Un kavrulup şekerli su ilave edildikten sonra bu karışıma eritilen peynir de eklenir. Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
ılık yemesi makbul olsa da soğuduktan sonra da büyük oranda lezzetini korur ancak sıcakken kıvamı bir başkadır. buzdolabında saklanıp yenmeden önce bir miktar ısıtıldığında yeniden kıvamını bulur.
Uzun süre raf ömrü bulunan helvanın, paketi veya kutusu açıldıktan sonra hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar.
Buzdolabına koyulmadan 10 gün süreyle peynir helvasını rahatlıkla yiyebilirsiniz. Dolapta olursa ya da dondurucuya atarsanız üç ay altı ay sonra bozulmadan kullanabiliriniz. Hatta dolaptan çıkarıp hafif ısıtırsanız bugünkü tazeliğinden daha da güzel oluyor.
İlgili 38 soru bulundu
Helva içinde koruyucu madde olmayan doğal ve bozulması zor dayanıklı bir üründür. Isı değişimlerinde yağlanma gözlenir, fakat bozulma olmaz.
Peynir helvasını fırınlamadan da servis edebilirsiniz. Fırınlanmış peynir helvasını tarçın eşliğinde de servis edebilirsiniz.
Yerken fark edilmese de gerçekten peynirden yapılıyor bu tatlı. Çanakkale iline bağlı Ezine ilçesinin, kendine özgü ve ilçenin ismiyle ünlenmiş Ezine peyniri kullanılıyor yapılışında. Damak zevkinize göre ister fırınlanmış ister fırınlanmamış sade olarak tüketilebiliyor.
hafifçe ısıtılıp dondurmayla yenmesi gerek yiyecek *.
· Helva, serin, ışık almayan, rutubetsiz ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabına konulmamalıdır. · Helvanın paketi yada kutusu açıldıktan sonra hava almayan kapaklı bir kap içerisine konulmalı ve bir ay içerisinde tüketilmelidir.
'BU TATLI GELİBOLU'YLA ÖZDEŞLEŞTİ'
O yüzden Gelibolu'ya gelip de peynir helvası yemeden gitmek olmaz. Bir de bu yöremizde deniz ürünleri çok meşhur. Balık yendikten sonra üzerine helva yenir. Bu sebeple balık ile diğer yemek çeşitleri yanında helvamız çok tercih ediliyor.
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Peynir Helvası Tarifinin Servis Önerisi
Servis sırasında üzerine kaymak, dondurma, Antep fıstığı, tarçın veya ceviz ilave edebilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin.
Un helvası sıcak yenmez, oda sıcaklığına ulaşmış veya buzdolabında soğutulmuş helva idealdir. Soğuyan helva tabaklara konularak servis edilir. Servis sırasında hazmı kolaylaştırması için soğuk şerbet de ikram edilir.
Hazırladığınız höşmerim tatlısını ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Höşmerimi fındık, badem gibi kuru yemişler veya Hindistan cevizi rendesiyle servis edebilirsiniz.Sütlü bir tatlı olduğu için höşmerimi buzdolabında muhafaza etmelisiniz.
Çanakkale'nin meşhur tuzsuz koyun peyniri, irmik,yumurta, pancar şekeridir. Kadir Yaşar ustamızın peynir helvası Çanakkalemizde çok meşhurdur. İşinin ehlinden kapınıza fırınlanmış peynir helvamızı gönderiyoruz. Yemeden önce çok az mikro dalgada veya fırında ısıtırsanız lezzetine lezzet katarsınız.
Peynir helvası, içerisinde un, şeker ve yağ olduğundan glisemik indeksi ve kalorisi yüksek bir tatlıdır. Bu nedenle kilo kontrolü yapan ve şeker hastası olan kişilerin tüketmesi uygun değildir.
Hafif bir renk veriyor sadece. Hazır peynir helvalarında da görebileceğiniz bu canlı rengini ancak safranla elde edebildim. Bu renk sizin için önemli değilse safran kullanmayabilirsiniz.
Bir Tekirdağ tatlısı olan peynir helvasının içinde tuzsuz taze peynir, buğday unu, (mısır unu ya da irmik de olabilir), toz şeker ve yumurta sarısı bulunur. Trakya'nın doğal ortamında beslenen hayvanların sütleri alınır ve helva yapımında kullanılacak olan peynire dönüştürülür.
Osmanlı mutfağının son dönemlerinde yapılan ve saray mutfağının en gözde tatlılarından biri haline gelen süt helvası, Bursa'da orijinal haliyle sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini koruyor. Birçok kişi, Türkiye'de yalnızca Bursa'da yapılmaya devam edilen süt helvasını yemek için şehre geliyor.
Kalori Bilgisi Peynir Helvası Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 221 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 150 gramlık miktarında Peynir Helvası 332 kalori bulunmaktadır. Peynir helvası, içerisinde un, şeker ve yağ olduğundan glisemik indeksi ve kalorisi yüksek bir tatlıdır.
Çanakkale meşhur tatlısı - Babalık Peynir Helvası
Babalık Peynir Helvası yorumu. Çanakkale'de tuzsuz peynir ile yapılan bir tatlı çeşididir. Çevre illerde yapılan peynir tatlısı ya da höşmerim ile karıştırılmamalıdır.
Peynir Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Yağ ve unu kavuruyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra, hemen kavrulan unun içine döküyoruz. Sonra peyniri ovalayıp döküyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri