Tüpler ocak veya şofben gibi cihazlardan daha alçak bir seviyede tutulmalıdır. Tüpler kapalı ortamda saklanacak ise tabanda havalandırmayı sağlayacak delikler açılmalıdır. Bodrum gibi hava akımının sağlanamadığı yerlere tüp konulmamalıdır.
Tercihen tüp, pas ve tüp hasarını en aza indirmek için su geçirmez bir örtü altında, bu amaçla satılan bir tüp kutusu içinde veya üstü kapalı, yanları açık bir alanda saklanmalıdır.
Hava sıcaklığı ve kesafet oranı sebeplerine bağlı olarak içerisindeki gaz miktarı litre olarak da belirtilebilir. Piknik tüpü ağırlığının hafif olması sebebi ile ev, balkon, kamp, kulübe tüm açık alanlarda kullanılabilir.
Tüpler direkt güneş ışığı altında depolanmamalıdır. Güneşte bırakılan tüplerin iç sıcaklığı istenmeyen değerlere yükselebilir ve ayrıca tüpün üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin solmasına neden olabilir.
tüpler sıcak ortamda patlar. Bunun sebebi tepkimedir. sıcaklğın ile tüpün sıcaklığı birleşince tüp patlar.
İlgili 44 soru bulundu
Aygaz kamp tüpü 15 saat 20 dakika kullanım süresi sağlıyor. Tabi bu süreyi etkileyen en önemli faktör ortam sıcaklığı. 15 saat 20 dakikalık bu test, 20 derece ortam sıcaklığında sağlanmış. Yani yaz kampları için bu süre geçerli.
2 kg LPG içeren küçük tüp, dar ve geniş çemberli olmak üzere iki farklı seçenek ile sunulmaktadır. Açık alanlarda ve evde rahatlıkla kullanılabilir. Bu farklı kullanım alanlarında en yüksek performans ve güvenliği sağlamak için tüplerimizin Aygaz cihazlarıyla birlikte kullanılması tavsiye edilir.
LPG kesinlikle ZEHİRLİ DEĞİLDİR, kısa bir müddet teneffüs edilmesi zehirlenerek ölüme sebep olmaz. Ancak, LPG havadan daha ağır bir gaz olduğundan yere çökmekte ve zeminden itibaren yukarıya doğru birikmektedir.
-LPG havaya göre daha ağırdır. Kaçak olduğunda zemin ve çukur yerlerde birikir. Hava ile karışan gaz en küçük bir kıvılcımda patlamaya ve yangına neden olur.
Tüpün tam dolu olduğundan nasıl emin olurum? Hologram kapağı gördüğünüz anda, Aygaz tüpünüzün tam dolu olduğundan ve ilk defa sizin tarafınızdan kullanılacağından emin olabilirsiniz.
İster özel tasarımlı ocağıyla, balkonda, bahçede piknikte veya dilediğiniz her yerde kullanın.
Dedantöre müdahale edilmemelidir. Tüpün vanasını açma kapama dışında tüpe müdahale edilmemelidir, vana ve dedantör bağlanacak dişleri darbelerden, sivri veya kesici cisimlerle temastan korunmalıdır.
Tüpleri, içinde bulunan gazın özelliğine göre ayırarak depolayın. Dolu ve boş tüpleri ayrı yerlerde depolayın. Boş oksijen tüpleriyle boş yanıcı gaz tüplerini birlikte depolamayın. Aşındırıcı sıvılar ve yanıcı-tutuşturucu madde kaynaklarını, gaz tüplerinin depolandığı alanda bulundurmayın.
Tüpler Kendiliğinden Açılır mı? Bağlanan tüpler açık ya da kapalı ameliyatla açılabilmektedir. Tüplerin hasar almaması ve yeniden gebelik oluşabilmesi adına uzmanı tarafından nazik dokunuşlarla ameliyat gerekmektedir. Ancak tüpler enfeksiyon gibi bir nedenle tıkanmış ise ilaçla tedavi etmek mümkündür.
Tüp cihazın hortum bağlantı rakoru tarafına yakın yerleştirilmelidir. Hortum, fırın gibi bir cihazın arkasındaki sıcak bölümlerden uzak tutulmalıdır. Uyunan mahallerde tüp bulundurulmamalıdır. Tüpler merdiven altı ve boşluğu gibi bodrum katı yerlerde konumlandırılmamalıdır.
LPG, bütan ve propan gazlarına ve bunların belirli oranlarındaki karışımlarına verilen genel isim olup Türkiye'deki ev tüplerinde kullanılan LPG %70 bütan, %30 propandan oluşmaktadır. Yüksek yoğunluğu sebebi ile havadan ağır olan LPG hidrokarbon esaslı yanıcı bir gazdır.
Yanan tüpü balkona çıkarmaya çalışınız. Eğer çok tehlikeli bir hal almışsa ve söndürme imkanınız yoksa dışarıda yanmasını sağlayınız. Piknik tüpleri yanarsa ıslak bez ile veya havlu ile anında örterek havasız bırakınız.
Bu başlığı açma nedenim çok tehlikeli bir durumun, ve doğru bilinen yanlışın anlaşılmasını sağlamaktır. Boş lpg tankları, tüpler dolularından çok daha tehlikelidir, ayrıca tüpler yatık şekilde kesinlikle kullanılmamalı, daima dik tutulmalıdır.
Oksijen tüplerinde saf oksijenin yani oksijen konsantrasyonunun %100'e yakın olduğu durumlarda artık ısıya gereksinim kalmaz ve kendiliğinden yanma meydana gelir.
Dedantör derhal tüpten ayrılmalı ve tüp açık havaya çıkartılmalıdır. Zemin, çukur ve kuytu yerler süpürge ile süpürülmeli, havadan ağır olduğu için yere çöken LPG'nin açık havaya atılması sağlanmalıdır. Yetkili Aygaz bayiniz çağırılmalı ya da 444 4 999 Aygaz İletişim Hattı aranmalıdır.
Basınçlı tüpler kesinlikle araç içinde taşınmamalıdır.
Araba güneş altındayken çok sıcak oluyor. Risk illaki mevcut tüpün durumunu bilemeyiz. Tabi gaz taşırken otomotivdeki lpg sistemi gibi riskleri önleyen gazı salan valf vs yok. Sıkışma olursa patlayana kadar anlayamazsınız.
Özgür Şahin şu uyarılarda bulundu: “Evde gaz kokusu var ise en hızlı şekilde kapı ve pencereler açılarak ortam havalandırılmalıdır. Açık ocak ve elektrikli cihazlar kapatılmalı, ortam karanlık dahi olsa asla elektrik düğmeleri kullanılmamalıdır.
"Gaz ilk kesildiğine açık kalmış ocaklarda gaz verildiğinde gaz sıkışması olabilir." diyen Yalçın, evdeki gaz sızıntılarının patlamaya neden olabileceğini aktardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri