Piliç gövdesinden ayrılmış olan kalçanın sırt kısmı alındıktan sonra orta eklem yerinden kesilmesi ile orta kemiğinden arındırılarak elde edilen Piliç But Izgara'yı mangal eşliğinde de tüketebilirsiniz.
BÜTÜN BUT. Arka çeyrek gövdenin baldır kemikleri (Tibia, fibula) ile bacak kemiğinin (femur) içinde bulunduğu kısmın, kalça ekleminden kesilmesi sonucu elde edilen parçadır.
Mağaza stoklarıyla sınırlıdır. Ürünün stok, fiyat ve kampanya bilgisi teslimat bölgenize göre değişiklik gösterebilmektedir. Beypi Büyük Tabaklı Buz Izgara kg. pilicin sırt kısmı alındıktan sonra orta eklem yerinden kesildiğinde, üst parçasındaki kemiğin ve derinin alınmasıyla elde edilir.
Teflon tava iyice kızınca, tavukları, tavaya atın kapağını kapatın. Tavuklar önce suyunu salacaktır, suyunu çekmeye başlayınca kapağını açın, gerekirse tavaya sıvı yağ ilave edin, butları önlü arkalı kızartın.
Izgara, yiyeceklerin yüzeyine genellikle yukarıdan, aşağıdan veya yandan uygulanan kuru ısıyla pişirme şeklidir. Izgara genellikle önemli miktarda doğrudan, radyan ısı içerir ve et ve sebzeleri hızlı bir şekilde pişirmek için kullanılır.
İlgili 19 soru bulundu
Piliç gövdesinden ayrılmış olan kalçanın sırt kısmı alındıktan sonra orta eklem yerinden kesilmesi ile orta kemiğinden arındırılarak elde edilen Piliç But Izgara'yı mangal eşliğinde de tüketebilirsiniz.
Protein bakımından zengin olan tavuk eti, kırmızı ete göre daha ekonomiktir. Tavuk but, kaval kemiğini içine alan ve derili kemik uyluktan oluşan bir bölümdür.
Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlenen tavukları tekrar önce yumurta ardından unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım.
Bu tarifi hazırlamak için toplamda 30 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 20 dakikası da pişirme süresidir.
Tavuk butlarını iyice yıkayıp süzülmesini bekliyoruz . Süzüldükten sonra ayrı bir kaba alıp butları ve karabiber, pul biber, kekik, tuz koyup hepsini karıştırıp tavada iyice alt üstü kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Budu (Tavuk but eti)
Tavuk budu ve tavuk baget genelde çok karıştırılır. Tavuk budu; baget ve tavuk kalçasının bütün halidir. Yani tavuk budunda hem baget vardır, hem de tavuk kalçası.
Tavuk baget, piliç but ve paça arasındaki bölümdür. Tavuk buttan farklı olarak, baget kalça etini kapsamaz. Genellikle farklı soslarla marine edilen tavuk bagetler, yılbaşı, davet gibi kalabalık sofralarda kendine yer bulur.
Ürün Tanımı: But'un sırt kısmı (Kalça Kemiği) alındıktan sonra orta eklem yerinden kesildiğinde elde edilen üst parçasıdır.
Mangalda ve ızgarada tavuk eti pişirmek isteyen kişilerin öncelikli olarak tavuğun hangi bölümünün pişirmeye en uygun olduğunu bilmesi gerekir. Pişirmek için en ideal bölümler tavuğun kanat, but, göğüs ve pirzola kısmıdır. Tavuk eti kırmızı ete göre daha kolay pişer. Bu nedenle pişirme yöntemlerine dikkat edilmelidir.
Yaklaşık 40 dakika orta ateşte olacak şekilde tavuğu haşlayabilirsiniz. Eğer köy tavuğu seçtiyseniz bu süreyi 60 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir.
Fırın kapağınızın kapağını kapatarak 220 derece fırında 60-65 dakika pişirin.
Üzerine tuz, az miktar köri, kimyon ve kırmızı toz biber ekleyip, iyice karıştırın. Daha sonra tavuk butları önce yumurtalı karışıma ardından da galeta ununa bulayın. Kızgın yağ içinde arkalı önlü iyice kızartın. Galeta unlu tavuk but kızartması piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Sırtsız But: Butun sırt kısmının anatomik olarak alınmasından sonra geriye kalan kısmıdır. Dökme ve tabaklı olarak satışa sunulmaktadır. Taze ve Donuk olmak üzere 2 farklı şekilde üretilmektedir. Baget: Butun femur kemiğinden anatomik olarak kesilmesi ile elde edilen ayak kısmına yakın parçasıdır.
İyi bir protein kaynağıdır. Derisiz olmasından dolayı yağ içeriği de düşüktür.
Derisiz tavuk budunun 1 adedi (200 gr) 232 kalori, 1 köfte kadarı (30 gr) 35 kaloridir. Derisiz tavuk budunun 100 gramı 19.64 gram protein, 4.02 gram yağ içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri