Vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, online olarak verilen bir hizmettir. Vergiler internet üzerinden, vergi dairesine gitmeden rahatlıkla ödenebilir. Yani vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmez.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Ayrıca Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ait banka kartlarıyla, vergi dairelerince tahsil edilen tüm vergi, harç ve idari para cezası vb. ödemelerin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılabilmesi mümkündür.
Vergi borcu yapılandırmada ödemeler tercihe göre peşin veya taksitli bir şekilde gerçekleştirilebilir.
İnteraktif Vergi Dairesi'nin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Kampanya Koşulları
gib.gov.tr'den World Pay QR Kod ile yapacağınız vergi ödeme işlemleriniz 3 taksite bölünecektir.
İlgili 22 soru bulundu
İkişer ay şeklinde yapılacak olan taksitler 6,9,12 ve 18 taksit olarak değişkenlik gösterir.
Kredi kartı borcu ilgili mevzuat kapsamında "kredi kartı üzerinden yapılandırılırsa" en fazla 12 ay olarak taksitlendirilebilir (ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda ise vade 36 ay olabiliyor).
Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak ...
Konu ile ilgili en çok sorulan sorulardan biri “Vergi dairesine kredi kartı ile ödeme yapılır mı?” şeklindedir. Vergilerin kredi kartı ile ödenmesi, online olarak verilen bir hizmettir. Vergiler internet üzerinden, vergi dairesine gitmeden rahatlıkla ödenebilir. Yani vergi dairesi vezneleri kredi kartı kabul etmez.
Nakit kullanımının azaltılması ve ödeme kanallarının çeşitlendirilmesi amacıyla, Başkanlığımız tarafından vergi dairelerinde fiziki POS cihazları aracılığıyla kredi kartları ile ödeme yapılabilmesi mümkün hale getirilmiştir.
Vergi borcu yapılandırması için başvuruda son gün geldi. Vergi borcu yapılandırılması başvuru süresi bir ay uzatılarak son başvuru tarihi 3 Temmuz 2023 olarak belirlendi. Vergi borcu affı için Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresine giriş yapılacak ya da vergi dairelerine giderek şahsen yapılacak.
Başvuru yeri
Yapılandırma için bağlı bulunulan vergi dairesine ya da diğer vergi dairelerine şahsen başvuru yapılabilir. Bağlı olunan vergi dairesine posta yoluyla da başvuru mümkün.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Tahsilat Genel Tebliği"- ne göre, vergi dairelerine borcu olanlar borçlarını ödemede zor duruma düşmüşlerse, 6183 sayılı Kanun kapsamında borç, tecille, taksitler halinde ödenebiliyor.
MTV ödemelerini peşin olarak yapabileceğiniz gibi kredi kartı aracılığıyla taksitli bir şekilde de yapabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı ve İnternet Vergi Dairesine bağlı web siteleri üzerinden ya da ilgili bankalar aracılığı ile taksitler hâlinde ödeyebilirsiniz.
- gib.gov.tr adresi üzerinden doğrudan yapılacak 300 TL ve üzeri peşin ödemeler sonradan 2 veya 3 taksit olarak faizsiz taksitlendirilebilecektir.
Vergi borçlarından aşağıdaki listede yer alan vergiler için en fazla 500.000 TL tutarında ödeme kredi kartıyla yapılabiliyor. Diğer vergi, ceza ve harçlar için ise herhangi bir limit sınırı bulunmuyor. Sizler için derlediğimiz bu yazımızda, kredi kartı ile vergi ödemeleri hakkında bilmeniz gerekenleri aktardık.
Ticari Kredi Kartlarınız ile T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından aşağıda belirtilen vergi türlerinden 50.000 TL'ye kadar olan borçlarınızı, www.gib.gov.tr adresi üzerinden erişilen “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulaması üzerinden ödeyebilirsiniz.
KREDİ KARTI
Kredi taksit ödemelerinizi veya gecikmiş borçlarınızı kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
7- Kredi Kartı İle Ödeme Yapılabilecek:
Bu fıkra hükmüne göre taksitlerin kredi kartı kullanılmak suretiyle ödenmesi, katsayı uygulanmasına engel teşkil etmez.” hükmü yer almaktadır. Bu hüküm, 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan alacak tutarının kredi kartı kullanılmak suretiyle de ödenmesine imkân vermektedir.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca yayımlanan 31.05.2023 tarihli ve 2023/2 Seri No.lu Tahsilat İç Genelgesi ile, 7440 sayılı Kanunun 10/27. maddesi gereğince tahakkuk ettirilen “Ek Kurumlar Vergisinin” 6183 sayılı Kanunun 48. maddesi kapsamında 12 aya kadar taksitlendirilmesine imkan sağlanmıştır.
- Kampanya 1 Aralık 2022-31 Ocak 2023 tarihleri arasında geçerli olacaktır. - Taksit ayrıcalığı için 300 TL alt limit 200.000 TL üst limit bulunmaktadır. - Vergi ve Tapu Harç Ödemelerine Taksit Kampanyası Kapsamında; yapılacak ödemeler için sonradan faizsiz 2, 3 veya 4 taksit seçenekleri sunulacaktır.
Taksitlendirilen işlemler işlemin orijinal açıklaması ile ekstreye yansıyacaktır, sadece yanına taksit bilgisi eklenecektir. Nakit çekimler, sigorta, fatura ve vergi ödemeleri taksitlendirilemez. İşlem taksitlendir talebinizi hesap kesim tarihinize kadar iptal edebilirsiniz.
Pek çok banka, sonradan taksitlendirme hizmeti de sunmaktadır. Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir tutar karşılığında ya da ücretsiz olarak borcun taksitlendirilmesi mümkündür. Kredi kartıyla yapılan alışveriş veya çekilen nakit miktarı taksitlendirilerek ödenebilir.
Kredi kartı yapılandırma en fazla 12 taksit ile yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri