İlaç Tedavisi: Kortizonlu keloid kremleri, retinoid kremler, imuquimod, silikon içeren kremler ve örtüler ile keloid tedavi edilebilir. Cerrahi Müdahale: Çok gerekmedikçe cerrahi tedavi önerilmez. Çünkü keloid, cerrahi müdahalelerden sonra %50-100 oranında tekrar edebilir.
Klasik olarak ilk yara kenarlarının üzerinde aylar içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Nadiren kendiliğinden iyileşir.
Bu kapsamda ılık tuzlu suyla nazikçe kompres yapılabilir. Bu sayede şişliğin ve enflamasyonun azaltılması hedeflenir. İyileşme sürecinin desteklenmesi için çay ağacı yağı ve lavanta yağı gibi bazı doğal antibakteriyel maddelerin piercing bölgesine uygulanması söz konusu olabilir.
İltihaplanma, kızarıklık ve ağrı oluştuğunda ne yapmalıyız? Eğer kızarıklık sadece piercing bölgesinde ve 0,5 cm'den küçükse piercing çıkarılmadan antibiyotikli krem ile iyileşmesi beklenebilir. 1 hafta sonra düzelme olmaz ise piercing çıkarılmalı ve yara yerinin iyileşmesi beklenmelidir.
Antibakteriyel Krem veya Jel: Piercing iltihabında, bir antibakteriyel krem veya jeli (eczane veya doktor önerisiyle) iltihaplı bölgeye uygulayabilirsiniz. Ancak, herhangi bir krem veya jeli kullanmadan önce doktorunuzun veya piercing uzmanınızın önerilerini almanız önemlidir.
İlgili 18 soru bulundu
Enfeksiyon riskini azaltmak için piercingi günde iki kez sabunla ve ılık suyla temizleyin. Temizleme sırasında doğal bir antiseptik olduğu için deniz tuzlu solüsyon da kullanabilirsiniz.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir.
Sonuç olarak, piercing yapıldığında hafif şişmeler normaldir. Ama yine de bu şişlikleri gözlemlemelisiniz. İlk şişlik kaybolduktan sonra tekrar şişme meydana gelirse, bu bir enfeksiyonun belirtisi olabilir. Kızarıklık veya hassasiyet gibi diğer semptomların eşlik ettiği şişlik olası bir enfeksiyon belirtisidir.
İlaç Tedavisi: Kortizonlu keloid kremleri, retinoid kremler, imuquimod, silikon içeren kremler ve örtüler ile keloid tedavi edilebilir. Cerrahi Müdahale: Çok gerekmedikçe cerrahi tedavi önerilmez. Çünkü keloid, cerrahi müdahalelerden sonra %50-100 oranında tekrar edebilir.
Piercing uygulaması yapıldıktan sonra iyileşme sürecinde BATICON dermosept veya Tentürdiyot ile temizlenmelidir. Yine bu süreçte TERRAMYCINE pomad ya da FUCIDIN pomad ile iyileştirilmelidir.
Bir su bardağının yarısına kadar gliserinli deterjan koyulur daha sonra bardakta kalan boş yerin yarısı kadar kolonya eklenir. Bardağın üzerine en son 10-15 damla kadar aseton eklenir ve karışım iyice çalkanır. İyice çalkalanan karışım sizlere baloncuk suyunuzu vermiştir.
Tragus bölgesinde ortaya çıkan şişliğin giderilmesi için işlemden sonraki ilk birkaç gün, 10 ila 15 dakikalık sürelerle buz kompresi yapılabilir. Buz torbası tragus piercing bölgesine uygulanırken buz torbası steril bir beze sarılmalıdır.
Daha yüksek koruma isterseniz kremden 15 dk. önce kulak çöpü ile baticon sürebilirsiniz. 24 saat banyoya girmeyin. 24 saat sonrası banyo öncesi yukarıda yazılan şekilde krem sürün. Banyodan çıktıktan sonra da işlemi tekrarlayın.
Keloid Kendiliğinden Geçer mi? Keloidler oluştuktan sonra kendiliğinden geçmemektedir. Travma sonrasında deride oluşan lezyonlar genellikle kalıcı olmaktadır. Bu sebeple küçülmez ya da kaybolmazlar.
Keloid, kanser ya da başka bir hastalığa dönüşmediği bilinmektedir. Ancak tedavi edilmediği taktirde gerilemesi veya kaybolması gibi bir durum da söz konusu değildir.
Kortizonlu kremler, retinoid kremler, silikon içeren krem ve örtüler de keloidi azaltabilmektedir. Keloid içine lokal kortizon injeksiyonları keloid tedavisinde faydalıdır. Pulsed dye lazer keloid tedavisinde belli oranlarda başarılı olmaktadır.
Uygun faktörler iyi bi yara iyleşmesi anlamına gelmekte. Yeterli beslenme, yeterli kan akımı, uygun yara yönetimi, yara gerginliğinin azaltılması, iyi bir nem ortamının sağlanması ve bakteriyel kontaminasyonu minimize etmek gibi.
Keloid Kendiliğinden Geçer Mi? Genellikle keloidler kendiliğinden geçmezler. Deride oluşan bir travma sonrası normalden daha fazla kolajen üretimi nedeniyle aşırı doku büyümesidir. Bu nedenle keloidler genellikle kalıcıdır.
Diğer kabarık yara izlerinin aksine, keloidler, yara izine neden olan yaradan çok daha geniş alana yayılır ve büyür.
Bir hafta sonra çıkarmanız ve tekrar takmanız gerekmez. Uzun süre kullanımda herhangi bir sorun yaratmaz. iyileşmesi için en az iki ay çıkartılmaması gerekir. burun piercing'i yaptırdıktan sonra, ıslak ve nemli bırakmayın, kuru tutmaya ve bir yerlere takılmamasına dikkat edin. Üzerine yatmayın.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Çıkarma ya da takma işlemini gerçekleştirmeden önce ellerinizi muhakkak yıkamalısınız. Sonrasında kolonya veya bir dezenfektan yardımı ile gereken hijyeni sağlayabilirsiniz. Piercing modellerinde bulunan ve topçuk olarak adlandırılan kısımdan yardım alabilirsiniz.
Arkası Düz Piercing Çıkarılışı
Topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için iğne ya da pens kullanılması tercih edilebilir. Bu tür durumlarda iğne ya da pens hafifçe döndürülür, aynı zamanda topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için nazikçe baskı uygulanır.
İyileşme süresi 6-8 ay sürebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan kulağınıza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; Kıkırdak dokuda kan akışı çok az olduğundan iyileşme süreci 2-6 ay sürebilir.
Alkol, hidrojen peroksit veya Piercing Bakım Süreci bölümünde listelenmemiş herhangi bir solüsyon veya krem kullanmayın. Piercing için hazırlanmış, tıbbi sınıf bir antimikrobiyal piercing spreyi olan OPTİMUS'u öneriyor ve satıyoruz. Bir eczaneden satın alıcaksanız eğer, teramisin veya fucidin kremler kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri