Sıcaklık yükseldikçe tüpünün içindeki basınç da yükselir. En sıcak aylarda tüpünü güneş ışığında bırakma. Bunun yerine çok gölgeli bir alan bulmaya çalış. Paslanmayı ve tüpün hasar görmesini önlemek için tüpünü yağmurdan uzak tut.
Tüpler direkt güneş ışığı altında depolanmamalıdır. Güneşte bırakılan tüplerin iç sıcaklığı istenmeyen değerlere yükselebilir ve ayrıca tüpün üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin solmasına neden olabilir.
Tüpler ocak veya şofben gibi cihazlardan daha alçak bir seviyede tutulmalıdır. Tüpler kapalı ortamda saklanacak ise tabanda havalandırmayı sağlayacak delikler açılmalıdır. Bodrum gibi hava akımının sağlanamadığı yerlere tüp konulmamalıdır.
Aygaz kamp tüpü 15 saat 20 dakika kullanım süresi sağlıyor. Tabi bu süreyi etkileyen en önemli faktör ortam sıcaklığı. 15 saat 20 dakikalık bu test, 20 derece ortam sıcaklığında sağlanmış. Yani yaz kampları için bu süre geçerli.
2 kg LPG içeren küçük tüp, dar ve geniş çemberli olmak üzere iki farklı seçenek ile sunulmaktadır. Açık alanlarda ve evde rahatlıkla kullanılabilir. Bu farklı kullanım alanlarında en yüksek performans ve güvenliği sağlamak için tüplerimizin Aygaz cihazlarıyla birlikte kullanılması tavsiye edilir.
İlgili 38 soru bulundu
Tüpünü 49 °C üzerindeki sıcaklıklarda tutmaktan kaçın.
Hava sıcaklığı ve kesafet oranı sebeplerine bağlı olarak içerisindeki gaz miktarı litre olarak da belirtilebilir. Piknik tüpü ağırlığının hafif olması sebebi ile ev, balkon, kamp, kulübe tüm açık alanlarda kullanılabilir.
Araba güneş altındayken çok sıcak oluyor. Risk illaki mevcut tüpün durumunu bilemeyiz. Tabi gaz taşırken otomotivdeki lpg sistemi gibi riskleri önleyen gazı salan valf vs yok. Sıkışma olursa patlayana kadar anlayamazsınız.
Tüpün tam dolu olduğundan nasıl emin olurum? Hologram kapağı gördüğünüz anda, Aygaz tüpünüzün tam dolu olduğundan ve ilk defa sizin tarafınızdan kullanılacağından emin olabilirsiniz.
Aygaz Haberleri
Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2 kilogram gaz içeren Aygaz Mini, hem 12 kilogramlık ev tüplerinde kullanılan dedantör dışında hiçbir ek ekipmana ihtiyaç duymadan mutfak ocağına bağlanabilme hem de üzerine ocak takılabilme özellikleri ile ön plana çıkıyor.
12.Güvenlik açısından yangın söndürücülerde dikkat edilmesi gerek hususlar; a. Yangın söndürme tüpleri asla güneş ışınlarına direk maruz bırakılmamalıdır. b. Emniyet ventili bulunmayan tüpler kullanılmamalıdır.
LPG tüpünün konulduğu yer doğrudan güneş ışınlarına hedef olmamalı; tüpler kalorifer radyotörlerinden en az 1 metre, soba gibi ısıtıcılardan en az 4 metre uzağa konulmalıdır. Yakıcı cihazın yakınında perde, örtü, kağıt, sıvı yakıtlar gibi tutuşabilir maddeler bulundurulmamalıdır.
İstediğiniz her yerde, ihtiyacınız olan her an yanınızda. İster mutfağınızdaki ocağınıza mevcut dedantörü ile bağlayıp kullanın. İster özel tasarımlı ocağıyla, balkonda, bahçede piknikte veya dilediğiniz her yerde kullanın.
-LPG havaya göre daha ağırdır. Kaçak olduğunda zemin ve çukur yerlerde birikir. Hava ile karışan gaz en küçük bir kıvılcımda patlamaya ve yangına neden olur.
Ham petrolün rafinelerde arıtılmasıyla veya doğal gazdan elde edilen LPG, çelik tüplere doldurularak tüketiciye sunulur. LPG, bütan ve propan gazlarına ve bunların belirli oranlarındaki karışımlarına verilen genel isim olup Türkiye'deki ev tüplerinde kullanılan LPG %70 bütan, %30 propandan oluşmaktadır.
Tüp içerisinde bulunan sıvı propan, ortam sıcaklığından dolayı buharlaşarak tüpün üst tarafını gaz olarak doldurur. Propanın buharlaşması tüp içerisindeki basıncın belli bir seviyeye ulaşmasına kadar devam eder. Tüpün iç basıncı bu seviyeye ulaştığında, buharlaşma hızı çok düşer, ama durmaz.
Mutfak tüpü 2023 yılı Eylül ayında tombul ev tipi olan 550,00 TL, küçük piknik tipi tüp ise 107,00 TL'dir. Aygaz büyük tüp kaç TL 2023? 2023 yılı Aygaz büyük fiyatı 550,00 TL, Aygaz mini tüp fiyatı 107,00 TL ve 12 kg ev tüpü 550,00 TL'dir.
Aygaz Küçük Tüp kolay taşınabilir yapısıyla pratiktir. 2 kg LPG içeren küçük tüp, dar ve geniş çemberli olmak üzere iki farklı seçenek ile sunulmaktadır. Açık alanlarda ve evde rahatlıkla kullanılabilir.
Tüpün kullanma talimatı kapısına asılır. Yanıcı ve yakıcı tüpler arasında 6 metre mesafe bulunur. Tüpler kesinlikle dik konumda bağlı ( devrilmeyecek şekilde ) sabitlenmelidir. Tüplerin depolandığı yerlerin, uygun havalandırma tertibatının ve yeteri kadar kapısının bulunması gerekir.
LPG otogaz istasyonlarında kaçak olarak doldurulan mutfak tüpleri, hava ayarı yapılmadığı için de tehlikelidir. Otogaz ile tüp gazın alev alma hız ve özelliklerinin ayarlanması da gerekmektedir.
Dolu tüplerin işyerlerinde depolanmasında mümkün olduğu kadar az miktarda tüpü bir arada bulundurun. Tüpleri, içinde bulunan gazın özelliğine göre ayırarak depolayın. Dolu ve boş tüpleri ayrı yerlerde depolayın. Boş oksijen tüpleriyle boş yanıcı gaz tüplerini birlikte depolamayın.
Dedantöre müdahale edilmemelidir. Tüpün vanasını açma kapama dışında tüpe müdahale edilmemelidir, vana ve dedantör bağlanacak dişleri darbelerden, sivri veya kesici cisimlerle temastan korunmalıdır.
Tüpler Kendiliğinden Açılır mı? Bağlanan tüpler açık ya da kapalı ameliyatla açılabilmektedir. Tüplerin hasar almaması ve yeniden gebelik oluşabilmesi adına uzmanı tarafından nazik dokunuşlarla ameliyat gerekmektedir. Ancak tüpler enfeksiyon gibi bir nedenle tıkanmış ise ilaçla tedavi etmek mümkündür.
Lpg regülatöründe Sıvılaştırılmış lpg, gaz hale geçer ve motora verilir. Lpg sisteminin elemanları zamanla deformasyona uğrayarak arıza oluşturabilir. Bu arızalardan biri de Lpg dolum ağzının arızalanmasıdır. Lpg dolum ağzı bozulduğunda yakıt kaçırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri