Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, vatandaşların noterlik işlemleri için internet üzerinden randevu alabilmelerini, bazı işlemlerin noterliklere gidilmeden yapılmasını sağlayan "e-Noter" uygulamasının bugün başladığını bildirdi.
Taşınmaz Satış Sözleşmesi işleminizi Noterlikte gerçekleştirmek için çevrimiçi olarak randevu alınmalıdır..
Hayır randevuya gerek yok gidip sıra almanız kafidir.
Nöbetçi noterde de aynı şekil mi ve öğle arası oluyor mu noterlerde?
Vatandaşlarımız E-Başvuru portali üzerinden istediği Noterliğe “ihtarname/ihbarname” işlem başvurusu yaparak, Noterliğe gelmeden işlem belgesini hazırlatabilmekte, hazırlanan belgeye ait Noterlik ücretinin Noterliğin IBAN adresine yatırılması sonucunda, işlem belgesi elektronik olarak imzalayabilmektedir.
Noterlik randevu işlemlerinizi Türkiye Noterler Birliği internet sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru işlemini tamamladığınızda sistem otomatik olarak başvuru numarası oluşturur ve randevu bilgilerinizi başvuru sırasında girdiğiniz e-posta adresine gönderir.
İlgili 39 soru bulundu
Muayene olmak isteyip randevu bulamadığınız poliklinik veya hekime artık randevu talebi oluşturmanız mümkün. mhrs.gov.tr ve MHRS Mobil'de aradığınız kriterlerde tüm randevular doluysa size talep oluşturma seçeneği sunarak boşalan randevuları haber veriyoruz.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer yöntem ise www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Noter huzurunda imzalanan sözleşme ile kişi vekil tayin edebilir. Ancak her zaman vekaletname vermek için notere gitmek gerekli değildir. Yetkilendirme ve işlem yapmak için yetki veren kişinin kimlik fotokopisi de kullanılabilir.
Genellikle noter üzerinden yapılan vekalet işlemleri e-devlet üzerinden de hızlı bir şekilde yapılabiliyor.
NOTER ONAYI BİLGİLENDİRME
Noterde, tek sayfa tercüme belgesi onay ücreti 565 TL dir. Türkiye'deki tüm noterlerde ücretlendirme aynıdır. Bu ücrete tercüme ücretleri dahil değildir.
Noter aracılığıyla yollanan ihtarname ortalama 1-15 gün arasında ulaşır ancak duruma göre bu süre değişiklik gösterebilir. İhtarnamenin APS ile gönderilmesi durumunda ise ortalama 1-2 gün içerisinde ihtarname gidecektir.
İlgili kanunda düzenlenen harçlar ise 7344 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 6 Temmuz 2023 tarihinde %50 oranında arttırılmıştır. Böylece güncel olarak noterlerde düzenlenecek vekaletname ücreti 288 TL'dir.
Başvuru Merkezine Başvurun: Noterlik başvurusunu yapmak için İstanbul'da bulunan Adalet Bakanlığı Noterlik İşleri Genel Müdürlüğü'ne doğrudan başvuru yapmanız zorunludur.
NOTERLİK Noter işlemleri, harçları ve gerekli belgeler hakkında bilgi alabilirsiniz. Noterlik İşlemi Başvurusu (Vekaletname-Azilname-Muvafakatname-Taahhütname-Sözleşme vb.) Randevu aldıktan sonra şahsen başvurmanız gerekmektedir.
Bir satış veya farklı bir işlem için noterler üzerinden vekalet vermek gerekebiliyor. 2023 yılında noter vekalet işlemi 192 TL'den başlıyor. Vekaletin türüne göre bu rakam değişebiliyor. Örneğin, genel vekalet verecekseniz 1.000 TL civarında ödeme yapmanız gerekiyor. Bu rakam 1900 TL'ye kadar çıkıyor.
Hiçbir noter fiyatları kendisi belirleyemez ve belirlenen ücret tarifesini uygulamak zorundadır. Noter vekalet ücretleri ise vekaletname türüne göre farklılık göstermektedir.
Başka İlde Yaşayan Birine Vekalet Verme
Böyle bir durumda kişi, noter huzurunda bulunamayacağından dolayı, size nüfus cüzdanının bir fotokopisini gönderebilir ya da mail yoluyla iletebilir. Fotokopiyi çıktı alıp notere giderek işlemleri başlatabilirsiniz.
Kimlik belgeleriniz ile size en yakın Türk konsolosluğuna giderek süreci başlatabilirsiniz. Öncelikle noter vasıtasıyla ülkenize ait dil ile vekalet vermelisiniz. Bu dil yaşadığınız ülkenin dili olmalıdır. Sonrasında ise konsoloslukta yeminli tercüman ile çeviri yapılarak vekalet verme işlemi tamamlanacaktır.
Vekâlet veren kişi adına bir başkasının vekâlet düzenlettirmesi mümkün değildir. Vekil tayin edilecek kişinin ayrıntılı nüfus bilgilerinin (Baba adı, doğum tarihi, T.C. Kimlik numarası) getirilmesi yeterli olup, şahsen gelmesi zorunlu değildir.
Uzaktan kurban vekaleti nasıl verilir diye düşünenleri aydınlatalım. Vekâlet yüz yüze verilebileceği gibi verirken telefon, faks veya internet vb. iletişim araçları vasıtasıyla da verilebilir. Telefonda kurban vekaleti nasıl verilir derseniz, yüz yüze verilen vekalette söylenen cümlelerin kullanılması uygundur.
Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak ya da telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları vasıtasıyla verilebilir.
Vekalet vermek için gerekli olan 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanıdır. Ayriyeten kişinin işi ne ise onun belgeleri de gereklidir. Bu belgelerle birlikte notere gidilerek vekalet işlemleri kolaylıkla halledilebilir.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Hızlı Randevu
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
İnternetten randevu almak istiyorsanız, mhrs.gov.tr adresine giriş yaparak randevu oluşturabilirsiniz. MHRS online işlemler sayesinde randevu alma, randevu iptal etme ve randevu sorgulama yapılabilmektedir. https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresini ziyaret ediniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri