adıyla başta Çanakkale ve Balıkesir çevresi olmak üzere Ege'nin kuzeyinde çok sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Höşmerim tatlısının iki farklı türü bulunur.
Peynirli Un Helvası Yapımı (Urfa Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır? Un ve yağ orta boy tencerede kısık ateşte 1 saat boyunca sararana kadar kavrulur. Hiç boş bırakılmaz ve sürekli aynı yönde kavrulur (küsmemesi için). Daha sonra kaynamış şekerli su yavaş yavaş kavrulan unun üzerine eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri