Bir elinizle piercingi iç taraftan, diğer elinizle dış taraftan tutup piercingi saat yönünün tersine yönde döndürmeye devam edin. Piercing gevşeyip çıkarılmaya hazır hale geldiğinde yavaşça çekip çıkarın.
Yapılması gereken piercing üzerine bir miktar yağ ya da vazelin uygulamak ve birkaç dakika beklettikten sonra sıkışan piercingi nazikçe itmektir. İtme işlemi sırasında kesinlikle zorlamamaya özen göstermek ve aşırı güç kullanımından kaçınmak gerekir.
Burnun delinmesi ile takılan piercingler çoğunlukla klipsli bir tasarıma sahiptir. Çıkarma işlemi için klipsin çevrilmesi yeterlidir. Ancak iyileşme süresinin bitimine kadar çıkarma işleminin yapılması önerilmez.
Piercinglerin genel olarak sistemi vidalar ve somunlarla aynıdır. Saat ibresi yönünde sıkışır, tersi istikametinde açılır. Toplardan birini tutup diğerini çevirerek açabilirsiniz. Bunun yanında geçmeli piercing çeşitleri de mevcuttur bunları ise top kısmından çekilerek çıkartılır.
En az iki ay çıkartılmamalıdır, çıkartılırsa delim yeri iyileşebilir ve delim kapanabilir. Bu süre yapılan yere göre değişir.
İlgili 31 soru bulundu
Bir elinizle piercingi iç taraftan, diğer elinizle dış taraftan tutup piercingi saat yönünün tersine yönde döndürmeye devam edin. Piercing gevşeyip çıkarılmaya hazır hale geldiğinde yavaşça çekip çıkarın.
Top vida ya da bilye şeklinde olabileceği gibi bazılarının vidalı ya da basınçlı bir şekilde tutturulması da mümkündür. Piercing topunun çıkarılması için saat yönünde ya da saat tersi yönünde döndürülür. Vidalıysa dikkatlice gevşetilirken basınçlıysa hafifçe bastırılıp çıkarılması gerekir.
Piercingi çıkarmak için ucunda bulunan topçuğu çevirmelisin. Topçuğun yönü piercingin takıldığı bölgeye göre sağa ya da sola doğru çevrilebilir.
Burun piercingi halka şeklindeyse, piercing burunda döndürülerek bağlantı yeri burun deliğinin dışına çıkarılır. Daha sonra elle nazikçe aralanarak uçlar birbirinden ayrılır ve piercing burundan çıkarılır.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
Hızma çıkarma işlemi için öncelikle takının gövdesinden tutarak ağız kısmını açmanız gerekir. Takıldığı yönün tersinde hareketlerle kolay bir şekilde piercing yerinden çıkarılabilir.
DELME İŞLEMİNDEN SONRA 6-8 HAFTA BEKLEYİN
“Komplikasyonsuz bir deldirme işlemi sonrasında (enfeksiyon, alerji vb.) iyileşme periyodu olan 6-8 hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir. Sonrasında da kendi hijyenine dikkat edilmeli kulağa temas edebilecek şeylerden sakınılmalı, eller iyi yıkanmalı ve öyle dokunulmalıdır.
Bu eksikliğin yanı sıra 2019 yılında yapılan açıklamada ulaşım kartları, anahtar, toka ve piercing ile sınavlara girilebileceğinden söz edilmiştir.
Bununla birlikte helix piercing iyileşme süresi genellikle 3 ila 9 aydır. Kişinin bağışıklık sistemi, yaşam tarzı alışkanlıkları, piercing bakımının düzenli olarak yapılıp yapılmadığı gibi etkenler helix piercing iyileşme süresi üzerinde etkilidir.
Burak, ÖSYM'nin 'Basit piercing' tanımlaması ile ilgili bunların takılıp-çıkarılmasının kast edilmiş olabileceğini ifade ederken, “ÖSYM; 'Basit piercing' tanımı ile 'Ucu top şeklinde halkalı, burmalı ve geri çekilerek çıkarılabilenleri', kast etmiş olabilir. Buna göre, zor piercing esneyen ve vidalı olanlardır.
Arkası düz piercinglerin arka kısmında bir top ya da vida bulunur. Topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için iğne ya da pens kullanılması tercih edilebilir. Bu tür durumlarda iğne ya da pens hafifçe döndürülür, aynı zamanda topun çıkarılması ya da vidanın gevşetilmesi için nazikçe baskı uygulanır.
Piercingi dilediğiniz zaman kolaylıkla hayatınızdan çıkarabilirsiniz ancak bir piercingi çıkardığınızda ileriyi düşünerek uygun adımlar atarak yara izi miktarını en aza indirmek için muhakkak önlem almalısınız. Genellikle kaş, göbek ve dudak piercinglerinin izleri oldukça acımasız olabilir.
Piercing'ine dokunmadan önce, ellerini antibakteriyel sabunla iyice yıkamak çok önemlidir. Aksi taktirde, ellerindeki bakteriler temelde açık bir yara olan piercing'ine temas edebilir ve bir enfeksiyona neden olabilir. Bir parça pamuğu tuz solüsyonuna batır. Temiz bir makyaj pamuğu alıp tuz solüsyonuna batır.
3. Takıyı çevirmek, bükmek veya döndürmek gibi eylemler iyileşme süreci içerisinde yapmamalısınız; temizlerken, takıyı mümkün olduğunca hareket ettirmekten kaçının.
Delinen bölge iyileştikten sonra dikkat edilmesi gerekenlerin başında, yemek yerken ve uyurken piercingin çıkarılması gelir. Aksi halde dil, damak, yanak içi ve dişler zarar görebilir. Ayrıca piercingi yutma tehlikesi vardır.
Bir disk pamuğa ya da pamuklu çubuğa bir miktar temizleme solüsyonu veya cilt dezenfektanı dökün. Sonrasında küpenin çevresini güzelce silerek temizleyin. Hijyen aşamasının ardından küpeleri çıkarma aşamasına geçebilirsiniz. Küpeleri tek elinizle çıkarmak riskli olabilir.
“Titanyum piercing nasıl anlaşılır?” sorusuna cevap olarak ürünlerin hem hafif hem uzun ömürlü olduğu söylenebilir. Titanyumdan üretilen ürünler, kullanım süreci boyunca kararmamasından ayrıca oksitlenme yapmamasından anlaşılabilir. Titanyum kullanılarak imal edilen piercingler ömürlük kullanılabilir.
İlaç Tedavisi: Kortizonlu keloid kremleri, retinoid kremler, imuquimod, silikon içeren kremler ve örtüler ile keloid tedavi edilebilir. Cerrahi Müdahale: Çok gerekmedikçe cerrahi tedavi önerilmez. Çünkü keloid, cerrahi müdahalelerden sonra %50-100 oranında tekrar edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri