Gelibolu Peynir Helvası'nın ortalama oda sıcaklığı şartlarında raf ömrü 10 gündür.
Buzdolabına koyulmadan 10 gün süreyle peynir helvasını rahatlıkla yiyebilirsiniz. Dolapta olursa ya da dondurucuya atarsanız üç ay altı ay sonra bozulmadan kullanabiliriniz. Hatta dolaptan çıkarıp hafif ısıtırsanız bugünkü tazeliğinden daha da güzel oluyor.
Uzun süre raf ömrü bulunan helvanın, paketi veya kutusu açıldıktan sonra hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar.
ılık yemesi makbul olsa da soğuduktan sonra da büyük oranda lezzetini korur ancak sıcakken kıvamı bir başkadır. buzdolabında saklanıp yenmeden önce bir miktar ısıtıldığında yeniden kıvamını bulur.
Un kavrulup şekerli su ilave edildikten sonra bu karışıma eritilen peynir de eklenir. Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Buzdolabı yerine kuru yerleri tercih edin
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir.
Hafif bir renk veriyor sadece. Hazır peynir helvalarında da görebileceğiniz bu canlı rengini ancak safranla elde edebildim. Bu renk sizin için önemli değilse safran kullanmayabilirsiniz.
· Helva, serin, ışık almayan, rutubetsiz ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabına konulmamalıdır. · Helvanın paketi yada kutusu açıldıktan sonra hava almayan kapaklı bir kap içerisine konulmalı ve bir ay içerisinde tüketilmelidir.
'BU TATLI GELİBOLU'YLA ÖZDEŞLEŞTİ'
O yüzden Gelibolu'ya gelip de peynir helvası yemeden gitmek olmaz. Bir de bu yöremizde deniz ürünleri çok meşhur. Balık yendikten sonra üzerine helva yenir. Bu sebeple balık ile diğer yemek çeşitleri yanında helvamız çok tercih ediliyor.
Helva içinde koruyucu madde olmayan doğal ve bozulması zor dayanıklı bir üründür. Isı değişimlerinde yağlanma gözlenir, fakat bozulma olmaz. Üstü açık bırakıldığında nemlenip yumuşayabilir ancak üstü bıçak yardımıyla tıraşlandığında eski özelliğine kavuşacaktır.
Bir Tekirdağ tatlısı olan peynir helvasının içinde tuzsuz taze peynir, buğday unu, (mısır unu ya da irmik de olabilir), toz şeker ve yumurta sarısı bulunur. Trakya'nın doğal ortamında beslenen hayvanların sütleri alınır ve helva yapımında kullanılacak olan peynire dönüştürülür.
Peynir helvanızı kaymak ile servis edebilirsiniz. Peynir helvası ve kaymak son derece lezzetli bir ikili hâline geliyor.
Peynir helvasını fırınlamadan da servis edebilirsiniz. Fırınlanmış peynir helvasını tarçın eşliğinde de servis edebilirsiniz.
Beyaz peynir, iki hafta içerisinde tazeliğini ve lezzetini kaybeder. Kaşar peyniri veya tulum gibi sert peynirlerde birkaç hafta dayanıklıdır. Gravyer gibi oldukça sert peynirler ise bir aya kadar dayanıklılık göstermektedir. Kaşar peyniri vb. peynirleri sülfürlü kâğıda sararak saklayabilirsiniz.
🔅Buzdolabında kapalı bir kapta veya orijinal ambalajında muhafaza edilmelidir. 🔅Vakum ambalajındaki peynirlerimiz 6 ay süre içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir. Vakum ambalajı açılmış ürünlerin maksimum 1 ay içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. Derin dondurucuda 1 seneye kadar saklanabilir.
Yerken fark edilmese de gerçekten peynirden yapılıyor bu tatlı. Çanakkale iline bağlı Ezine ilçesinin, kendine özgü ve ilçenin ismiyle ünlenmiş Ezine peyniri kullanılıyor yapılışında. Damak zevkinize göre ister fırınlanmış ister fırınlanmamış sade olarak tüketilebiliyor.
Çanakkale'nin meşhur tuzsuz koyun peyniri, irmik,yumurta, pancar şekeridir. Kadir Yaşar ustamızın peynir helvası Çanakkalemizde çok meşhurdur. İşinin ehlinden kapınıza fırınlanmış peynir helvamızı gönderiyoruz. Yemeden önce çok az mikro dalgada veya fırında ısıtırsanız lezzetine lezzet katarsınız.
Peynir Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Yağ ve unu kavuruyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra, hemen kavrulan unun içine döküyoruz. Sonra peyniri ovalayıp döküyoruz.
hafifçe ısıtılıp dondurmayla yenmesi gerek yiyecek *.
Cenazenin ilk gününden itibaren, yedinci, kırkıncı, elli ikinci günlerinde ve ölüm yıldönümlerinde helva kavuruluyor. Verilen helvayla birlikte edilen dualarla, ölen kişinin acılarının kaybolduğuna inanılıyor.
Koska helvalarının içerisinde domuz yağı yoktur. Helva, içerisinde koruyucu madde barındırmayan doğal ve bozulması güç bir gıdadır. Isı değişikliklerinde helvada yağlanma olabilir ancak bozulmaz.
Muhafaza Şartları: Serin ve Kuru Bir Yerde Muhafaza Ediniz. Direk Güneş ışığından uzak tutunuz.
Peynir Helvası Tarifinin Püf Noktası
Kullanacağınız peynir bu helva için özel hazırlanan peynirler kullanıldığında çok daha nefis olacaktır. Ancak tuzsuz eriyebilen bir peynir ya da dil peyniri de uygun olacaktır. Peyniri ilave ettikten sonra güzelce karıştırmaya devam edin mutlaka.
Babalık Peynir Helvası yorumu. Çanakkale'de tuzsuz peynir ile yapılan bir tatlı çeşididir. Çevre illerde yapılan peynir tatlısı ya da höşmerim ile karıştırılmamalıdır.
Çanakkale meşhur tatlısı - Babalık Peynir Helvası
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri