Çanakkale'ye ait bir tatlıdır. Fırınlanmış ve fırınlanmamış olmak üzere iki şekilde tüketime sunulur.
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip çoban tatlısı olarak da bilinen 'peynir helvası', Türk mutfağının, vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Balıkesir yöresinin peynir tatlısı namıdiğer höşmerim tarifi, aynı zamanda Türk mutfağının en lezzetli peynir tatlılarından biri olma özelliğini taşıyor.
Antep Peynirli İrmik Helvası / Gaziantep Peynirli İrmik Helvası 10.02.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Höşmerim - Balıkesir
Bu yemekler özellikle düğün, hayır gibi törensel mahiyetteki toplantılarda hazırlanmakta ve davetlilere sunulmaktadır. 1 kg. tuzsuz taze peynir tencereye konur. İçine bir çay kaşığı kabartma tozu atılır. 2 yumurta sarısı çalkalanarak ilave edilir.
İlgili 19 soru bulundu
Malzemeleri ve yapımı konusunda pek çok farklılık ve aynı zamanda yanlış bilgi olan bir tatlı aynı zamanda peynir helvası. Hakkında yanlış bilinen şeylerden biri de Balıkesir höşmerimi ile aynı ya da çok benzer olması. Aslında taze peynirden yapılıyor olmaları dışında bir benzerlikleri yok.
Peynir Helvası neden sarı? Hafif bir renk veriyor sadece. Hazır peynir helvalarında da görebileceğiniz bu canlı rengini ancak safranla elde edebildim. Bu renk sizin için önemli değilse safran kullanmayabilirsiniz.
Nazilli Kar Helvası Aydın İline bağlı Nazilli merkez ile Nazilli'yi çevreleyen altı ilçe (Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan, Yenipazar, Sultanhisar, Buharkent) sınırları içinde özellikle yaz mevsiminde tüketilen, serinletici bir içecektir. Doğal kar ve vişne şurubu ürünün iki temel bileşenidir.
Tekirdağ iliyle özdeşlemiş olan Tekirdağ Peynir Helvası tuzsuz peynir, beyaz şeker, buğday unu ile yumurta sarısı veya renklendirici(E160a (karoten)) kullanılarak üretien peynirli un helvasıdır. Tekirdağ Peynir Helvası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Uşak Gelin Helvası/Uşak Gelin Tatlısı; su, beyaz toz şeker, buğday unu, tahin ve ceviz içi ile hazırlanan Uşak ilimize özgü bir üründür.
Özelliği. Aslı Mustafakemalpaşa peynir tatlısı olan ve yaygın adıyla Kemalpaşa tatlısı olarak bilinen tatlı ilçede günlük üretilir ve taze olarak tüketilir. İlçe dışında ise raf ömrünün kısalığı nedeniyle peynir oranı düşük ve kurutulmuş tatlı satışı yapılmaktadır.
Çanakkale meşhur tatlısı - Babalık Peynir Helvası
Tarihi Türk mutfağının meşhur yiyeceklerinden olan gerdan tatlısı, Edirne'ye has yöresel lezzetler arasında ön plana çıkmaktadır. Kuru erik, tarçın, yer fıstığı, kuru kayısı, kuru fındık ve kuru badem ile hazırlanan tatlı, sevilen lezzeti ile oldukça fazla tercih edilmektedir.
Höşmerim olarak da bilinen peynir tatlısının farklı bir versiyonu fırınlanmış peynir helvası tarifi. Yapılışı yöreden yöreye göre değişiklik gösteren tatlı Çanakkale'de taze taze hazırlanan tuzsuz Ezine peyniriyle hazırlanıyor.
10) Tatlı Konağı
Elbette Tatlı Konağı! İçerisi mutluluk dolu bu mekanda Edirne'nin meşhur peynir helvası ve tahinli Hayrabolu tatlısı en leziz tariflerle hazırlanıyor. Üstelik peynir helvasını burada dondurmalı servis ediyorlar.
Peynir kökeni oldukça eskiye dayanan bir yiyecektir. Peynir üretimine dair elde mevcut en eski arkeolojik bulgular M.Ö. 5000 yıllarına aittir ve günümüz Polonya'sında ortaya çıkarılmıştır. Çıkış noktaları Orta Asya, Orta Doğu ya da Avrupa olarak tahmin edilmektedir.
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Osmanlı mutfağının son dönemlerinde yapılan ve saray mutfağının en gözde tatlılarından biri haline gelen süt helvası, Bursa'da orijinal haliyle sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini koruyor. Birçok kişi, Türkiye'de yalnızca Bursa'da yapılmaya devam edilen süt helvasını yemek için şehre geliyor.
Uzun yıllardan beri Ordu'nun Perşembe ilçesinde üretilen Perşembe Ceviz Helvası, Ordu iline özgü bir tatlı türüdür. Helva yapımında kullanılan temel hammaddeler şeker, su, çöven ekstraktı ve ceviz içidir.
Kastamonu ile özdeşleşmiş lezzet olan çekme helva Kastamonu'lu ustalar tarafından özenle imal edilmeye devam etmektedir. Siz de, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Çekme Helva'nın nasıl yapıldığına şahit olabilir ve bu lezzeti sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.
Kastamonu yöresine ait hazırlanışı emek isteyen çekme helva da bu tarih kokan ve lezzetine doyum olmayan efsane tatlar arasında yer alıyor. 1800'lü yıllardan bu güne kadar uzanan oldukça eski bir geçmişe sahip. Osmanlı zamanında padişahların sofralarının vazgeçilmez tatlılarından olduğu da söyleniyor.
Kıtır Helva (Erzurumun Vazgeçilmez Lezzetlerinden)
Hayrabolu Tatlısı; Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesinin Trakya şivesinde söylenişi Hayrabol ismiyle de bilinen ana malzemesi irmik ve tuzsuz peynir olan şerbetli bir yöresel tatlıdır.
Tuzsuz taze peyniri güzelce ufalayarak derin bir tencereye alın ve tereyağı ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Malzemeleri kısık ateşte ara ara karıştırarak peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin. Eklediğiniz peynir tamamen eridiğinde sırayla toz şekeri, unu ve irmiği karışımın içerisine ekleyin.
Buzdolabına koyulmadan 10 gün süreyle peynir helvasını rahatlıkla yiyebilirsiniz. Dolapta olursa ya da dondurucuya atarsanız üç ay altı ay sonra bozulmadan kullanabiliriniz. Hatta dolaptan çıkarıp hafif ısıtırsanız bugünkü tazeliğinden daha da güzel oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri