Piercing taktırdığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz hatta oldukça havalı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir.
Yüzünüze ya da vücudunuza yaptıracağınız piercingler, çıkarıldığında iz bırakabilir. Bu izler, uygulama yapılan bölgeye ve cilt yapısına göre farklı miktarlarda olabilir.
Kullanmamaya bağlı olarak kapanan deliği tekrar açabilmek için, ilk delik açılan yere gitmek ve orada hijyenik koşullara uygun olarak tekrar delik açtırmak gerekir. Bunu taktığınız hızmayı sıcak suda bekleterek steril hale getirip delik açmayı gerçekleştirebilirsiniz.
Alkol ve kimyasal madde içermeyen bir temizleyiciyle bölgeyi temizlemek, ardından uygun bir nemlendirici uygulamak etkili bir yöntemdir. Cilt bakım rutininin düzenli bir şekilde uygulanması cildin iyileşme sürecini hızlandırarak iz görünümünün azaltılmasına yardımcı olabilir.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Takınızı çıkarmayın.
Piercing deliğinizin kapanmasını istemiyorsanız, deliğin kapanmasını önlemek için bu süre boyunca takıyı çıkarmayın. Piercing deliği iyileştikten sonra takıyı çıkardığınızda bir girinti veya delik görebilirsiniz.
Piercing küpelerinde medikal çelik ve titanyum gibi insan vücuduna uyumlu, alerji yapmayan, steril materyaller kullanılır. Bir hafta sonra çıkarmanız ve tekrar takmanız gerekmez.
Eski yara izlerinin geçmesi için çeşitli lazer tedavi yöntemleri tercih edilebilir. Bunlar arasında iğneli lazer, radyofrekans, IPL lazer ve kimyasal peeling gibi yöntemler bulunur. Yaranın boyutu ve oluşum zamanına göre en doğru tedaviye uzman eşliğinde karar verebilirsiniz.
Bölgenin tamamen iyileşmesi yaklaşık 1- 2 ay sürebilir. Göbek Deliği: Genellikle dikey olarak delinerek piercing takılır. 1,6 mm kalınlığında muz piercingler tercih edilebilir. Göbek deliğinin iyileşmesi 3 – 6 ayı bulabilir.
Hiçbir yara izi, yapılacak her türlü işlem ya da kullanılan ilaçlar ile tamamen eski haline gelmesi mümkün olmayan izlerdir. Ancak gözle görülür ya da dikkat çekici olarak ortaya çıkan yara izlerine cerrahi müdahale ve seçilmiş vakalarda uygulanan lazer tedavisi ile kabul edilebilir ölçülere getirilebilir.
Tıkanmış kulak el muayenesinden sonra delinip delinmeyeceği anlaşılır. Eğer tamamen iyileşmişse kendiniz delik açamazsınız. Eczaneye gitmenizde fayda var. Ama sadece ölü hücreler ile birikmiş ve tıkanmışsa o zaman aynı yerden delebilirsiniz.
1-2 haftada değiştirilecek kıvamda iyileşir. 1-2 ayda ise tamamen iyileşir ve ömür boyu kapanmaz, sadece delik küçülür.
Kulağınızı deldirdikten sonra en az 2 hafta boyunca küpeyi çıkartmamalısınız. İlk travmadan sonra çıkarttığınız durumda 1-2 gün içinde kulak deliği kapanır. Uzun dönemli küpe kullanımından sonra deliğin kapanması için 3-4 ay belki de daha fazla süre geçmesi gerekmektedir.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir.
Piercing değiştirme işlemi ilk delimden en az 1 ay sonra yapılmalıdır ve acısız bir işlemdir. Daha erken değiştirmek isterseniz vücut kendini hemen yenilediğinden takamayabilirsiniz veya mikrop kaptırabilirsiniz. En mantıklısı tamamen iyileşmesini beklemektir.
Bildiğim kadarıyla, piercing noktasının kapanması için, beyin o noktayı yara olarak algılıyor. Ancak uzun süredir mevcut olan alanlarda kapanma durumu yaşanmıyor.
8. Conch piercingi
Listemizin acı skalasında birinciliğe oynayan conch piercingi çok fazla tercih edilen bir model değil.
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
Temiz koşullarda oluşmuş, sadece cilt dokusunu etkileyen kesici alet yarası ile, toz toprak içinde kalmış, ezilmiş, cilt yanında cilt altı dokuları da etkileyen yaralar farklı iz bırakır. Geniş doku ezilmesi ve doku kaybı olan alanda kan dolaşımı ve doku iyileşmesi daha zordur.
Belirgin iz durumlarında özellikle kaza ve travmalardan sonra yüzde kollarda kalan izler maalesef tamamen geçirilemez. Bunları azaltmak mümkündür. Bazı çok kötü izlerde cerrahi müdahale yapılarak en azından yaranın kalınlığı, genişliği azaltılmaya, daha ince bir hale getirilmeye çalışılır.
Yaraların iyileşme sürecinin ilk aşamasında kanın pıhtılaşmasıyla kanama durur. Kan pıhtısının yüzeyi hava ile temas ettiğinde sertleşir ve yara kabuğu oluşur. Hasar gören dokuların onarılması için kolajen proteini üretilir.
Eğer kızarıklık ve iltihaplanma geniş alanda ise piercing çıkarılıp bölgenin iyileşmesi beklenmelidir.
Bazı madddeler ise görüntü kalitesini bozar ancak MR cihazının bunlara etkisi yoktur. Göz rimeli, diş dolguları, piercing ve dövme bunlara örnektir.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri