Kimlik Kartı ile Giriş Yaparak Doğrulama. e-Devlet Kapısı web uygulamasına e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı ile giriş yapmanız durumunda beyan edeceğiniz telefon numarasını sadece SMS ile doğrulayarak kimlikle doğrulanmış telefon numarası haline getirebilirsiniz.
Telefon numarası doğrulama kodları, hesabın kişiye özel olduğunu kanıtlamak için kullanılan kodlardır. Yollayacağımız her kutunun doğru kişiye ulaşmasını teyit etmemize yardımcı olur.
Mobil uygulama ekranında tarif edildiği şekilde çipli kimlik kartınızı telefonunuza temas ettirerek bekleyiniz, Telefon numarasına gelen doğrulama kodunu ekrandaki ilgili alana girerek devam ediniz, Kimlikle telefon numarası doğrulama işleminiz tamamlanmış olacaktır.
NFC kimlik doğrulaması için kimlik ön ve arka yüzünün fotoğrafı çekilmeli, ardından kimlik kartı telefona yaklaştırılarak kimlik doğrulama işlemi tamamlanmalıdır. E-GÜVEN, kimliğinizi doğrular ve OCR kullanarak kimlik verilerini ve MRZ bilgilerini alır.
İlgili 24 soru bulundu
Öncelikle “Ayarlar” menüsüne giriş yapmanız ardından da “Bağlantı Tercihleri” ya da “Diğer Bağlantılar” seçeneklerinden birine dokunmalısınız. Sahip olduğunuz marka ya da modele göre karşınıza bu iki seçenekten biri çıkacaktır. Bu menü içerisinden “NFC” kısmına giderek NFC özelliğini açabilirsiniz.
Kartın, telefonunuzun NFC sensörüne temas edecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Telefonunuzun arkasında üst kısımda veya arka kameranın yanında bulunur.
Kimlik bilgilerini doğru girdiğinize emin olunuz. Taratma esnasında kimlik kartını ve cihazı hareket ettirmediğinize emin olunuz. İşlemi başlattığınız e-Devlet Kapısı hesap sahibinin kimlik kartı ile doğrulama yaptığınıza emin olunuz. Cihazların NFC algılama alanı marka ve modele bağlı olarak değişebilmektedir.
Kimliği doğrulamak için kamera ve mikrofon kullanımını kabul eder . Kimlik belgesinin belge türüne göre ön ve arka yüzünün fotoğrafını çeker. NFC destekli bir cihaz ile bağlanmışsa kimlik çipi okunur. Çipin aktiflik kontrolü yani kopyalanmadığının kontrolü yapılır.
Öncelikle doğrulama kodu girişi ekranında görüntülenen cep telefonu numaranızın güncel olup olmadığından emin olunuz. Ekranda gösterilen süre içerisinde doğrulama kodu girilmediği takdirde “Tekrar Gönder” düğmesi açılacaktır. SMS gelmemesi durumunda bu düğmeye tıklayıp tekrar SMS talebinde bulunabilirsiniz.
Sisteme iki aşamalı giriş yaparken girmeniz istenen doğrulama kodu, kimlikle doğrulanmış cep telefonu numaranıza SMS ile gönderilir. Öncelikle doğrulama kodu girişi ekranında görüntülenen cep telefonu numaranızın güncel olup olmadığından emin olunuz.
Doğrulama Kodu (Verification Code); çoğu zaman kişilerin kimliklerinin doğrulanması, robot ya da otomatik program olmadıklarının ispatlanması için kullanılan bir güvenlik duvarıdır. Kullanıcıların hesaplarına giriş yapmadan önce doğrulama işlemini gerçekleştirmeleri gerekir.
Güncel adresinizin e-Devlet Kapısı profilinizde de güncellenmesi için; kullanıcı menüsü "İletişim Seçenekleri" sayfasında ”Bilgilerimi Yenile” düğmesini tıklamanız gerekmektedir.
Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Mobil Onay” isimli işlem menüsünden onay vererek, Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod ile Giriş” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
Bu durum genellikle başka bir kullanıcı kayıt işlemi sırasında kendi numarasını girmeye çalışırken yanlışlıkla sizin numaranızı yazdığında veya bazen de başka bir kişi hesabınızı ele geçirmeye çalıştığında ortaya çıkar.
iPhone'unuzda Ayarlar > [adınız] > Giriş Yapma ve Güvenlik bölümüne gidin. İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Aç'a dokunun, sonra Sürdür'e dokunun. Güvenilir bir telefon numarası (doğrulama kodlarını almak için kullanacağınız numara) girin, sonra İleri'ye dokunun. Doğrulama kodu, güvenilir telefon numaranıza gönderilir.
Kalibrasyon ve doğrulama, şirketlerin üretim faaliyetlerini yürütürken ölçüm yaptığı noktalarda kullandığı cihazların güvenilirliğinin belirlenmesidir. Bilinenin aksine cihazların onarımı, bakımı veya doğru ölçmesini sağlamak değil cihazların ne kadar hata ile ölçtüğünün saptanmasıdır.
İlçe Nüfus Müdürlüklerine, yeni kimlik kartlarının dağıtımına yönelik olarak KIOSK'lar konuldu. Vatandaşlar İlçe Nüfus Müdürlüklerine giderek bu cihazları kullanabilir. KIOSKlar üzerinden yeni kimlik kartınızın şifresini aktif hale getirebilir veya değiştirebilirsiniz.
Sonraki aşamada uygulamanın sağ alt kenarında yer alan NFC butonu tıklayın ve kimliğinizi ön ya da arka kısmında yer alan çipi (yonga) cihaza yaklaştırın ve çip içerisinden okuma işlemi otomatik başlayacaktır. Android telefonlarda NFC arka kısımda yer almaktadır.
Sağ üst menüde yer alan isminize tıklayınız. Açılan seçenekler arasında benim sayfam butonuna tıklayınız. Doğrulama ekranında güncel cep telefonunuzu yazdıktan sonra cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu sisteme giriş yaparak cep telefonunuzu güncelleyiniz.
Kimlikle cep telefonu numarası doğrulama işlemi için güvendiğiniz bir kişiye ait NFC özelliği olan bir cihazı da (cep telefonu, tablet vb.) kullanabilirsiniz.
NFC özelliği de hayatımızı kolaylaştıran çözümlerden biri. Günümüzde akıllı telefonların ve saatlerin neredeyse hepsinde bulunan NFC özelliği, cihazlar arası iletişimi sağlayan bir teknoloji. Daha önce mobil ödeme yaptıysanız bu teknolojiyi kullandınız demektir.
“NFC Easy Connect” uygulamasını Android akıllı telefonunuza indirip yükleyin. Google Play™ Mağazasında “NFC Easy Connect”i arayın. Uygulama bazı ülke/bölgelerde indirilemeyebilir. “NFC Easy Connect” uygulamasını, ekran talimatlarını uygulayarak akıllı telefona yükleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri